Vecka 40

Veckobrev V.40

 

Hej!

Hädanefter kommer vi skriva på bloggen varje fredag. De flesta föräldrarna vi pratat med tycker att bloggen är bra och det kommer tills vidare bli vårt kommunikationssätt med er vårdnadshavare. 

Vi har haft en bra vecka med mycket arbete i klasserna. Eleverna håller bland annat på med att skriva ett arbete om ett nordiskt land, bygga olika konstruktioner, subtrahera och addera stora tal med hjälp av avrundning och överslagsräkning. Eleverna arbetar verkligen på och är superflitiga!

Vi har haft ett allvarligt prat med eleverna om de Ipads som de använder i skolarbetet. De Ipads som vi använder i skolan är skolans material och eleverna får låna dessa i deras arbete. Det innebär att de måste vara väldigt rädda om verktyget på rätt sätt. Verktygen används i skolarbetet och inte för att ta bilder på varandra eller chatta under lektionen. Man kan heller inte gå in på Youtube eller liknande om inte läraren har gett tillstånd till det. Elever som inte följer reglerna kommer inte få använda Ipad.

Vi vill påminna om att en del elever inte lämnar in lämnar in läsloggen på fredagen. De som inte lämnar in berättar att de inte har hunnit eller haft någon bok att läsa i. Vi vill gärna att ni påminner om detta hemma. 

Vi har haft en del problem med att elever ta med sig tuggummi och godis till skolan. Vi har pratat med eleverna om att de ska lämna detta hemma. Prata med era barn om detta.

Tänk på att eleverna ska kunna vara ute en lägre tid på dagen och nu när det blir kyligare och blötare ute behöver de verkligen kläder för detta.

Läxor, V.41

Läsloggen, mån-fredag

Engelskaglosor, torsdag 

Från och med nästa vecka kommer vi skriva in glosorna här i veckobrevet.

Ha en trevlig helg!

Personalen i klass 5

1 tanke på “Vecka 40”

Lämna en kommentar