Veckobrev

Vecka 41

Hej!

Nu är det bara två veckor kvar till höstlovet och lite ledighet för våra treor. Det är de värda. Vi har jobbat hårt hela hösten! Det är mycket skrivövningar, läsning och matematik-test.

Den här veckan har vi börjat med kommunens bedömningsstöd. Det är olika tester i svenska och matematik som vi genomför nu under ett par veckor.

Gunilla har den här veckan har fortsatt att gå igenom kristendomen. Nu har de pratat om olika högtider och den heliga byggnaden kyrkan.

Det närmar sig 400 dagar i skolan för våra treor. Vi kommer att fira det fredagen den 25/10. Mer information kommer senare.

Vi har märkt att fler treor tar med sig mobiltelefonen till skolan. De är duktiga att lämna in den till oss på morgonen. Men vi har märkt att det skrivs en del till varandra på fritiden. Det är inte alltid snälla saker som skrivs. I skolan pratar vi om hur man är mot varandra på sociala medier och vad man ska tänka på men vi önskar att ni också hemma pratar med era barn och har lite koll på vad de är på för sidor på nätet. Tik Tok är just nu en populär app som många yngre barn gillar. Läs gärna länkarna:

Statens medieråd

allt-foraldrar-behover-veta-om-barnens-nya-favoritapp/

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 42:

 • Idrott måndag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen måndag 13-13:30.
 • Fritidsorkester tisdag och torsdag.
 • Läxinlämning på torsdag.
 • Simträning på torsdag för Gunillas elever. Ta med badkläder! De ska försöka att vara tillbaka i skolan till kl.14.45 men de kan ev komma tillbaka lite senare än så. Obs: ingen idrott för Åsas treor den här torsdagen!
 • Ny läxa delas ut på fredag.

 

 

Vecka 40

Hej på er!

Denna vecka hade vi en riktigt regnig skoldag. Eftersom vi går ut varje rast oavsett väder så märkte vi att det var många av våra treor som saknade regnkläder och stövlar. Detta måste alla elever ha så vi ber er att se till att detta skickas med till skolan. Se även till att märka dessa kläder är ni snälla.

Vi har under veckan som gått jobbat vidare med kristendomen i religion, med våra vänskapsfilmer på tekniken och med multiplikation i matten. De första färdiga vänskapsfilmerna har vi publicerat på vår blogg och det kommer att läggas ut fler inom kort. Dessutom har våra elever i svenskan tränat på att skriva en faktatext med hjälp av stödord, precis på samma sätt som de får göra när de har nationella prov nästa termin.

I veckan har vi haft många samtal om hur vi ska ha det på rasterna p g a att det har varit några stökiga raster. Våra treor har kommit på en egen lek som heter ”Socialen” och som går ut på att några jobbar på Socialen och att de ska fånga in de andra. Ibland har dock socialarbetarna tagit i lite för mycket så det har blivit bråk. Efter våra samtal i klasserna har det blivit bra igen. Men visst är de för roliga, att de leker Socialen!!

Idag har vi funderat i klasserna funderat på hur vi ska fira att våra elever har gått 400 dagar i skolan. Vi kommer att ha en 400-dagarsfest fredagen den 25 oktober vilket eleverna givetvis ser fram mot.

Information: Vi kommer snart att ha bad för eleverna i trean; torsdagen den 17 oktober går Gunillas klass till badet och torsdagen den 24 oktober går Åsas klass dit.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, ta med idrottskläder och badlakan. Läxhjälp efter skolan.

Tisdag: Fritidsorkestern

Torsdag: Läxinlämning, idrott (skicka med idrottskläder och badlakan) och fritidsorkestern.

Fredag: Ny läxa delas ut.

 

Ha en riktigt trevlig marknadsdag!

Åsa & Gunilla

******************************

Vecka 39

Hej på er!

Hoppas er vecka har varit bra! Vi har haft en fullspäckad vecka!

I matematiken har vi tränat på tallinjer och linjäritet, att avståndet mellan tal ska spegla skillnaden! Eleverna har fått mäta ut tals platser på tallinjen och gjort olika hopp mellan talen som har speglat olika multiplikationstabeller.

I svenskan har eleverna tränat läsförståelse genom ett test som liknar de nationella proven som väntar i vår. Vi tycker det är viktigt att de är förberedda på sättet att ta sig an en text och svara på olika typer av frågor.

Vi har börjat med religion. Nu är det Kristendomen som är i fokus. Senare fortsätter vi med Judendom och Islam.

Vi ska ju egentligen ha Anna Samuelsson som resurs i våra klasser. Men hon har varit sjukskriven hela uppstarten av terminen och kommer att fortsätta vara det. Nu har vi bokat in Rebecka Melin till oss vissa stunder i veckan. Rebecka läser till lärare och har jobbat lite på skolan tidigare. Det känns bra!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 40:

 • Idrott måndag och torsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen måndag 13-13:30.
 • Fritidsorkester tisdag och torsdag.
 • Läxinlämning på torsdag.
 • Ny läxa delas ut på fredag.

 

Vecka 38

 

Hej på er alla föräldrar!

Denna vecka har det varit kyligt på morgonen så tänk på att era barn behöver ha vantar, mössa och varmare jackor. Det har dock varit soliga dagar så på rasterna har temperaturen varit mycket behaglig.

I måndags började vår nya rektor att jobba på Stocksätterskolan. Han heter Peter Malmström Jonsson och bor i Örebro. Peter har gått runt och hälsat på alla klasser och han har suttit med och ätit lunch med oss i trean en dag. Om ni vill se hur han hälsades välkommen med en ”välkommen-film” kan ni gå in på elevrådet.se och titta på den.

Den här veckan har vi jobbat med multiplikativa uppdelningar i matten, alltså hur vi kan dela upp olika produkter i 1-10:ans tabeller. Vi har också jobbat med klockan och det är en hel del av våra elever som tycker att det är svårt. Träna gärna på klockan hemma! Fråga t ex: ”Hur mycket är klockan?”, Hur mycket var klockan för en timme sedan?”, Hur mycket är klockan om en kvart?” och liknande frågor.

Alla treor har blivit uppdelade i små grupper där de har i uppgift att göra en vänskapsfilm. Detta har de gillat! Filmerna kommer sedan att läggas ut på vår blogg när de är klara.

Vi avslutade denna vecka med att våra treor fick varsitt fadderbarn ifrån förskoleklassen. De fick sedan gå en lära-känna-promenad tillsammans. Det är viktigt att våra stora elever är goda föredömen för de yngre barnen och att de lär känna varandra. Detta var mycket uppskattat bland våra elever.

Tips: Läs på bloggen om ert barn är sugen på att börja brottas eller vill börja spela badminton så finns all information där.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Ingen idrott p g a att vi firar den Internationella språkdagen, några dagar för tidigt, och vi får då lära oss några nya språk. Läxhjälp för den som vill efter skolans slut.

Torsdag: Idrott, ta med ombyte och badlakan. Läxan ska lämnas in.

Fredag: Ny läxa delas ut!

 

Må väl!

Åsa & Gunilla

 

***********************

Vecka 37

Hej på er!

Nu är denna vecka slut!

I onsdags var det skoljoggen som är Sveriges största löparrangemang för skolbarn. Under 1 timme ska man röra på sig så mycket som möjligt. På Stocksätterskolan gäller det att ta sig runt motionsspåret så många varv som möjligt. I år fick barnen ca 90 minuter på sig. Vi hade flera i trean som fixade både 4 och 5 varv! Samtidigt som man rör på sig samlar vi också in en frivillig springslant som i år gick till ”Clowner utan gränser”. Tillsammans sprang treorna 33 km!

I engelskan har eleverna börjat att skriva nya presentationer som senare kommer att kunna läsas på piece-of-cake.se

I matematiken har vi jobbat med talrektanglar och att dela upp tal i olika multiplikationer. Vi har gjort en stor multiplikationsmodell som sitter på väggen. Genom den har vi tittat på mönster och hur olika tabeller hör ihop. Den kommer vi att fortsätta jobba med under kommande lektioner.

I torsdags var det föräldramöte. Tack alla ni som kom! Lite minnesanteckningar kommer att läggas på bloggen.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 38:

 • Idrott på måndag och torsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen på måndag 13-13:30.
 • Fritidsorkester på tisdag och torsdag.
 • Läxinlämning på torsdag.
 • Ny läxa delas ut på fredag.

 

 

Vecka 36

Hej hopp!

Oj, så fort denna veckan gick! Men så var det ju bara fyra skoldagar också denna vecka. Åsa hade semester och Rebecka var i hennes klass och det gick jättebra!

Denna vecka har vi fortsatt att jobba med vår nya praktiska matte, vi jobbar med talrektanglar och multiplikation. Klasserna har gillat dessa lektioner så det känns bra. På måndag kommer ni att få hem ett brev från kommunen där de berättar mer ingående om denna mattesatsning som de gör i Hallsberg. Vi har även jobbat med matte i appen NOMP och även på lösblad.

På slöjden har Gunillas klass blivit klara med sina fågelholkar. Alla treor gör nu löv på slöjden, oavsett om de har sy- eller träslöjd. Dessa löv ska sedan sättas upp i det stora gemensamma kunskapsträdet som finns i korridoren mellan Eken och Rönnen.

På musiken denna vecka fick klasserna lära sig att dansa en läskig dans. Detta tyckte de flesta att var mycket roligt! Om du törs kan du se ett litet smakprov på hur dansen ser ut på vår blogg, men bara om du törs alltså!

Observera! På måndag kommer en av skolans entréer att stängas av. Det är entrén som är vänd mot gympasalen. Detta beror på att hela avdelningen Ängen ska renoveras. Förskolan är utflyttad till sin nybyggda lokal och nu ska deras gamla lokaler fixas iordning för att passa skola och fritidshem.

Viktigt datum: Vi kommer att ha ett föräldramöte torsdagen den 12 september kl.17.15. Inbjudan till detta möte skickas även den ut på måndag och den finns även att läsa på bloggen.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, se till att ombyte och badlakan skickas med (det är många som har glömt detta så här i början av detta läsår). Det är ingen läxhjälp denna dag eftersom ingen ny läxa skickades ut förra veckan.

Onsdag: Den traditionella Skoljoggen äger rum. Vi går/springer spåret i en timme. Kläder efter väder! Alla som vill kan ta med sig en ”springslant”, en frivillig gåva, som skolan skänker oavkortat till ett gott ändamål detta år är det till Clowner utan Gränser. Ett annat enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan ”swisha” valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263 

Torsdag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

Fredag: Alla treor tar skolkort! Ny läxa delas ut.

 

Ha det riktigt gott i helgen!

Åsa & Gunilla

************************************

Vecka 35

Hej igen!

Här kommer ett nytt veckobrev! Vi har haft en härlig vecka med våra underbara treor!

I tisdags delade vi in alla elever på Eken i grupper och var ute en stund på förmiddagen. Genom att leka lite olika lekar så fick vi lära känna varandra lite bättre. Tisdagen bjöd också på härligt sommarväder!

I onsdags fick tjejerna i 3:an träffa Emma (Tims mamma) på Spontan. Hon arbetar bl a för att få in fler barn i olika fritidsaktiviteter. Tjejerna fick träna fotboll. Vi har ju många killar i 3:an som spelar fotboll på fritiden och det kan vara svårt för tjejerna att våga spela när det är t ex raster. Emma lägger dessutom mycket tid på killarnas fotboll då hon både tränar dem och följer dem till och från träning varje vecka. Killarna fick vara tillsammans och spela matte-spel under den här stunden.

I svenskan har treorna tränat på att skriva fakta-text med hjälp av stödord. De fick först läsa en text om elefanter och sedan göra en egen faktatext där ett antal stödord skulle ingå.

På engelska-lektionen har vi repeterat yrken och djur. Vi har också pratat om hur elevernas nya presentationer på engelskabloggen ska se ut. Eleverna fick komma med egna idéer.

 

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 36:

 • Åsa är ledig. Rebecka Melin kommer att vikariera istället.
 • Idrott måndag och tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Fritidsorkesterm börjar på  torsdag 15-15:45 för de som vill fortsätta.
 • Läxinlämning på torsdag. (ingen ny läxa delas ut på fredag eftersom eleverna är lediga då)
 • Fredag är en studiedag. Eleverna är lediga.
 • Det är föräldramöte torsdag den 12 september. Mer information kommer på separat papper.

 

 

Vecka 34

Hej på er alla föräldrar!

Nu har vi kört igång med 3:an, det sista skolåret i lågstadiet. Den här veckan har börjat bra! Det har jobbats på ordentligt från start och det har mestadels varit glada miner. Vi ser verkligen fram mot detta skolår med era fantastiska barn!

Veckan började med en gemensam skolstart i hembygdsgården. Det sjöngs, dansades, välkomnades nya elever och lärare samt att vi hade en sittande tipspromenad. Alla fick sedan en glass för att riktigt fira skolstarten. Se filmen från detta på vår blogg.

Några nya händelser denna vecka har varit att våra elever har fått börja att göra filmer i appen iMovie samt att de har fått slöjd på schemat. På en av veckans två idrottslektioner har vi blandat klasserna och det är därför nya konstellationer mot föregående år, men de känner ju varandra så det är bara bra att de blandas får blandas upp med varandra ibland.

En nyhet för denna termin är att inga elever i lågstadiet, åk 1-3, i Hallsbergs skolor kommer att få matematikböcker. Vi är en av fyra av Sveriges 290 kommuner som ska jobba på ett nytt sätt som tagits fram av NCM (Nationellt Centrum för Matematikutbildning) vid Göteborgs universitet. I detta projekt jobbar man mycket mer praktiskt med matematik både i helklass, i par och enskilt. Ni kommer att få hem ett separat papper från kommunen där de berättar mer om denna satsning. Förutom detta kommer vi att jobba med matte i olika appar, med arbetsblad samt med olika spel. Vi fortsätter även med vår matteläxa.

Det har börjat en ny tjej i Gunillas klass denna vecka som heter Jihan. Hon kom hitflyttandes från Eskilstuna. Vi hälsar henne varmt välkommen och hoppas att hon ska trivas hos oss!

Några praktiska saker:

 • Alla elever ska ha inneskor. Se till att sådana tas med till skolan och märk dem gärna. Om ni saknar penna att märka dem med kan vi skriva på dem i skolan.
 • Läxor kommer vi att dela ut på fredagar, vi började idag, och inlämning är på torsdagar. De som vill gå på Läxhjälpen kan göra det på måndagar direkt efter att skolan slutar, kl.13.00-13.30. Läxhjälpen är frivillig.

Viktigt:

Datumet för fotografering för alla våra treor är fredagen den 13 september (det har blivit en ändring sedan vykorten som skickades hem skrevs).

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott och läxhjälpen

Tisdag: Vi har en gemensam utelektion tillsammans med alla elever på Eken och Ängen då vi lär oss olika utelekar. Kläder efter väder alltså!

Torsdag: Idrott och läxinlämning

Fredag: Ny läxa delas ut

 

Ha en trevlig helg!

Åsa & Gunilla