Okapin

Den här veckan har eleverna själva fått välja ett djur att  läsa och skriva om som bor i regnskogarna i Asien eller Sydamerika. Här kan man lära sig om det mystiska djuret okapin:

 

Okapin är ett giraffdjur.
Kalvarna kan gå redan efter en halv timme.
Föst så trodde man att okapin var ett fejkdjur.
Okapin ser ut som en giraff.
Okapin är utrotningshotad.
Okapin kan bli 1,7 meter lång.
Okapin har en blåaktig tunga.
Okapin är ensam, men när det är parning så letar
dom upp varandra med lukten.
Okapin kan ha pälsklädda horn som giraffen.
Okapin lever i regnskogen i Kongo i Afrika.
Okapin är en växtätare.
Vi tror att okapin kan bli 25 år för att giraffen
kan ju också bli det. Jag tror att okapin kan
väga 1200 kg ungifär.Okapins ben ser ut som
zebraben. Den långa tungan kan dom peta i
näsan och ögonen med. Okapin brukar vara i
zoo för att dom ska kunna föda up barn. mer okapis kalvar.
Okapin är ett coolt djur. Okapin har en kraftig hals.
Okapin springer snabbt. Okapin har svarta ögon.
Okapin har ferierna är svart, lite grå, vit, och brun.
Okapin har coola mönster.

Av Alicia

_________________________________________________________________

 

Okapin är hotad.
Okapin äter blad och bark.
Okapin har långa öron.
Okapin har lång tunga och tungan är blå.
Okapin har långa ben.
Okapin är stor.
Okapin har blandning av zebra och giraff.
Okapin har randiga zebraben.
Förr så trode man att okapin var fejk.
Okapin gömer sig på dagarna och smyger fram på natten.
Okapin har sin tunga till att äta,tvätta sina ögon och peta i näsan.
Okapin är ett giraff djur.
Okapin är ett häftigt djur.
Okapin ser utt som en giraff.
Av William
_________________________________________________________________
Okapin trodde man var fejk.
Okapin ser ut som man har satt ihop olika djur.
Lite zebra, lite åsna och lite giraff.
Trots okapins zebraränder är okapin ingen zebra.
Den är ett giraffdjur.Likheten mellan en vanlig
giraff och en okapi brukar ofta sitta i den kraftiga
framkroppen. Okapin kan också ha små
pälsklädda horn, som en giraff.Man brukar
inte se okapin så mycket i det vilda den är ganska skygg.
På dagen gömmer den sig sen på natten kommer
den fram och äter knoppar och blad.
Och till skillnad från giraffen så lever okapin helst ensam.
Förutom när det är dags för parning, då letar dom
upp varandra med hjälp av sina doftsignaler.
På en okapi kan mankhöjden bli upp till 1,7 meter.
Okapin är utrotnings hotad så det är tur att man
föder upp det på olika djurparker.
Efter en halvtimme kan en okapiunge stå upp på benen.
Precis som en giraff har en okapi en lång blåaktig  tunga.
Den använder dom för att få tag i mat men också för
att tvätta ögonen och peta i näsan.
Det finns bara en plats där okapin finns i en regnskog
i Kongo som finns i Afrika.
Av Agnes

Lämna en kommentar