Minnesanteckningar

Minnesanteckningar från föräldramötet 2/10

-Vi hälsade alla välkomna och alla presenterade sig. Monika berättade att hon är med oss i ettorna på förmiddagarna 4 dagar i veckan.

-Anna gav lite information från fritids. Hon berättade att ett nytt informationspapper är på gång med viktig information.

-Vi berättade att vi tycker att det är härliga ettor som jobbar hårt och vill lära sig!

-Vi gick igenom schemat och visade innehållet i bloggen. Där ligger också schemat.

-Vi påminde om att alla ska ha inneskor! Det är bra om det finns extra kläder i elevernas plastlådor i kapprummet. Det finns också kvarglömda kläder på eken.

-Vi informerade om rutinerna kring ettornas läxor. Läxorna delas ut på fredagar och lämnas tillbaka på torsdagar. Om någon vill ha hjälp med läxorna eller har varit sjuk och vill jobba ikapp så har vi läxhjälp i Åsas klassrum på tisdagar mellan 13:45-14:15.

-Det är bad för våra ettor igen i november, Gunillas ettor 15/11 och Åsas ettor 21/11.

-Frånvaro ska anmälas varje dag till skolan på telefonnummer 685415 eller 072-2207378 (till fritids eken). Vid oanmäld frånvaro skrivs det in i Edwise. Man får ansöka om ledighet från skolan på en separat blankett. Den finns att skriva ut från skolans hemsida: stocksätterskolan.se. Om ledigheten beviljas, ansvarar vårdnadshavaren för att skolarbete blir gjort under ledigheten.

-Vi räknar varje dag som eleverna har gått i årskurs 1. När vi kommer upp i 100 dagar kommer vi att fira det! Vi håller på att planera det men har ni tips och idéer som handlar om talet 100 så hör av er till oss!

-Vi gick igenom ett förväntansdokument som finns att läsa på bloggen. Det handlar om vilka förväntningar vi kan ha på varandra.

-Vi uppmuntrar er föräldrar att läsa ofta hemma för ert barn! Det berikar läsning och skrivning!

-Efter höstlovet får vi 2 stycken VFU-studenter till oss i ettan. De läser till lärare och ska göra praktik här. De kommer att presentera sig på bloggen.

-Vi kommer snart att börja med höstens utvecklingssamtal. Innan samtalet kommer ni att få frågor att svara på hemma. De ska sedan tas med tillbaka till samtalet. Dessutom behöver ni logga in på Edwise (ett program där man bl a kan ta del av elevernas omdömen). För att få inloggningsuppgifter måste ni ansöka om vårdnadshavarkonto på Edwise.se (finns länk på bloggen). När ni har ansökt så godkänner vi det och sen kommer det inloggningsuppgifter på mailen.

-Ni är ALLTID välkomna att hälsa på här i skolan!

 

Åsa och Gunilla