Veckobrev

Vecka 34

Hej på er alla föräldrar!

Nu har vi kört igång med 3:an, det sista skolåret i lågstadiet. Den här veckan har börjat bra! Det har jobbats på ordentligt från start och det har mestadels varit glada miner. Vi ser verkligen fram mot detta skolår med era fantastiska barn!

Veckan började med en gemensam skolstart i hembygdsgården. Det sjöngs, dansades, välkomnades nya elever och lärare samt att vi hade en sittande tipspromenad. Alla fick sedan en glass för att riktigt fira skolstarten. Se filmen från detta på vår blogg.

Några nya händelser denna vecka har varit att våra elever har fått börja att göra filmer i appen iMovie samt att de har fått slöjd på schemat. På en av veckans två idrottslektioner har vi blandat klasserna och det är därför nya konstellationer mot föregående år, men de känner ju varandra så det är bara bra att de blandas får blandas upp med varandra ibland.

En nyhet för denna termin är att inga elever i lågstadiet, åk 1-3, i Hallsbergs skolor kommer att få matematikböcker. Vi är en av fyra av Sveriges 290 kommuner som ska jobba på ett nytt sätt som tagits fram av NCM (Nationellt Centrum för Matematikutbildning) vid Göteborgs universitet. I detta projekt jobbar man mycket mer praktiskt med matematik både i helklass, i par och enskilt. Ni kommer att få hem ett separat papper från kommunen där de berättar mer om denna satsning. Förutom detta kommer vi att jobba med matte i olika appar, med arbetsblad samt med olika spel. Vi fortsätter även med vår matteläxa.

Det har börjat en ny tjej i Gunillas klass denna vecka som heter Jihan. Hon kom hitflyttandes från Eskilstuna. Vi hälsar henne varmt välkommen och hoppas att hon ska trivas hos oss!

Några praktiska saker:

  • Alla elever ska ha inneskor. Se till att sådana tas med till skolan och märk dem gärna. Om ni saknar penna att märka dem med kan vi skriva på dem i skolan.
  • Läxor kommer vi att dela ut på fredagar, vi började idag, och inlämning är på torsdagar. De som vill gå på Läxhjälpen kan göra det på måndagar direkt efter att skolan slutar, kl.13.00-13.30. Läxhjälpen är frivillig.

Viktigt:

Datumet för fotografering för alla våra treor är fredagen den 13 september (det har blivit en ändring sedan vykorten som skickades hem skrevs).

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott och läxhjälpen

Tisdag: Vi har en gemensam utelektion tillsammans med alla elever på Eken och Ängen då vi lär oss olika utelekar. Kläder efter väder alltså!

Torsdag: Idrott och läxinlämning

Fredag: Ny läxa delas ut

 

Ha en trevlig helg!

Åsa & Gunilla