Vecka 47

Hej!
Den här veckan har eleverna i 5B en liten extra hemuppgift. Eleverna håller på att lära sig lite mer om instruerande texter och har därför fått en liten läxa som de ska ta med sig på onsdag. Eleverna har fått veta att de ska gå hem och ta reda på receptet till en god måltid som ni brukar tillaga hemma. De ska sedan ta med sig informationen till skolan på onsdag och här bearbetar vi texten till en instruerande text och sammanställer till ett häfte som eleverna sedan får ta med sig hem. Syftet med uppgiften är såklart att lära sig skriva en instruerade text men samtidigt få lite kunskap om varandras matkulturer och faktiskt kunna få laga mat som man annars inte brukar laga.
———————————————————————————————————————

Måndag, läsläxa
Tisdag, läsläxa
Onsdag, lämna in receptet, förhör engelska glosor, läsläxa, förhör på 3, 4, 6:ans multiplikationstabell.
Torsdag, läsläxa,
Fredag, lämna in läslogg
——————————————————————————————————————–

Glosor till onsdag V47.
any time- när som helst.
alone- ensam
farmer-bonde
ankle- fotled
is getting closer- kommer närmare
has seen- har sett
Obs! Eleverna ska simma på måndag den 29/11. Viktigt att badkläder är med!
Med vänliga hälsningar
Johan

Lämna en kommentar