Hej alla föräldrar med barn i 5A

Nu är vi i gång efter ett långt sommarlov. Vi har haft en fin start av veckan och vi i skolan märker tydligt att era barn har vuxit under sommaren både på längden men även blivit mer medvetna bl.a. genom att ta ett större eget ansvar och visa respekt.

I år kommer vi ha med oss några fler lärare under delar av dagen och dessa är Sara Eriksson, Mats Carlsson och Ero Jäppinen. Vi fyra kommer samarbeta och hjälpas åt att stötta och handleda er barn.
I 5B är Johan Stenmarck mentor och era barn kommer att träffa Johan en hel del. Vi planerar att göra så många gemensamma aktiviteter som möjligt och kommer bl.a. blanda klasserna 5A och 5B då och då.

Läxor:
Eleverna har fått med sig en läsläxa ” En kvart om dagen” som kommer löpa fram t.o.m. lovet vecka 44.! Tanken med läxan är att eleverna ska läsa minst en kvar om dagen och därigenom utveckla sitt läsande/ läsförståelse samt göra läsning till en god vana. Vi önskar att ni föräldrar deltar i denna uppgift och hjälper ert barn med att komma ihåg läsläxan och att ni signerar läxan då ni sett att den blivit gjord. Eleverna har med sig läs-loggboken hem där de måndag -torsdag antecknar datum, antal sidor som lästs samt skriver en kort sammanfattning om vad som hänt i boken (ca 5 meningar).
Varje fredag ska läs-loggs-boken lämnas in i skolan och varje måndag tas boken med hem igen. Böcker kan lånas i skolans bibliotek eller väljas i hemmet. När boken är utläst lånar ny eller väljer en ny bok hemma.

Vi kommer även att ha en matteläxa per vecka men den börjar vi om ett par veckor. Det kommer också att bli andra läxor då och då.

Utvecklingssamtal:
Ni har redan fått hem ett papper om detta och jag kommer att börja boka upp samtals-tider nästa vecka.

Fotografering:
Fredagen den 17 september.

Påminnelse:
*Glöm ej att lämna in blanketten med aktuella telefonnummer/mailadresser till er.
*Glöm ej att lämna in utvecklingssamtalslappen.

VI ser fram emot ett lärorikt och fint läsår och hoppas på ett fortsatt gott samarbete med er föräldrar.

Ha en fin helg!

Hälsningar Eva

Lämna en kommentar