Veckobrev

Vecka 21

Hej igen!

Nu är det verkligen inte många veckor kvar i tvåan för våra elever! Eftersom nästa vecka bara har tre skoldagar så blir det inget veckobrev då.

Den här veckan har eleverna skrivit en berättelse om en kattunge för att öva sig i att skriva med början, mitt och slut. Då övade de också på meningar, skiljetecken och stavning. På engelskan har vi bl a haft läxförhör och fortsatt att öva på yrken på engelska.

Den här veckan delar vi ut den sista läxan i årskurs 2. Det känns lite sorgligt… Men till hösten kommer vi såklart att köra igång igen!

Den här bron/stigen har bl a Tim och Charlie jobbat med på rasterna!

 

Vi kommer som ni säkert vet att besöka Hallsbergs bibliotek innan sommarlovet. Eleverna kommer att få låna hem ett antal böcker för att kunna hålla igång läsningen över sommaren. Se mer under vecka 23.

I torsdags fick de elever som ville vara med i en fotbollsturning. Det var väldigt många i tvåan som var med. Vädret var helt ok och tvåorna skötte sig väldigt bra i Fair play-spelet!

Nästa helg är det Järnvägen cup i Hallsberg och vi kommer som vanligt att ha handbollslag som sover i klassrummet. Därför vill vi att våra tvåor tar hem alla skor och kläder ifrån kapprummet så att inget försvinner.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 22:

 • Idrott på tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • På onsdag är det Talangjakten på Stocksätterskolan. Vi har några elever från tvåan som ska vara med!
 • Läxhjälpen på onsdag. (läxan ska lämnas in onsdag den 5/6)
 • På onsdag är Åsa ledig. Rebecka Melin kommer att vikariera med tvåorna istället.
 • Torsdag och fredag är eleverna lediga från skolan.

 

Detta händer vecka 23:

 • På måndag går Åsas grupp till Hallsbergs bibliotek.
 • Ingen idrott på tisdag men det är Olympiad så man kan ta med sig en vattenflaska och ha kläder efter vädret!
 • På onsdag går Gunillas grupp till Hallsbergs bibliotek.
 • Onsdag är det städ-dag ute. Då städar vi våra städområden.
 • Läxan ska lämnas på onsdag.
 • Torsdag och fredag är eleverna lediga från skolan.

 

 

 

Vecka 20

Hejsan!

Då är en mycket trevlig skolvecka till ända! Vi har gjort några riktigt speciella saker som vi kommer att minnas länge.

Skolveckan började med att vi var till Knuten och sjöng för de gamla. Temat var Alice Tegnér och det var hennes sånger som de äldre fick njuta av. Våra tvåor sjöng bl a Blåsippan ute i backarna står och Mors lilla Olle. Sedan delade våra elever ut teckningar till de gamla och som tack för sången fick alla en glasstrut. Mums!

På tisdagen var skolans elevråd och besökte Bildningsnämnden på deras ordinarie möte. Då ställde elevrådet de frågor som var skickade till dem från skolans alla klasser. En fråga från våra tvåor var: Vill ni komma till vår skola och ha fredagsmys med oss? Det ville politikerna om de får en inbjudan. Se gärna filmen från detta möte på elevrådet.se där den läggs ut inom kort.

Åsas klass var till Alléhallen och badade i tisdags. De var duktiga och gjorde sitt allra bästa i bassängen. Det tog lite längre tid än beräknat när de skulle gå hem så klockan blev 13.20 innan de var tillbaka på skolan. Nästa vecka är det Gunillas klass som ska bada.

Båda tvåorna har dessutom fått vara med och ringmärkt fåglar i Örebro. Vilken fin upplevelse! En festlig sak var att den första fågeln som Åsas klass ringmärkte på onsdagen blev den sista fågeln som Gunillas klass fick hälsa på vid deras besök på torsdagen. Det var som om den lilla fågeln ville träffa alla våra tvåor. Läs mer om dessa besök på bloggen. Dessutom vill vi tacka alla föräldrar som hjälpte till att köra oss dit och hem. TACK! Utan er hade vi inte kunnat genomföra dessa utflykter!

Tips! Lions Club ordnar en Barn- och Ungdomsfestival imorgon lördag, 18/5 kl.13.00-16.00, på Spontan idrottsplatsen. De bjuder på korv, popcorn, hoppborg, karuseller mm. Alla elever har fått med sig en lapp med sig hem med mer information.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Alla tvåor som vill vara med på skolans fotbollsturnering ska anmäla sig till Emma. Hon kommer att gå runt till alla klasser och ta emot anmälningarna. Samma dag har måltidsrådet sin sista träff för detta skolår.

Tisdag: Gunillas tvåor går till Alléhallen och badar. Se till att badkläder, badlakan och plastkasse packas med. De kan komma hem lite senare än kl.13.00 då det tar tid att gå tillbaka. Ingen idrott för tvåorna denna dag.

Onsdag: Elevrådet har möte. Läxhjälp erbjuds efter skoldagens slut.

Torsdag: Läxan ska lämnas in. Fotbollsturnering för Eken och Ängen för de elever som har anmält sig till detta.

Fredag: Idrott, packa med ombyte och badlakan. Fotbollsturnering för Rönnen.

 

Ha en trevlig Erovision-Song-Contest-helg!

Åsa & Gunilla

 

******************************************************

Vecka 19

Hej igen!

Vilken härlig vecka vi har haft! Det häftigaste var i onsdags när vi var på bondgårdsbesök på Östra sågen i Laxå. Vi fick verkligen se hur livet fungerar på en bondgård och träffa olika djur. Väldigt många i tvåan ville bli bonde efter den här dagen! Ni kommer snart att få se film på bloggen. Tack alla ni som hjälpte till att köra!

 

På engelskan har vi bl a haft läxförhör. Nästa vecka är det 5 nya yrkesord att lära sig att skriva. Vi jobbar ju varje vecka med orden så de är inte nya för eleverna.

Vi har haft två yrkesbesök den här veckan. Det var Charlies pappa Gustav som berättade om hur det är att vara snickare. Sedan kom Peter som är rörmokare. Det var två väldigt intressanta besök och vi lärde oss mycket! Tack ska ni ha!

Eleverna har fått öva programmering med Beebots. Det är små robotar som man programmerar med enkla knapptryckningar och får att röra sig på rutmönstrade mattor. Vi kommer att fortsätta nästa vecka.

Den här veckan har alla elever på Stocksätterskolan fått rösta på vilket eller vilka uteleksaker som ska inhandlas till skolgården. Hallsbergs kommun har gett skolan en summa att handla för. Elevrådet har valt ut 26 uteleksaker som alla elever sedan har fått lägga 8 röster var på. Det blir spännande att få se vilka bidrag som fått flest röster! Kolla gärna på elevrådet.se

På fredag skickar vi hem ett papper från Hallsbergs bibliotek. Vi ska nämligen besöka det stora biblioteket innan sommarlovet och där behöver eleverna ett eget lånekort. Ni behöver fylla i uppgifterna och skicka med till skolan så fort som möjligt.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 20:

 • På måndag kl. 8:15 samlas Trivselgruppen.
 • Alla tvåor har sångkonsert på Knuten kl. 10:30.
 • Ingen idrott på tisdag. Åsas tvåor har simskola på eftermiddagen. Glöm ej badkläder och badlakan.
 • På tisdag åker elevrådet till kommunhuset för att träffa Utbildningsnämnden. De kommer att ha frågor med sig till politikerna.
 • Läxhjälpen på onsdag.
 • På onsdag åker Åsas tvåor på ringmärkning av fåglar till Venan i Örebro.
 • På torsdag åker Gunillas tvåor på ringmärkning av fåglar till Venan i Örebro.
 • Läxinlämning på torsdag. Ny läxa delas ut på fredag.
 • Idrott fredag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.

 

****************************************

 

Vecka 18

Hejsan!

Då har vi haft ännu en 4-dagars vecka och den gick väldigt fort! Maj har startat och det känns att sommaren är i antågande.

Den här veckan har vi gjort jättefina bläckfiskar på bilden. Bläckfiskkroppen gjordes av bubbelplast så det blev ett djup i bilden. Alla blev så nöjda med sina bläckfiskar!

Vi har haft besök av en undersköterska (Ayda som är Almas mamma) och av en ekonomiassistent (Sandra som är Charlies mamma) denna vecka. De berätta om sina yrken för oss och det var jättespännande! Stort tack för att ni kom till oss! Filmer kommer givetvis här på bloggen.

Alla elever på skolan ska få vara med och rösta på vilka nya uteleksaker som vi ska köpa till vår skolgård. Detta är jätteroligt och ett mycket viktigt val för våra elever. Denna vecka har eleverna fått titta på vad de kan välja att rösta på och nästa vecka har vi vårt val i denna fråga. Om ert barn pratar om detta kan ni gå in på elevrådet.se och se vad de kan välja på och ni kan läsa mer om valet.

Ett trevligt tips: Idag är det marknad i Hallsberg och vår fritidsorkester kommer att uppträda på scenen utanför Kuben kl.16.40. Välkomna dit och lyssna på dem!

Viktigt! Vi saknar i skrivandets stund bilar till våra utflykter den 8/5 (bondgårdsbesök) och till den 16/5 (ringmärkning av fåglar för Gunillas klass). Hör av er snarast om ni kan hjälpa till med detta annars måste vi dessvärre ställa in dessa trevligheter.

 

Detta händer nästa vecka:

Tisdag: Idrott, se till att ombyte och badlakan packas med. Trivselgruppen träffas och målar på skolgården. Det är bra med oömma kläder för dem denna dag för dem.

Onsdag: Bondgårdsbesök, om vi har skjutsar – annars ställs det in. Läs på bloggen på måndag hur det blir med detta samt information om dagen. Läxhjälp för de som vill efter skoldagens slut.

Fredag: Idrott, se till att ombyte och badlakan packas ner.

 

 

Ha en riktigt trevlig marknadshelg!

Åsa & Gunilla

*************************************

Vecka 17

Hej igen!

Den här veckan blev lite kortare för eleverna eftersom de var lediga i måndags. Nu blir det även fyra dagar i skolan nästa vecka.

Eftersom solen har värmt oss ute så har eleverna fått gå ut utan jacka och det är populärt! Ingen som tjatar på dem att klä på sig mer! Rasterna kräver dock vattenpåfyllning efteråt!

Den här veckan har Los pappa Robert varit hos oss och pratat om sitt yrke systemutvecklare. Det var intressant och spännande. Vi förstod mer av vad han jobbar eftersom han också jämförde sina arbetsuppgifter med den programmeringen som vi övar på i skolan. Robert fick dessutom igång nästa alla tvåor att spela fotboll tillsammans på rasten. Det var jättekul att se!

Det var minst 25 stycken tvåor som spelade tillsammans!

Nästa vecka väntar 3 nya yrken.

Vi har fortsatt att öva yrken på engelska. Om några veckor kommer orden också i läxan.

I svenskan har vi övat läsförståelse och gjort övningar i boken ”Svenska mixen”. Den här veckan har eleverna också fått gjort ett matematik-test. Det ingår i bedömningsstödet i matematik och som alla elever i de lägre åldrarna i kommunen gör.

Ni har också fått hem information om tre datum i maj då vi behöver er hjälp med bil-skjutsning. Glöm inte att lämna tillbaka den till oss så fort som möjligt. Vi hör av oss till er som anmäler att ni kan hjälpa till..

 

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 18:

 • Idrott tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Onsdag är det Första maj som är en lovdag. Eleverna är lediga.
 • Läxinlämning på torsdag. Ny läxa delas ut på fredag.
 • Idrott fredag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • På fredag är det Kulturskolekalas på Kuben mellan 16-18. Fritidsorkestern deltar ca 16:40.

 

 

Vecka 15

Hej på er alla glada föräldrar!

En kylig skolvecka är över och nu väntar påsklovet. Det sägs att vädret ska bli varmt och fint i veckan som kommer, upp till +16 grader har vi hört, så vi hoppas på ett härligt lov för våra elever.

Den här veckan har vi haft besök av fyra föräldrar som har berättat om sina yrken. Vi hade Kevins mamma Katrin som berättade om hur det är att jobba på Ahlsell. Agnes pappa Andreas och Rasmus pappa Niklas berättade hur det är att jobba som deltidsbrandmän och Niklas berättade också hur det är att jobba som svetsare på Volvo och svetsa hytter till hjullastare. Sedan var även Agnes mamma hos oss och berättade om hur det är att jobba som kurator. Det var jättetrevliga och lärorika lektioner! Tack för att ni tog er tid att komma till oss!

En mycket spännande sak denna vecka var att vi började jobba med NTA och med temat Jord. Alla elever fick göra en liten minikompost fylld med jord, gräs och blad. Sedan lades maskar ner i komposterna. Alla maskar fick fina namn och de fick mycket kärlek av våra tvåor. Vi ska sedan se vad som händer i våra minikomposter efter några veckor.

Åsas klass har gjort färdigt sina fågelholkar och idag gick vi iväg till eko-parken och satte upp några av dem där. Nu hoppas vi att det flyttar in fåglar i dessa fina holkar. Efter påsklovet är det Gunillas klass som bygger fågelholkar.

Alla elever på Eken har fyllt ett påskris gjort av papper med fint målade påskägg och fjädrar. Denna gemensamma bild sitter i ljusgården och sprider en härlig påsk-känsla. Passa på att titta på riset om du har vägen förbi.

 

Detta händer nästa vecka:

P Å S K L O V !

 

Detta händer vecka 17:

Måndag: Lovdag, ingen skola.

Tisdag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

Onsdag: Ingen läxhjälp eftersom ingen ny läxa har delats ut vid detta tillfälle.

Torsdag: Elevråd.

Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan. Ny läxa delas ut.

 

Ha ett riktigt skönt påsklov!

Glad Påsk!

Åsa & Gunilla

 

****************************

Vecka 14

Hej hej!

Den här veckan började med 1 april. Vi var naturligtvis tvungna att lura tvåorna lite… Kolla på bloggen! Sen hade elevrådet ordnat ett aprilskämt för hela skolan. Det kan man se på ”elevrådet.se”.

Eleverna har gjort vårblommor. Nu har vi fina blåsippor och vitsippor i klassrummet!

Eftersom vi närmar oss påsk som är en stor högtid i flera religioner så har vi lärt oss mer om det!

Nu har vi kommit igång med föräldrabesöken. Den här veckan har vi fått veta hur det är att jobba som fångvaktare (kriminalvårdare). Det var väldigt intressant. Tack William! (Tims pappa) Nästa vecka väntar 3 nya yrken.

Vi har också börjat att öva på ord för olika yrken på engelska. På engelska-bloggen kan man se vilka ord vi ska öva på och även lite olika filmer där man övar yrken.

I svenskan har vi bl a skrivit berättelser till bilder. Vi har haft ett litet test på uppställningar och det visade att vi behöver öva ännu mer så att vi kan det ordentligt.

Det har flyttat in ett blåmespar i fågelholken som vi satte upp i skogen nära skolan för några veckor sedan. I torsdags på rasten var det ett gäng som tillsammans med mig gick ner och kollade! Och visst såg vi blåmesar som flög in och ut i holken! Kul! Vi lade också ut lite katthår som de kan använda i byggandet.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 15:

 • Idrott tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen på onsdag kl. 13:00-13:30.
 • Läxinlämning på torsdag. Ingen läxa delas ut på fredag.
 • Torsdag är det påsklunch.
 • Idrott fredag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.

 

 

 

Vecka 13

Hallå!

Nu är våren verkligen här! Det är härligt att gå ut på rast i det sköna vårvädret! Tvåorna spelar mycket basket och fotboll på rasterna, de bygger även kojor och leker ”Under hökens vingar”. Det är full aktivitet!

Den här veckan har vi börjat jobba med yrken och de första föräldrarna har kommit till oss och berättat om sina jobb. Först ut var Emilias pappa Andreas som berättade hur det är att jobba som resande säljare. Han säljer olika gaser. Sedan kom Alicias bonusmamma Viktoria och även hon berättade om säljaryrket, hon är butikssäljare och jobbar i en klädaffär. Det var spännande och lärorika lektioner! Tack för att ni kom till oss! Det kommer mer på bloggen från dessa tillfällen inom kort.

Vi har fortsatt att jobbat med reklam och källkritik även denna vecka, det är viktiga kunskaper att ha med sig när man t ex är ute på internet. Dessutom har vi skrivit faktatexter om olika djur och jobbat med Gotlandsmodellen som är ett sätt att lära sig multiplikation.

Nu har vi kommit igång med vårterminens utvecklingssamtal. Det är våra tvåor som leder samtalet. Jättetrevligt! Om ni inte har fått reda på er tid så hör av er snarast.

På lördag är det dags för Earth Hour. Earth Hour innebär att vi släcker våra lampor i en timme på lördagskvällen för att ge en signal till politikerna att de behöver ta krafttag för klimatet. Earth hour startade för drygt 10 år sedan och det har vuxit mycket sedan dess. Förra året deltog 188 länder och territorier och gjorde denna enkla symbolhandling, att släcka sina lampor, för att visa att vi vill värna om vår jord och allt liv på den. I veckan har vi jobbat inför Earth Hour, vi har dels talat om vikten av att ta hand om vår jord och vi har dels gått ut och städat skolgården och de intilliggande områdena. Visa att ni tycker att miljöförstöring inte är okay och släck era lampor kl.20.30-21.30.

VIKTIGT! Det finns massor av kvarglömda kläder och skor i vårt kapprum, det svämmar över! Vi visar ofta upp dessa kläder för våra elever men det är mycket sällan som de känner igen någonting av detta. Vi kommer att lägga ut alla kvarglömda kläder och skor i vår Ljusgård på måndag och det är bra om ni föräldrar kan komma hit och ta er en titt om något av detta tillhör er. Sedan måste vi göra oss av med det som ingen känner igen, det får helt enkelt inte plats i vårt kapprum.

 

Detta händer nästa vecka:

Tisdag: Idrott, packa med ombyte och badlakan.

Onsdag: Läxhjälp för den som vill efter skolan.

Torsdag: Läxinlämning! Dags för Gunillas klass att ha träslöjd, Åsas klass är klara med sina fågelholkar.

Fredag: Idrott, packa med ombyte och badlakan. Ny läxa delas ut.

 

Må väl!

Åsa & Gunilla

 

*********************************

Vecka 12

Hej på er!

Den här veckan har tvåorna tränat på växling vid uppställningar. Många känner kanske igen begreppet ”låna”. Det är samma sak! Det kan vara lite svårt innan man kommer på hur man ska tänka. Men vi övar hårt i skolan! De kommer förstås också att få öva växling i läxan.

Tvåorna har börjat att öva matematik i en app som heter Nomp. Kommunen har köpt licens och vi kommer att använda appen för färdighetsträning. Eleverna kan öva på sin egen nivå och får belöningar i form av medaljer. De får också övningar i form av uppdrag. Sedan kan vi gå in och se hur det har gått.

Vi har också fortsatt att prata om källkritik. Den här veckan har vi pratat om reklam och annonser. Det är något som finns överallt omkring oss och det är viktigt att känna till hur annonsmakarna tänker för att försöka lura oss att handla deras varor.

På engelska-lektionerna den här veckan har vi jobbat intensivt med att bli klara med presentationerna. Eleverna har själva fått komma med idéer på vad som ska vara med i texterna. De har haft en grund att utgå från. Men en del ville skriva mer och därför ser texterna kanske lite olika ut! Gå in på engelska bloggen och läs deras presentationer! Alla är inte riktigt färdiga än. Sedan kommer de att få i läxa att kunna presentera sig muntligt också!

I svenskan har vi bl a skrivit berättelser till bilder.

I torsdags var det ”Rocka sockor” dagen då man visar att det är ok att vara olika. Vi firade med olika strumpor och skor! Tvåorna har gjort en video som finns  på bloggen!

I slutet av fredagen kommer vi att sätta upp fågelholken vi fick av Leif. Ni kommer så klart att kunna se bilder här på bloggen.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 13:

 • Trivselgruppen träffas på måndag kl. 9:45.
 • Tisdag:Åsas klass ska simma i Alléhallen direkt efter lunchen. Packa med simkläder, badlakan och en plastkasse. De blir troligtvis lite sena tillbaka till skolan efter detta men den här veckan kommer de att gå lite tidigare för att inte bli allt för sena. Ingen idrott för tvåorna denna dag.
 • Läxhjälpen på onsdag kl. 13:00-13:30.
 • Läxinlämning på torsdag. Ny läxa delas ut på fredag.
 • Ingen fritidsorkester på torsdag.
 • Idrott fredag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.

 

*************************************

 

Vecka 11

Hej på er!

Denna vecka slutade sannerligen på det festligaste sättet med vår 300-dagars fest! Helt otroligt att våra tvåor har gått i 300 dagar i skolan! Det var det verkligen värt att fira! Alla elever fick 300 kr att handla för i kiosken, vi dansade disco och såg på film. Dessutom jobbade vi med olika trevliga arbetsuppgifter och vi delade ut den nya läxan. Från och med nu får våra tvåor tre läxor, en engelskaläxa läggs till. Vilken fin överraskning på vår festliga dag! Det blev nästan som en present! De engelska orden som de har i läxa ska de lära sig att stava till och det är bra om ni föräldrar kan hjälpa dem att öva dem på orden.

Denna vecka har våra tvåor gjort läsförståelsetestet LegiLexi. Eleverna sitter var och en med sin lärplatta och lyssnar på instruktionerna och gör testet helt på egen hand. LegiLexi testar av elevernas avkodning, språkförståelse och läsförståelse. Detta test började vi med förra terminen och det är tänkt att det ska göras en gång per halvår från år 1 – 6. Med hjälp av detta test kommer vi att kunna följa deras läsutveckling. Ni får ta del av deras resultat på det stundande utvecklingssamtalet.

Vi har börjat jobba med källkritik och det passade väldigt bra eftersom det var Källkritikens dag i onsdags. Vi har sett på filmer och diskuterat på om man ska tro på allt som står på internet, i tidningar och det som visas på TV. Detta arbete kommer vi att jobba vidare med.

Vår skola fick besök av en man som heter Peter Lippman, han kommer från USA. Han jobbar bl a med att visa på hur skolor kan möbleras för att det ska bli bra lärmiljöer för eleverna på skolan. Lippman möblerade om i tre av skolans klassrum, däribland i Åsas klassrum, för att visa hur han tänker sig att det skulle kunna se ut. Sedan hade han en två timmar lång föreläsning för skolans personal där han visade på smarta lösningar och många idéer kring skolans möblering.

 

Detta händer nästa vecka

Tisdag: Gunillas klass ska simma i Alléhallen direkt efter lunchen. Packa med simkläder, badlakan och en plastkasse. De blir troligtvis lite sena tillbaka till skolan efter detta. Ingen idrott för tvåorna denna dag. Åsas klass ska gå till Alléhallen nästa tisdag. Måltidsrådet träffas. OBS: Ingen fritidsorkester för de elever som går på det efter skolan!

Onsdag: Två elever från 2:an, Soe & Orwa, ska åka till Örebro tillsammans med några ur personalen samt med några elever ur årskurs 3-6. De ska få se Skapande skolas utbud av upplevelser som vår skola kan få ta del av. Läxhjälpen efter skolan för den som vill.

Torsdag: Vi Rockar Sockorna! Det betyder att alla tar på sig två olikfärgade strumpor för att visa att det är roligt att vi alla är olika, att det är ok att vara annorlunda. Läxan ska lämnas in.

Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan. Ny läxa delas ut.

 

Varma vårhälsningar

Åsa & Gunilla

*********************************************

Vecka 10

Hej igen!

Då är vi framme i vecka 10. Här är information om veckan och kommande vecka!

I tisdags spelade och sjöng Fritidsorkestern för hela skolan på två storsamlingar i idrottssalen. De var tillsammans med förskoleklasserna och ettorna. En film kommer upp på bloggen!

På engelskan den här veckan har vi fortsatt att öva ord via olika spel. Gå gärna in på engelska bloggen för att se vilka spel vi använder oss av. Vi har också lyssnat på böcker via smartboarden.

I temat kroppen har vi kommit fram till ögat och örat. Vi har jobbat med de olika delarna, som t ex regnbågshinna och lins i ögat och ytteröra och trumhinna i örat. Sen har vi sett på en film om ögat.

På fredag nästa vecka har tvåorna gått 300 dagar i skolan! Det firar vi förstås! Vi har lyssnat in elevernas ideer och önskemål på hur dagen ska vara. Därför kommer den här dagen att utgå från elevernas förslag. Man får klä sig fint eller glittrigt om man vill. Sen får man ta med sig godis/snacks för 20 kr. Vi bjuder på saft. Det kommer att finnas en kiosk där man kan handla fika för ”300 kr”. Det kommer också att vara disco på slutet av dagen.

Glöm inte att svara på enkäten från Hallsbergs kommun. Det är jätteviktigt att så många som möjligt svarar!

Tvåorna fick in 1422 kr på Rymdkvällen! Tack alla som köpte fika!

Vecka 12 ska Gunillas tvåor på simskola och vecka 13 är det den andra gruppen som ska simträna.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 11:

 • Idrott tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen på onsdag kl. 13:00-13:30.
 • Läxinlämning på torsdag. Ny läxa delas ut på fredag.
 • På fredag har vi gått 300 dagar i skolan och det firas med fest! Man kan klä sig fint eller glittrigt. De som vill får ta med sig godis/snacks för max 20 kr.
 • Idrott fredag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.

Vecka 9

Hej på er alla!

Denna vecka har vi läst extra mycket eftersom vi har haft vår årliga läsvecka. Kojor har byggds, mysiga läsplatser har fixats och gosedjuren har funnits med. Vi har talat om olika författare, haft högläsning och fått besök från bibliotekarien Eva-Lott. Dessutom har vi läst en hemlig bok där framsidan inte visades och eleverna fick rita hur de trodde att boken såg ut samt funderade ut vilken titel den kunde ha. På engelskan fick våra elever läsa engelska böcker. Veckan avslutades med en maskeraddag då de som ville fick klä ut sig till djur. Läsveckan har varit mycket uppskattad av våra elever.

I tisdags åkte alla tvåor buss till Långängskolan. Där fick vi se på en cirkusföreställning på 45 minuter utförd av två akrobater. De sa nästan ingenting men de rörde sig som ett levande konstverk, cyklade, lyfte varandra och fångade barnens intresse. Ett inlägg om detta kommer här på bloggen.

Viktigt: Ni har fått hem tre viktiga lappar denna vecka; en om våra stundande utvecklingssamtal, en enkätundersökning från kommunen samt en lapp där vi frågar om ni kan komma och berätta om ert jobb för våra elever. Om ni saknar någon av dessa lappar så hör av er.

Information: Sedan skolstarten har vi haft Marwa som resurs hos oss i tvåan. Marwa jobbar sin sista vecka hos oss nästa vecka sedan ska hon vara barnledig då hon snart ska få sitt andra barn. När Marwa slutar kommer vi att få Amanda Melin som resurs hos oss. Amanda jobbade i Gunillas klass torsdag och fredag denna vecka då Gunilla hade semester och hon har jobbat på fritids så hon känner våra elever. Det känns jättebra att hon börjar hos oss! Välkommen till oss Amanda!

 

Detta händer nästa vecka:

Tisdag: Vi har storsamling på skolan och tvåornas fritidsorkester ska spela. Detta sker på vår idrottstid så inga idrottskläder behövs denna dag.

Onsdag: Läxhjälpen för den som vill.

Torsdag: Läxinlämning.

Fredag: Idrott och ny läxa delas ut.

 

Ha en riktigt skön vårhelg!

Åsa & Gunilla

************************************************

 

Vecka 7

Hej på er!

Här kommer sista veckobrevet innan sportlovet!

Nästa vecka är det alltså sportlov och eleverna är lediga från skolan. De har fått med sig ett sportlovsprogram från Hallsbergs kommun med saker man kan göra under lovet. Den finns också att läsa på www.hallsberg.se/sportlov. Ingen ny läxa delas ut innan lovet men läs mycket hemma i böckerna vi lånade i torsdags!

Den här veckan har vi jobbat vidare med kroppen. Vi har läst om hjärnan. Kristin som jobbar i förskoleklass har varit hos oss och berättat om sin son som fick hjärnskakning för ett par veckor sedan när han åkte pulka med sin skola. Kristin berättade om hur Ludwig måste vila och ta det lugnt och att han kommer att ha ont i huvudet under en längre tid. Det var intressant och lärorikt om hur viktigt det är att skydda huvudet!

Vi har börjat att öva på tiotalsövergång vid uppställning. Det kommer ni också att märka i läxorna efter sportlovet!

I onsdags var vi alla till Kvarntorp. Det var en toppen-dag! Backarna var isiga och det gick undan nerför! Så klart hade alla hjälm! Håll utkik på bloggen efter bilder och ev. filmer!

Vi påminner igen om att logga in och svara på enkäten från Skolverket! Svarstiden är förlängd till den 5 mars.

Måndag den 25 februari har vi Rymdkvällen! Det ser vi fram emot! Alla är välkomna att komma till skolan och se vad eleverna har jobbat med och lärt sig om rymden!

Efter sportlovet börjar det en ny elev i Åsas grupp. Han heter David Markic och han kommer från Kroatien. Välkommen till oss!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 9:

 • Hela Stocksätterskolan har läsvecka. Vi kommer att jobba extra mycket med läsning och olika läsaktiviteter. Om man vill får man ta med sig en filt, en kudde och ett gosedjur att ha i klassrummet om man vill göra en mysig plats att läsa på. På fredag avslutar vi veckan med en utklädningsdag. Man kan klä ut sig till ett djur eftersom det ofta är med djur i sagor och berättelser. 
 • Det är elevråd på måndag, kl 10:00.
 • Måndag kl. 18:00 är det Rymdkväll i tvåornas klassrum och ljusgård! Välkomna!
 • Idrott tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läshjälpen på onsdag kl. 13:00-13:30. Ingen läxa alltså men man kan få öva läsning!
 • Idrott fredag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.

 

 

Vecka 6

Hej på er!

Vi har haft en riktigt härlig vintervecka! Snödrivorna är många och höga och där tycker våra elever om att vara på rasterna. Dessutom hade vi en pulkadag igår då det åktes det pulka för glatta livet i Hässlebergsbacken. Det var perfekt temperatur för att vara ute och snön var precis lagom hård för att åka på. Det blev en härlig dag i backen! Film från dagen kommer på bloggen.

Denna vecka har vi börjat jobba med kroppen på biologin. Vi har talat om kroppsdelarnas namn, på svenska, samt lärt oss lite om våra celler. Detta arbete kommer vi att fortsätta med under några veckors tid.

Vi håller på att avsluta vårt rymdenarbete genom att göra klart rymdhäftena med fina fram- och baksidor. Allt vårt arbete med rymden kommer ni att kunna ta del av på vår rymdkväll måndagen den 25 februari. Lapp med all information om denna kväll har skickats med hem förra veckan.

I tisdags nyinvigde vi skolans matsal som vi nu kallar för skolans restaurang. Det var en festlig ceremoni då ett guldband klipptes, tal hölls och konfettin regnade. Restaurangen var prydd med vimplar som skolans alla elever hade målat dagen till ära. Det som var det mest spännande var att få reda på namnet på restaurangen. Måltidsrådet hade fått in förslag från alla klasser och så röstade rådet om vilket namn det skulle bli. Detta hölls hemligt till denna invigning och när skynket drogs av från den nyuppsatta skylten så stod det klart att vår restaurang heter Yum Yum.

Viktigt! På onsdag den 13 februari åker hela skolan till Kvarntorp. Vi börjar skoldagen vanlig tid, kl. 8.15 i klassrummen. Kl.9.30 åker vi buss till Kvarntorp. Vi blir bjudna på grillad korv, mjölk och frukt. Bussen åker tillbaka till skolan kl. 13.00 så denna dag slutar vi alltså senare än vanligt, ca kl. 13.30 men förmodligen något tidigare. Det ni behöver tänka på inför denna friluftsdag är att ert barn är klätt för att vara ute hela dagen = kläder efter väder. Dessutom behöver de ha med sig något att åka på pulka, skidor eller slalomskidor samt hjälm. Några har fyllt i lappen att de vill testa att åka slalom. Det finns inte slalomutrustning till alla så vi lovar inte att alla kommer att hinna testa men vi hoppas givetvis på det. Därför måste man ta med något eget som man kan åka på också. Dagen är lång så det är bra med lite egen matsäck. Inget godis, snacks eller läsk får packas med men man kan ha med sig smörgås, fika, varm choklad eller liknande. Vi ser fram mot en härlig dag i backen!

Information: Just nu går det vattkoppor på skolan och vi har elever i 2:an som har fått det.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Trivselgruppen träffas.

Tisdag: Idrott!

Onsdag: Hela skolan åker till Kvarntorp. Se till att pulka, hjälm och matsäck packas med samt att ert barn är klätt för att vara ute hela dagen. Bussen hem går kl.13.00 så vi slutar något senare än vanligt ca kl.13.30 eller lite tidigare.

Torsdag: Läxan ska lämnas in.

Fredag: Idrott samt sista dagen att lämna in svarstalongen till tvåornas rymdkväll. OBS: Ingen ny läxa delas ut inför lovet, men passa på att läsa mycket hemma!

 

Detta händer v. 8:

S P O R T L O V !

(Alla elever har fått med sig ett häfte med kommunens sportlovsprogram, om det inte kom med hem finns det att ta del av på kommunens hemsida: hallsberg.se)

 

Må väl!

Åsa & Gunilla

 

Vecka 5

Hallå!

Här är information om veckan och kommande vecka!

Det har varit en kall vecka men härligt med snön. Rasterna blir så mycket roligare. Många åker pulka eller på ändan. Det glider bra på isen. Skicka gärna med hjälm! Vi har några att låna ut men det bästa är om man har med sig en egen.

Den här veckan har tvåorna gjort egna stjärnkikare. Det var en rolig bilduppgift som alla tyckte om. Ni kommer att få se allt som vi jobbat med i tema Rymden på vår tema-kväll den 25 februari. Inbjudan får eleverna med sig hem på fredag!

Vi har fortsatt att öva på världsdelarna och världshaven. Eleverna börjar bli riktigt duktiga nu och kan sätta ut rätt namn till rätt världsdel. Vi har bl a övat på Skolplus och Elevspel och där har eleverna egna inlogg så de kan även öva hemma.

Åsas tvåor har börjat med träslöjd den här veckan. När deras period är klar är det Gunillas grupp som får tillverka fågelholkar! Förra veckan hade vi ju besök av Leif Karlsson som är Hallsbergs expert på fågelholkar så nu vet vi hur man bygger en bra holk!

På engelskan har vi under ett par veckors tid haft besök av Sophia Gasson som är forskare och arbetar på Stockholms universitet. Hon forskar som ni fått information om, på språkinlärning. Den här perioden har hon fokuserat på kommunikation mellan elever i lärandet. Vi har bl a spelat flera engelska spel där man lär in nya ord.

Denna vecka var det Åsas tvåor som fick åka skridskor i ishallen. Film från den förmiddagen finns på bloggen. Tack alla vuxna som ställde upp med skridskosnörning och som gjorde att vi kunde åka bil tillbaka!

Viktigt! Ni som fått enkätinformation från Skolinspektionen på arabiska behöver få en kod för att kunna logga in och svara på frågorna. Den koden saknades på ert papper. Hör av er till oss!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 6:

 • Det är studiedag på måndag så alla elever är lediga.
 • Idrott tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • På onsdag är det invigning av matsalens nya namn.Det är måltidsgruppen som arrangerar och hålleri invigningen.
 • Läxhjälpen på onsdag kl. 13:00-13:30.
 • På torsdag ska vi åka pulka på förmiddagen. Man får ta med sig hjälm och pulka/madrass/bob. Varma kläder för vi är ute även om det är kallt.
 • Läxinlämning på torsdag. Ny läxa delas ut på fredag.
 • Idrott fredag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.

 

 

 

Vecka 4

Hej på er allihopa!

Den här veckan har vi skrivit berättelser på svenskan, jobbat vidare med stjärnbilder på NO:n, arbetat subtraktion vid tiotalsövergång i matten samt tränat på världsdelarna och världshaven på SO:n.

Två saker som var extra roliga denna vecka var dels pensionären och fågelfantasten Leif Karlssons besök i onsdags och dels torsdagens gosedjursdag. Leif kom till oss med anledning av att våra tvåor har jobbat med fåglar under en längre period. Han är väldigt duktig fågelkännare och han har byggt över 600 fågelholkar som han har numrerat. Vi fick en holk av honom som vi ska sätta upp senare i vår. Våra tvåor kommer även att få bygga varsin holk på träslöjden denna termin. Det kommer ett inlägg på bloggen från detta tillfälle där ni kan få mer veta mer om detta spännande besök. Vi skickar vårt varmaste tack till Leif för att han tog sig tid att komma till oss!

Den andra roliga saken var gosedjursdagen i går. Det första gosedjuren fick göra var att bli intervjuade av sina ägare samt fotograferade av dem. Alla dessa fina intervjuer finns att läsa på bloggen. Dessutom hade vi gosedjursrast då ett gosedjur med ägare från varje tvåa blev ihoplottade och fick vara på rasten med varandra. Dessutom fick alla tvåor högläsa för sitt gosedjur vilket var mycket uppskattat av gosedjuren.

Gunillas klass hade ytterligare en trevlighet på programmet och det var skridskoåkningen i tisdags. Oj, så roligt alla tyckte att det var! Trots att eleverna ibland ramlade som plockepinn så var det bara glada miner. Det finns en film på bloggen från detta tillfälle. Nästa tisdag är det Åsas elevers tur att åka skridskor.

Viktigt! Idag har vi skickat med en lapp hem till er vårdnadshavare från Skolinspektionen. På lappen får ni information och en kod till att svara på deras skolenkät. I denna enkät har ni möjlighet att delge era synpunkter om vår skola helt anonymt. Enkäten är öppen för att fylla i under tiden 21 januari – 15 februari. Det är jätteviktigt att alla svarar!

 

Detta händer nästa vecka:

Tisdag: Åsas tvåor åker skridskor i ishallen. Glöm ej ta med hjälm och skridskor om ni har, övriga får låna från skolan. Ingen idrott för Gunillas klass.

Onsdag: Läxhjälp efter skolan för de som vill.

Torsdag: Lämna in läxan.

Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan. Ny läxa delas ut.

 

Varma vinterhälsningar

Åsa & Gunilla

****************************************************

Vecka 3

Hej på er!

Här är veckans information!

Vi har jobbat mycket med matematik och att kunna addera och subtrahera när det är tiotalsövergång. Eleverna har också övat hälften och dubbelt.

Vi har pratat om stjärnbilder och eleverna har lyssnat på sagan om Orion, Stora Björn och Lilla Björn. Sedan har de lärt sig att hitta dessa stjärnbilder på himlen.

På engelska-lektionerna har vi provat på nya engelska-spel där man övar sig på ord.

Gunilla var sjuk några dagar men då fanns Marwa som tog lektionerna. Det funkade jättebra eftersom Marwa känner eleverna och vet hur vi jobbar!

Nästa vecka på tisdag är det skridsko-åkning i Ishallen för Gunillas tvåor. Ta med hjälm och skridskor om ni har. Göte kommer att finnas med och hjälpa till med knytning men om det finns några föräldrar som är lediga och vill vara med så är det jättebra!

OBS! På fredag är det idrott som vanligt men på andra tider. Åsas tvåor har idrott sista timmen och därför kan de bli lite sena hem.

Den 13 februari är det en friluftsdag för hela Stocksätterskolan. Vi ska åka buss till Kvarntorp. Där kan man åka pulka, skidor och slalomskidor. På fredag delar vi ut en lapp som handlar om att låna slalomskidor. OM man vill låna slalomskidor måste den lappen fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Mer information om den här friluftsdagen kommer senare!

Glöm inte gosedjursdagen på torsdag!

 

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 4:

 • Tisdag är det skridskor för Gunillas tvåor. Glöm ej ta med hjälm och skridskor om man har.
 • Läxhjälpen på onsdag kl. 13:00-13:30.
 • Torsdag har vi Gosedjursdag! Man får ta med sig ett gosedjur till skolan.
 • Idrott fredag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.

****************************************************

Vecka 50

Hej alla föräldrar!

Här kommer denna termins sista veckobrev för nu närmar sig julen med stormsteg! Det är bara en skolvecka kvar innan jullovet startar och terminen tar slut.

Denna vecka har det börjat en ny tjej i Gunillas tvåa som heter Alma. Hon har flyttat hit från Kumla. Vi hälsar Alma varmt välkommen till oss och vi hoppas att hon ska trivas här!

Vi har fortsatt vårt arbete om rymden på NO-lektionerna. Denna vecka har vi lärt oss mer om planeterna. I svenskan har vi bland annat skrivit en ny berättelse till bilder. På SO:n har vi talat om varför vi firar jul i Sverige och vi jobbat med berättelsen om Jesu födelse.

Mycket under veckan har gått i julens tecken. Vi har haft adventsmys varje morgon med ljuständning, högläsning, adventskalenders- och julklappsöppning. Dessutom har vi haft luciafirande som skolans 3:or stod för (nästa år är det vi!) och vi har också ätit julbuffé tillsammans med faddrarna i 5:an. Jättetrevligt! På bilden målade vi härliga snögubbar och dessa bilder blev jättefina och förgyller nu våra klassrum.

Ni kanske har hört att det inte har blivit några idrottslektioner denna vecka och det beror på att Gabi, vår idrottslärare, har blivit sjuk och vi fick inte tag i någon vikarie. Gabi är sjukskriven även nästa vecka och vi hoppas på att en vikarie kan ta hennes lektioner men i skrivandets stund vet vi inte hur det blir. Skicka med idrottskläder till på tisdag för säkerhets skull.

Viktigt att ha koll på: Jullovet är mellan den 22 december till den 8 januari. Vårterminen startar alltså onsdagen den 9 januari 2019 kl.8.15 och vi slutar kl.13.00 som vanligt. Den onsdagen är det ingen läxhjälp eftersom vi inte har hunnit dela ut den första av vårterminens läxor då.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag – Elevråd

Tisdag – Idrott, ta med ombyte och badlakan.

Onsdag – Vi har julfest på Eken och de som vill kan klä sig juligt denna dag. Dessutom är det läxhjälp efter skolan för de som vill.

Torsdag – Vi julpysslar och läxan ska lämnas in.

Fredag – Terminsavslutning! Vi tågar med hela skolan tillsammans till Adventskyrkan och ser på mellanstadiets traditionella julspel. Efter det går vi klassvis tillbaka till skolan och avslutar skoldagen där. Vi slutar ca. kl.10.00. OBS: Det serveras ingen skollunch denna dag.

 

Varma vinterkramar

Åsa & Gunilla

****************************************************

 

Vecka 49

Hallå på er!

Den här veckan startade med besök på Bergöö-våningen. Vilken toppenmåndag! Kurt Fröberg mötte upp oss och han berättade om väggmålningarna av Carl Larsson och lite om Hallsbergs och Bergöö-husets historia. Det var väldigt trevligt och lärorikt! Vi kommer gärna tillbaka för att lära oss ännu mer! Senare den här veckan läste vi boken ”Carl och Karin=sant” som är en bok för barn om familjens liv i Lilla Hyttnäs i Dalarna. Fråga gärna eleverna så får de berätta vad de lärt sig!

Vi fortsätter vårt arbete med rymden och nu har vi kommit fram till galaxer, vad en galax är och att de kan ha olika former, t ex spiral galaxer och elliptiska galaxer.

Nu har vi kommit igång med bloggen ordentligt och eleverna är aktiva och gör egna inlägg om skolarbetet och saker vi jobbar med. Gå in och läs!

Åsas tvåor har nu haft sina sista slöjdlektioner för den här terminen. Till våren kommer Nisse att fortsätta att ha träslöjd med våra tvåor.

På tisdag nästa vecka kommer eleverna i Fritidsorkestern att ha en liten konsert för familjer att komma och titta på. Mer info om detta ligger i ett separat inlägg. Tiden är mellan 13:15-14:00.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 50:

 • Idrott på tisdag och fredag.
 • På tisdag har eleverna som är med  i Fritidsorkestern/Kulturskolan en uppvisning för de föräldrar/familjemedlemmar som vill komma och titta. Det är sista gången för den här terminen som Kulturskolan träffar eleverna.
 • Trivselgruppen träffas på måndag kl. 8:15.
 • Läxhjälp på onsdag mellan 13-13:30.
 • Läxinlämning på torsdag.
 • Sista läxan innan jul-lovet delas ut på fredag.

 

 

Vecka 48

Hejsan!

Det har varit några riktigt kalla dagar denna skolvecka men det har inte hindrat våra tvåor från att gå ut och leka på rasterna. Somliga har till och med sprungit ut utan jacka men då har de fått gå in igen och tagit på sig ordentligt. Det märks att december är i antågande!

På NTA:n den här veckan har vi sett hur saltet hade ändrat sig efter att det har varit blandat med vatten och sedan blivit separerat från det genom avdunstning. Alla tyckte att saltkristallerna var jättefina och det kan hända att de vill göra detta experiment hemma för att visa er. Dessutom tog vi reda på vilka olika färger svart och brun färg innehåller. Detta gjorde vi genom att måla en stor färgprick på ett kaffefilter och sedan droppa vatten på det. Det var häftigt!

På historian har vi repeterat berättelsen om Karl och Karin Larssons historia här i Hallsberg. Nästa vecka ska vi lära oss ännu mer om deras liv då vi besöker Bergöövåningen. Båda klasserna ska gå dit, var och en för sig, på förmiddagen. Åsas klass går först, direkt när skolan startar kl.8.15, så det är viktigt att komma i tid på morgonen.

Våra tvåor har skrivit fina berättelser till bilder under veckan som gått. Berättelsen handlade om ett gäng fotbollsspelande barn och det passade ju bra för våra tvåor där vi har ett stort fotbollsintresse. Det var fyra sidor med en bild på varje sida som eleverna fick skriva texten till och det blev många trevliga berättelser! Läs mer om detta på bloggen.

Vi har jobbat vidare med rymden. Den här veckan har vi talat om vår närmaste stjärna, solen. Solen är så stor att det skulle gå åt 100 jordklot på en lång rad för att visa solens bredd. Det är häftigt! Klassen har målat fina solar med pastellkritor se inlägg på bloggen på detta.

På måndag börjar vi med vårt adventsmys. De som vill kan ta med ett ljus till skolan och de som vill vara med på julklappsbyte kan ta med ett paket som kostar max 40 kr.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Vi besöker Bergöövåningen klassvis på förmiddagen. Vi går dit och hem så alla behöver vara klädda för denna promenad. Åsas klass går kl.8.15.

Tisdag: Idrott, skicka med ombyte.

Onsdag: Läxhjälp efter skolan.

Torsdag: Läxinlämning.

Fredag: Idrott, skicka med ombyte. Ny läxa delas ut.

 

Ha en riktigt trevlig adventshelg!

Åsa och Gunilla

******************************************************

Vecka 47

Hej på er!

Snart är det december! Det går så fort! Det närmar sig 1:a advent med stormsteg!

Vi kommer att ha lite mys varje morgon i klassrummet fram till julavslutningen. Därför har vi bestämt att de som vill får ta med sig ett ljus (i en liten stake eller lykta) till skolan som man tänder varje morgon när vi har högläsning.

Den här veckan har vi pratat om jorden, varför jorden är den enda planeten i vårt solsystem som har liv och hur jordklotet ser ut inuti med kärnan, manteln och jordskorpan. Bilduppgiften den här veckan handlade om månens olika faser.

I engelskan har vi fortsatt att öva på kroppsdelar och i matematiken övar vi på multiplikation. Vi har också gjort ett test eftersom vi är klara med kapitel 1. Det är för att se att eleverna har lärt sig det vi jobbat med och för att vi ska se vad vi behöver öva mer på.

Vi kommer också att ha julklappsbyte för de som vill, det är alltså frivilligt. För max 40 kronor får man köpa ett paket som är inslaget. Det får inte vara något som man kan äta eller något som man gjort själv. Det ska vara köpt. De som vill delta i julkappsbytet köper alltså ett litet paket och tar med det till skolan, helst innan 3 december då vi börjar. Vi har gjort det med tidigare klasser och det brukar vara väldigt uppskattat av eleverna. Men det är alltså frivilligt!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 48:

 • Idrott på tisdag och fredag.
 • Måltidsråd och Elevråd på tisdag.
 • Läxhjälp på onsdag mellan 13-13:30.
 • Läxinlämning på torsdag.
 • Vaccination av MPR (mässling, påssjuka och röda hund)

på fredag 30/11 mellan 08:00-12:00. För mer information se Carins inlägg på bloggen.

 

 

Vecka 46

Hej allesammans!

Äntligen kommer veckobrevet endast ut på bloggen! Lapparnas tid tycks vara förbi! Skönt, tycker vi. Nu kan ni komma åt informationen var ni än är via vår blogg!

Denna vecka har vi fortsatt vårt arbete med rymden. Vi har lärt oss om månen som är närmast oss i vårt fantastiska planetsystem. Vi har bl a talat om att det tar ca 27 dagar för månen att åka ett varv runt jorden och om att vi alltid ser samma sida av den.

På matten har vi kommit igång med att lära oss multiplikation med hjälp av Gotlandsmodellen. Med denna modell kan alla lära sig multiplikation säger de som jobbat med metoden. Idén går ut på att lära sig att lära in multiplikation utifrån svaret, alltså tvärtom mot hur man traditionellt lär sig tabellerna. Detta arbete kommer vi att fortsätta med tills alla kan detta.

På NTA:n har vi gjort tre olika blandningar: vatten och grus, vatten och toalettpapper samt vatten och salt. Vi tittade på hur det såg ut precis när vi hade hällt i det fasta ämnet i vattnet och hur det såg ut efter att vi hade rört om i det i en minut. Nu får blandningarna stå orörda i en vecka så ska vi titta på dem igen och se vad som har hänt.

 

Viktigt! Alla elever har fått med sig lappar hem om erbjudande till vaccination. Det finns med en lapp där ni som vårdnadshavare skall fylla i om ni vill att ert barn ska bli vaccinerad eller inte samt några följdfrågor. Fyll i dessa och skicka med dem nästa vecka till skolan, senast fredagen den 23 november.

 

Detta händer nästa vecka:

 • På tisdag och fredag är det idrott.
 • Efter skolan på onsdag är det läxhjälpen.
 • Läxan ska lämnas in på torsdag.
 • Vi avslutar veckan med att dela ut en ny läxa på fredag.
 • Lämna in lappen om erbjudandet att vaccinera ert barn senast på fredag.

 

Ha en riktigt trevlig helg!

Åsa & Gunilla

***********************************************************************

 

Vecka 45

Hallå på er!

Det här ska vara sista veckobrevet på papper. Nästa vecka hoppas vi att bloggen är igång. Den finns men vi har problem med att komma in och ändra inlägg mm.

Nu är vi igång igen efter höstlovet! Den här veckan har vi börjat att arbeta med ”Rymden”. Under ca 2 månaders tid kommer eleverna att lära sig om bl a Big Bang, universum, solen, planeterna och stjärnbilder. Allt arbete kommer att samlas i häften som ni så småningom kan ta del av. Det är jättespännande med rymden och det märks att eleverna är intresserade och vill lära sig mer!

Idrotten den här veckan har fått vara ute eftersom det är en teatergrupp som haft föreställningar för kommunens äldre elever inne i idrottssalen. Nästa vecka ska det vara som vanligt!

Vi jobbar mycket med läsförståelse just nu. Vi läser faktatexter och svarar på frågor och eleverna har lånat böcker att läsa hemma. Gunillas grupp kommer att låna sina böcker på torsdag. Ställ gärna lite frågor när era barn läst för er så att de för öva hemma också!

Den här veckan har vi övat extra på sammansatta ord. Eleverna har jobbat med bilder och satt ihop dessa till nya ord och övat på lärplattor och papper.

I onsdags hade vi en kompisrast på förmiddagen där vi lottade ihop eleverna i grupper om 4. De gillar kompisrast men den här gången ville vi att de skulle öva på att göra saker tillsammans flera stycken. Det är också ett bra sätta att få dem att vara med kompisar från den andra gruppen.

 

Trevlig helg!                                                                                                                                                                                                        Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 46:

 • Idrott på tisdag och fredag.
 • Läxhjälp på onsdag mellan 13-13:30.
 • Läxinlämning på torsdag.

 

 

 

Vecka 34

Hej igen

Då var vi igång och här är det första veckobrevet i tvåan! Ni har fått hem en hel del lappar som ska fyllas i. Tänk på att skicka tillbaka dem så fort som möjligt!

Kulturskolan och projektet El Sistema drar igång sin eftermiddagsverksamhet vecka 36 och det kommer att vara på tisdagar och torsdagar mellan 13:30-14:15. Men nästa vecka kommer de och övar med våra elever inför ”Det svänger på torget” den 1 september som ni har fått information om.

Vi delar inte ut någon läxa den här veckan men i slutet av nästa vecka får eleverna med sig nya läxor hem. Det blir svenska och matematik-läxor. Det kommer att vara samma inlämningsdag som förut, alltså torsdagar.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 35:

 • Elevråd på måndag kl. 10:00.
 • På tisdag åker vi tåg till Örebro för att gå på en guidad visning i Biologiska museet på Karolinska skolan. Vi äter när vi kommer tillbaka till Stocksätterskolan men man får ta med sig en lätt matsäck om man vill. Vi bjuder på frukt. Tänk på kläder efter väder.
 • Idrott på fredag. Glöm ej idrottskläder och handduk.
 • Åsa är ledig på fredag den 31/8. Rebecka Melin vikarierar.
 • På fredag är det omfotografering kl.11.00 för de elever som inte var här i onsdags på vår skolfotografering.

 

Vecka 23

Hej allesammans!

Här kommer detta läsårs sista veckobrev! Nu återstår det inte många dagar innan det blir sommarlov. Fantastiskt så fort det har gått!

Under veckan som har gått har vi gjort färdigt och avslutat så mycket som möjligt. En ny sak har vi dock gjort! Vi har börjat jobba med symmetri vilket de flesta tyckte att var roligt och ibland lite svårt. Vi fortsätter med detta arbete nästa vecka.

Vi avslutade skolveckan med att gå till spontan och roa oss. Det var varmt men trevligt!

Påminnelse: De som inte har lämnat svar på Kulturskolans generösa erbjudande att era barn kan få fortsätta att sjunga och spela med dem, efter skolans slut, nästa läsår bör lämna in lappen snarast. Den ska lämnas in oavsett om man tackar ja eller nej.

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Sexorna på skolan ordnar den årliga olympiaden. Vi kommer att vara ute hela skoldagen och tävla i en massa olika grenar. Se till att ditt barn är klätt för uteaktiviteter, kläder efter väder. Det kan vara bra att ta med en vattenflaska denna dag.

Tisdag: Idrott! Ta med ombyte och badlakan! Till denna dag är det även bra att packa ner en extra plastkasse som ditt barn kan ta med sig saker hem i, saker som de har gjort under ettan. Likaså måste alla saker som ni har i kapprummet tas med hem, övriga kläder skickas till någon insamling i sommar.

Onsdag: Idrott! Ombyte och badlakan är det som gäller.

Torsdag: Denna dag är det skolavslutning vid Hembygdsgården. Vi startarskoldagen kl.8.15 i klassrummen som vanligt och tågar sedan med hela skolan kl.8.30 till Hembygdsgården där skolavslutningen sker. Våra ettor ska sjunga med tvåorna så kom och var med på denna fest som även gästas av Boris René. Ca. kl.9.30 startar sommarlovet! Alla fick en lapp hem igår med mer information om skolavslutningen, om du ej har sett den så finns den givetvis även utlagd här på bloggen.

 

Varma hälsningar

Åsa och Gunilla

*********************************************************************

Vecka 22

Hallå!

Då är vi i vecka 22! Sommarvädret fortsätter och vi har bara knappt två veckor kvar av årskurs 1.

Vi har pratat vidare Hallsbergs historia och nu kommit in på familjen Bergöö och dottern Karin som gifte sig med Carl Larsson. Vi ska försöka få till ett studiebesök igen i Bergöö-huset i årskurs 2.

En bild från vår härliga utekonsert!

På idrotten har eleverna övat sig på orientering ute och hinderbana inomhus.

I onsdags var det den sista Vänstay med Kulturskolan och Elsistema. Vi hade en riktigt trevlig kväll i spontanparken. Tack alla ni som kom! Det har verkligen varit jättekul att träffas som vi har gjort på kvällstid tillsammans med barn, föräldrar och syskon. Det kommer ju att bli lite annorlunda till hösten men vi hoppas att vi ändå kommer att kunna få till någon träff under läsåret under likande former.

Glöm inte att fylla i lappen om höstens fortsättning, även om man inte ska fortsätta så vill vi få svar från alla.

Nu blir det ingen mer läxa i årskurs 1. Den sista lämnades in i torsdags. En del av läxan var ju att intervjua den äldsta människan man kände. Vi gick tillsammans igenom svaren på smartboarden. Det var spännande!

Om ni har biblioteksböcker hemma så tänk på att lämna in dom. Glöm inte bort läsprojektet i Hallsbergs kommun-Läsugglan. Ta med era barn till Hallsbergs bibliotek och låna 10 böcker över sommarlovet. När man är klar och lämnar tillbaka böckerna får man en ny bok. Jättebra lästräning!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 Detta händer vecka 23:

 • Idrott på tisdag. Glöm ej idrottskläder och handduk.
 • Tisdag är sista dagen att lämna in Kulturskole-lappen.
 • Onsdag den 6 juni är skolan stängd då det är Sveriges nationaldag.
 • Elevråd torsdag 7/6
 • På fredag är Åsa ledig eftersom hon har en student. Patricia som har jobbat en del på Rönnen det här läsåret kommer att vikariera.

*********************************************************************

Vecka 21

Hej på er!

Ännu en solig och varm vecka är till ända och tiden till sommarlovet krymper drastiskt för varje dag som går. Nu är vi verkligen inne på sluttampen av ettan. Helt otroligt!

Denna vecka har vi haft historia och vi har då talat om Hallsbergs historia. Hur kom Hallsberg till? Varför heter det Hallsberg? Hur såg det ut här förr i tiden? Allt detta kan ni fråga era barn så får vi se om de kommer ihåg vad de har lärt sig!

På NTA:n har vi jämfört fyra vätskor (vatten, lim, olja och schampo). De har tittat på vätskornas färg, hur de ser ut i droppform, vilken lukt de har, hur de rinner och känns mm. Nästa vecka gör vi vårt sista NTA-uppdrag för denna termin.

Nu har vi haft den sista lektionen med Kulturskolan under skoltid. Nästa år erbjuds era barn att fortsätta att sjunga och spela med dem men då efter skolan. Alla har fått med sig en lapp hem om detta som ni ska fylla i om ert barn vill delta eller inte på detta nästa läsår. Lappen ska vara tillbakalämnad senast 5/6.

Idag har vi lämnat ut den sista läxan för denna termin. Nu får våra kära elever vänta tills de går i tvåan innan det är dags för nästa läxa.

På fredag i nästa vecka flyttar Zid i Gunillas klass till Arboga. Vi tackar för den här tiden och önskar honom lycka till i sin nya skola!

Detta händer nästa vecka:

 • På måndag går vi ut på eftermiddagen och de som vill kan ta med sig lite fika.
 • På tisdag och onsdag är det idrott, se till att ombyte och badlakan tas med.
 • På tisdag är det den sista läxhjälpen för detta läsår.
 • På onsdag träffas vi kl.18.00 på Spontanidrottsplatsen för den sista familjekvällen med Kulturskolan, Vänsday. Ettorna kommer att spela och sjunga för oss. Ta med egen fikakorg och något att sitta på. Vid regn är vi i Ekens Ljusgård.
 • På torsdag ska läsårets sista läxa lämnas in.

 

Ha en riktigt trevlig helg!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 20

Hej på er!

Nu är vi framme i vecka 20! Vilket härligt sommarväder vi har haft den här veckan! Varmt och soligt!

Vi har pratat vidare om flyttfåglar och lärt oss att för länge sedan, innan man visste vart fåglarna flög när vintern kom, så trodde man att fåglarna flög till månen eller flög ner på sjöbotten och sov hela vintern!

I torsdags jobbade eleverna i Trivselgruppen för att fixa roliga spel till rasterna. De gjorde en ny King-ruta och fyllde i den gamla så att den blev fin igen. Sedan målades de ”Fia med knuff” och ”Tre i rad” på några bord på skolgården. Det finns också en spelplan för ”Twister” mellan Eken och Rönnen.

Den här bilden är tagen när ettorna leker sin egna lek: kedjan!

Nu börjar matematik-boken att göras klart. Det blir ingen ny nu i ettan men eleverna kommer att få lite andra uppgifter att jobba med.

Ni kommer snart att få information om den sista Vänstay med Kulturskolan och Elsistema. Det blir den 30 maj kl. 18:00. Då kommer också Sofia och Isak att informera om höstens Fritidsorkester som alla ettor kommer att få delta i om man vill. Men innan dess kommer ni att få hem information och anmälningsblankett till det.

Nu håller vi tummarna för att våra två bloggar från Stocksätterskolan lyckas bra på Webbstjärnans prisutdelning på fredag!

Trevlig helg!                                                                                                                                                                                                                                                                    Hälsningar Gunilla och Åsa

 Detta händer vecka 21:

 • Elevråd måndag 21/5
 • Läxhjälpen i Åsas klassrum tisdag 13:45-14:15
 • Idrott tisdag och onsdag. Glöm ej idrottskläder och handduk.
 • Läxinlämning torsdag 24/5.
 • Sista läxan delas ut på fredag 25/5. Ska lämnas in på torsdag 31/5.

*********************************************************************

Vecka 18

Hej på er!

Den här veckan har varit kort och så blir även veckobrevet.

Vi har jobbat med räknesagor och begreppen dubbelt och hälften i matten. På NO-lektionerna har det jobbats med flyttfåglar. Dessutom har det målats vitsippor på bilden.

Vi fortsätter med att programmera och snart har alla gått klart den första kursen på code.org. Vi kommer snart att börja jobba med en ny programmerings-app.

 

Detta händer nästa vecka som även den är kort, v.19:

 • På måndag är det generalrepetition för de elever som ska vara med på Talangjakten. Det kan eventuell dra ut lite efter den ordinarie skoltiden, ekens bidrag börjar sin repetition kl.13.00.
 • På tisdag åker vi buss till Örebro Konserthus tillsammans med Kulturskolan. Vi får med smörgås, frukt och dricka från skolan men det kan vara gott att packa med lite matsäck hemifrån. Vi åker till Örebro kl.13.00 så vi är hemma igen tills skoldagen slutar. Det blir ingen idrott denna dag!
 • På onsdag ska läxan lämnas in. Ingen ny läxa delas ut över långledigheten.
 • På onsdag är det Talangjakt på skolan. Några av våra ettor kommer att uppträda. Tyvärr rymmer inte vår idrottssal föräldrar och syskon, vi är så många elever på skolan så det går dessvärre inte. Det kommer däremot att komma en film från Talangjakten som vi givetvis lägger ut på vår blogg.
 • Torsdag: Lovdag! Ingen skola!
 • Fredag: Lovdag! Ingen skola!
 • Inget nytt veckobrev kommer på bloggen denna vecka!

Detta händer v. 20:

 • Ingen läxhjälp på tisdag då ingen läxa lämnats ut veckan innan.
 • På tisdag och onsdag är det idrott, ta med ombyte och badlakan till skolan.
 • På fredag delas ny läxa ut.
 • På fredag åker Gunilla på prisutdelning i Stockholm då elevrådsbloggen har blivit nominerad i Webbstjärnans tävling, Kristin vikarierar i klassen.

 

Ha en riktigt trevlig marknadshelg!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 17

Hej igen!

Nu är snart april månad förbi och det är bara 7 veckor kvar i årskurs 1! Det har gått så fort! Snart är läsåret till ända! Dessutom är flera veckor korta med röda dagar som t ex nästa vecka där både måndag och tisdag är lovdagar.

Vi kan redan nu informera om att den 8 maj kommer vi att åka buss till Konserthuset i Örebro. Det är genom Kulturskolan och El Sistema. Vi kommer efter studiebesöket att stanna kvar i Örebro för att fika och se oss lite omkring i staden. Den 30 maj är det sedan dags för terminens sista Vänstay för ettorna. Det blir kl. 18:00.

Den här veckan har vi pratat om flyttfåglar, varför de flyttar och hur långa resor en del fåglar gör. Vi har pratat om långflyttare och kortflyttare i fågelvärlden. Vi kommer också att öva på de vanligaste fågelarterna i Sverige så att ettorna lär sig känna igen dem.

Vi har övat vidare på vad olika kläder heter på engelska och övat på djur och siffror.

Eleverna har jobbat vidare med klockan genom olika övningar. Det blir ingen läxutdelning denna vecka eftersom nästa vecka bara har 3 skoldagar. Däremot delar vi ut läxa på fredag den 4 maj som ska lämnas in onsdag den 9 maj.

Trevlig helg!                                                                                                                                                                                                                                                                    Hälsningar Gunilla och Åsa

 Detta händer vecka 18:

 • 30/4 och 1/5 (måndag och tisdag) är skolan stängd.
 • Idrott på onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Det är städråd på onsdag 9:00.

*********************************************************************

 

Vecka 16

Hej på er!

Vilken härlig vecka vi har haft! I skogen börjar våren ta fart och många ettor berättar efter rasten vilka djur och insekter de har sett. William och Tim kommer att berätta på bloggen om vad de har sett under en rast!

Ettorna har skogen som städområde och den här veckan har ena ettan städat och plockat rent skräp i skogen.  Det blev jättefint. Om några veckor ska den andra ettan göra fint!

Den här veckan har vi jobbat lite extra med bokstaven Hh. Bilduppgiften i fredags handlade därför om ett djur på h, hund!

Vi har fortsatt att öva på programmering. Eleverna övar på en sida som heter code.org. Där får man öva sig med enkla kommandon för att få till olika figurer och få saker att förflytta sig.

I torsdags var det storsamling. Trivselgruppen delade ut nallar till nya elever på skolan och flera klasser sjöng sånger de övat på med Edvina på musiken. Våra ettor sjöng och visade upp en dans! Det märks att de är vana att stå på scen! Det finns en liten film om storsamlingen på bloggen!

På engelskan är nästan alla klara med sina texter om sig själva. Gå gärna in på engelska-bloggen och titta. Vi har också fortsatt att öva på kläder, djur och siffror.

I fredags kom en lokförare och berättade om sitt jobb och faror vid järnvägen. Han hette Ludwig och han visade bilder och berättade också om hur man ska stå och gå vid perronger.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 Detta händer vecka 17:

 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.
 • Idrott på tisdag och onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Det är elevråd på onsdag 8:45.
 • På torsdag ska läxan lämnas in.
 • På fredag har sexorna på Stocksätterskolan disco. Läs mer information på vår blogg!

*********************************************************************

Vecka 15

Hejsan!

Vilken härlig vårvecka vi har haft! Soliga dagar som fyller på oss med ny energi!

Denna vecka har vi passande nog talat om våren, om vad som händer med naturen och djuren i den. Vi pratade lite extra om igelkotten eftersom nästa veckas läsläxa handlar om just den. Dessutom har vi sett på filmer om både våren och igelkotten. Några har hittat vårtecken när de har varit ute på rasterna som de har berättat om.

På veckans NTA undersökte vi vilka saker som flöt och vilka som sjönk av 20 ihopplockade saker. Det blev vatten både här och där, men det bekom inte någon. Alla verkade gilla detta böta uppdrag. Läs mer om detta i vårt blogginlägg ”Flyta eller sjunka?” och se bilder från lektionen och även två filmer som tar upp ämnet.

I matten har vi bl a tränat på klockan. Vi har jobbat med vad klockan är och hur mycket den kommer att vara om en timme. De flesta verkade förstå detta snabbt. Vi fortsätter med detta även nästa vecka.

TOPPEN! De flesta av våra ettor har fått en inbjudan att gå på simskola i maj, de är alla elever som ännu ej simmar 25 meter. Simskolan är gratis så se till att ditt barn får denna möjlighet att lära sig att simma.

VIKTIGT! Det går magsjuka bland våra ettor. Därför ber vi er att hålla ert barn hemma om det mår illa. Får ditt barn magsjuka så önskar vi att barnet är hemma i 48 timmar efter den sista kräkningen så att vi på det sättet förhindrar att fler drabbas.

Detta händer nästa vecka:

 • Under hela nästa vecka kan de elever som vill uppträda i årets Talangjakt anmäla sig till Anna och Gunilla, sedan lottar vi 12 bidrag som får delta. Talangjakten är onsdagen den 9 april. Mer information om detta finns på elevrådet.se
 • På tisdag är det läxhjälp för den som vill efter skolans slut.
 • På tisdag och onsdag är det idrott, ombyte och badlakan ska packas med.
 • På torsdag har vi en storsamling för hela skolan i idrottssalen då våra ettor ska sjunga två vårsånger.
 • På fredag får vi besök av två SJ-anställda som ska tala om säkerhet vid järnvägen.

 

Varma vårhälsningar

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 14

Hejsan!

Då är vi igång igen efter påsklovet! Det var perfekt att starta med en 4-dags vecka! Igår hade våra ettor det jätteroligt på rasterna, det regnade och det fanns många lerpölar att hoppa i. Alla kom in blöta, leriga och mycket glada. Torkskåpen gick varma men de hann inte med att torka allt mellan rasterna. Se därför till att fylla på med ombyteskläder här i skolan och se till att det finns regnkläder och gummistövlar när det är blött ute.

Vi har fortsatt att jobba med programmering. Denna vecka har vi börjat med att använda våra lärplattor till detta. De första uppgifterna handlar om att dra och släppa kommandon så att en fågel går till ett speciellt ställe. Detta blev mycket populärt.

Den här veckan hade vi en mattediagnos då alla elever fick visa om de på egen hand kunde lösa några olika matteuppgifter.  Dessa diagnoser gör vi efter varje avslutat mattekapitel. Vi har även jobbat i matteböckerna, spelat mattespel och jobbat med matte på lärplattorna.

Nästa vecka börjar det två nya elever hos oss i ettan. Det kommer en tjej som heter Ritaj till Åsas klass och en kille som heter Noah till Gunillas klass. Vi hoppas att de ska trivas hos oss och hälsar dem varmt välkomna!

 

Detta händer nästa vecka:

 • På måndag börjar det två nya elever hos oss i ettan.
 • På måndag är det sista dagen att lämna in lappen om ert barn kan vara med och sjunga i Ishallen på fredag, 13/4 och om ni kan hjälpa till med skjuts eller ej.
 • På tisdag är det läxhjälp efter skolans slut för de som vill.
 • På tisdag och onsdag är det idrott, skicka med idrottskläder och badlakan.
 • På torsdag ska läxan lämnas in.
 • På torsdag och fredag har Åsa semester (hon har blivit med hundvalp), vikarie på torsdag och fredag är Kristin (som gjorde praktik hos oss i höstas).
 • På fredag delas ny läxa ut.
 • På fredag ska våra ettor sjunga på Hallsbergsmässan. Vi åker i bilar dit, kl.13.30 från skolan, och ni som föräldrar kan gärna komma och lyssna och sedan ta med ert barn. Ettorna sjunger på mässan kl.14.00.

Ha en riktigt trevlig helg!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 12

Hej på er!

Nu smälter snön och isen bort och det börjar kännas som vår i luften. Fåglarna sjunger och våra ettor njuter att vara ute i detta härliga väder.

Den här veckan har det börjat en ny kille i Åsas klass som heter Tomas. Vi hälsar honom välkommen till oss och hoppas på att han ska trivas hos oss! Dessutom har Freweni bytt klass från Åsas och till Gunillas.

Denna vecka har vi Rockat Sockor och på så sätt visat att vi tycker att alla människor är lika mycket värda och att det är roligt att vi är olika. Vi spelade in en enkel musikvideo ”Rocka, rocka” som ni kan se här på vår blogg.

Vi har även talat om varför vi firar påsk, gjort ett påskhäfte och tittat på en tecknad film om Jesu död och uppståndelse. Den berättelsen tyckte de att var jättespännande! Dessutom har vi målat påskbilder och vi åt påsklunch och drack påskmust igår. Gott!

Kom ihåg: Imorgon, lördag 24 mars, är det dags för Earth Hour kl.20.30-21.30. Släck då alla ljus och var med i denna världsomspännande miljökampanj.

Hjälp med skjutsar! Som vi nämnt tidigare så behöver vi hjälp med skjutsar fredagen den 13/4 till företagsmässan i Ishallen. Våra ettor ska uppträda där kl.14.00 och vi behöver vara på plats kl.13.40. Vi kommer att dela ut en lapp om detta efter påsklovet där ni kan fylla i om ni har möjlighet att hjälpa till att skjutsa. Vi återkommer!

Detta händer nästa vecka:

P Å S K L O V!

Detta händer vecka 14:

 • Måndag: Lovdag!
 • Tisdag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Ingen läxhjälp.
 • Onsdag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.
 • Fredag: Ny läxa delas ut.

 

Ha en riktigt härlig påsklovsvecka!

Glad Påsk

önskar Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 11

Hallå!

Den här veckan har vi jobbat lite extra med bokstaven J. Sedan har vi repeterat hur man går över järnvägsövergångar, både när det finns bommar och när överfarten är obevakad. Vi har också repeterat varningsmärken och pratat om förbudsmärken och vad de betyder.

Det var en väldigt trevlig familjeträff med Kulturskolan och er föräldrar i tisdags! Tack ni som kom! Det är alltid roligt att träffas. Barnen var jätteduktiga! Det kommer en film på bloggen så småningom.

Bilden är tagen i onsdags. Det är Freweni och Klara som har plockat blåbärsris i skogen och stoppat ner i snön.

Som ni säkert ser i läxan så arbetar vi med klockan på matematiken. Det är hel- och halvtimme vi övar på just nu.

På engelskan har vi fortsatt att skriva på presentationerna. De som är färdiga ligger nu på engelskabloggen. Gå in och läs! Länk finns på klassbloggen.

Det har inte varit några träffar med Kulturskolan den här veckan. Carina har istället tagit med sig grupperna ut. I tisdags var Gunillas ettor med Carina till stora lekparken och i torsdags var det Åsas ettor som hade en trevlig eftermiddag ute i det härliga vädret. Bildspel kommer inom kort på bloggen!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 12:

 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.
 • Idrott på tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • På onsdag är det Rocka sockornas dag! Glöm inte att ha olika strumpor för att visa att det är ok att vara olika! Den 21 mars är en dag då man ska tänka lite extra på de som har Downs syndrom.
 • Onsdag är bad för Gunillas ettor. Glöm ej badkläder och badlakan. OBS: ingen idrott för Åsas grupp den dagen.
 • På torsdag ska läxan lämnas in.
 • Åsa är ledig på fredag. Vikarie är Oscar.
 • Det är Earth hour (världens största miljömanifestation) på lördag, den 24 mars. Glöm inte att släcka ner mellan 20:30-21:30.
 • En påminnelse: påsklov vecka 13. Alla elever är lediga från skolan mellan den 26/3-2/4

*********************************************************************

Vecka 10

Hej på er!

Härligt att det har kommit lite mer snö. Vi har många i ettan som gärna åker pulka, bob, madrass och liknande på rasterna. Den här veckan har inte varit lika kall utan temperaturen har legat på ett par minusgrader. Eleverna ställer in termometern varje morgon efter utomhustemperaturen och förra veckan hade vi -13 grader som kallast!

 Vi har fortsatt att öva oss i grunderna i programmering genom att bygga banor på golvet med algoritmkort att följa.

Den här veckan har vi jobbat lite extra med bokstaven G. Sedan har vi fortsatt att jobba med trafik och vi har pratat om olika trafikmärken. Den här veckan har vi också tittat närmare på varningsmärken och vad de betyder. Vi har också pratat om hur man tar sig säkert över en järnvägsövergång och sett en film om det.

På engelskan övar vi på vad olika kläder heter på engelska. Sedan har eleverna börjat att skriva en presentation om sig själva som kommer att läggas in på piece-of-cake.se

På fredagar delar vi alltid ut nya läxor om det inte är lov. Nu handlar texten om fladdermöss. Den ska läsas varje dag, flera gånger. Sen är det som vanligt matematik-läxa. På tisdagar har vi läxhjälp efter skoldagens slut om någon vill stanna kvar och få stöttning med läxan.

Glöm ej att anmäla till tisdagens familjeträff med Kulturskolan!

Trevlig helg!                                                                                                                                                                                                                                                                  Hälsningar Gunilla och Åsa

 Detta händer vecka 11:

 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.
 • Träff med Kulturskolan/Elsistema på tisdag kl. 18:00 i idrottssalen. Välkomna!
 • Idrott på tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Onsdag är bad för Åsas ettor. Glöm ej badkläder och badlakan. OBS: ingen idrott för Gunillas. Vi byter nästa vecka!
 • På torsdag ska läxan lämnas in.

*********************************************************************

Vecka 9

Hejsan!

Nu har vinterkylan verkligen slagit till! Tur att det inte var så här kallt när vi åkte till Kvarntorp! Trots det kalla vädret har vi varit ute alla raster och det är ingen av våra ettor som klagar, men så står vi ofta i kapprummet och påminner dem att de ska käl på sig ordentligt.

Vi började med programmering i måndags. Eleverna fick då jobba i grupper med detta. En i gruppen utsågs till robot och de andra var programmerare. Programmerarna lade ut en bana på golvet som de sedan skulle få roboten att följa genom att ge den rätt kommandon. Det var lite klurigt men roligt. Vi kommer att fortsätta att jobba med programmering först med att programmera kompisar och sedan genom olika programmeringsappar.

Den här veckan har vi också jobbat med trafik och då främst pratat om reflexer. Vi har sett på filmer där de visar skillnaden på hur bra man syns mellan den som har en reflex mot den som inte har det. Dessutom har vi sett att olika reflexer syns olika bra. Alla ettor har dessutom fått en egen reflex.

Vi har även jobbat med klockan, vi har tränat på hel- och halvtimmar. Alla har blivit jätteduktiga! Det finns en film på bloggen och även under mattefliken där de som vill kan träna på detta på ett enkelt sätt.

På NTA:n skulla alla sortera 20 föremål, först efter färg och sedan efter form.

I går hade Åsa besök av en journalist och en fotograf från lärartidningen Origo. De ska göra ett reportage om hur hon jobbar med digitala hjälpmedel i matematikundervisningen. Jättetrevligt!

Igår var skolans elevråd till kommunhuset och träffade politikern och bildningsnämndens ordförande Siw Lunander. Ettans representanter är Ibrahim och William och de var med på denna resa. Elevrådet frågade Siw om de saker som skolans elever undrar, t ex om skolgården ska rustas mm. Om ni vill ta del av dessa svar kan ni gå in på elevrådets blogg inom kort: elevrådet.se

Vi har haft varsin praoelev från klass åtta på Transtensskolan hos oss två dagar denna vecka. De har varit jätteduktiga och väldigt omtyckta. Tack till Ajsa och Melissa!

Nästa vecka kommer vi att skicka ut en inbjudan till er eftersom det är dags för en ny familjekväll med Kulturskolan, träffen är den 13 mars.

 

Detta händer nästa vecka:

 • På tisdag och onsdag är det idrott, skicka med ombyte och badlakan.
 • Alla som vill kan komma på läxhjälpen på tisdag kl.13.45-14.15.
 • På torsdag ska läxan lämnas in.

Allt gott!
Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 7

Hej på er!

Vilken vintervecka vi har haft! Härligt med lite kyligare väder och snö. Det finns så mycket mer att göra ute då! Dock har det varit lite isigt, några ettor har halkat omkull. Snön och isen är hård!

I onsdags var det alla hjärtans dag. Det är en speciell dag där vi bryr oss lite extra om varandra. Det fanns kramrutor, klotterplank, tipspromenad och en massa trevliga meddelanden runt om i skolan. Trivselgruppen stod bakom arrangemanget och hade även klippt ut små hjärtan till alla. Vi pysslade lite i klassrummet också och gjorde kort och annat fint som ni säkert har tagit del av. Det kommer att bli en film från Stocksätterskolans firande av den här dagen. Den kommer både på vår klassblogg och skolans blogg.

I onsdags var det slöjdworkshop igen. Det var sista träffen. Eleverna gjorde klart sin tovade ”ullbit” genom att dekorera den med pärlor och annat. De fick träna på att sy med nål och tråd. Det kommer så klart också att bli en film från de här träffarna också!

Vi avslutade läsveckan i torsdags med en gosedjursdag. De som ville fick ta med sig ett gosedjur. Orwas spiderman tog sig ett skutt upp i ett högt träd. Där hängde han ett tag tills skolans brandman lyckades få ner honom!

I torsdags fikade vi lite och såg slutet på 101 dalmatiner.

I morgon (fredag) åker hela Stocksätterskolan till Kvarntorp.

Glöm inte bort att det är sportlov nästa vecka (vecka 8) och alla elever är lediga från skolan.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 9:

 • Elevråd på måndag, kl 8:45. På torsdag morgon åker elevrådsrepresentanterna till Kommunhuset och pratar med några politiker!
 • Idrott på tisdag. På onsdag är det skridskoåkning för Gunillas klass i ishallen. Åsas grupp har ingen idrott den här onsdagen. Vecka 10 är det Åsas grupp som åker skridskor. Då utgår idrotten för Gunillas grupp.
 • Ingen läxhjälp på tisdag men ny läxa delas ut på fredag den 9/3.
 • Vi kommer att ha två praktikanter från Transtensskolan hos oss några dagar under vecka 9. Det är gamla elever till oss, Melissa och Ajsa (Edins syster).

*********************************************************************

Vecka 6

Hej alla föräldrar!

Tänk att nu är det bara en vecka kvar till det är dags för sportlov! Alla elever har fått med sig ett litet häfte hem med många olika tips på sportlovsaktiviteter. Titta igenom bladet för det finns t ex gratisbiljetter att hämta ut till en biofilm och gratisbiljetter till badhuset, men det finns bara ett begränsat antal. Om häftet inte har kommit med hem kan ni gå in på kommunens hemsida, hallsberg.se, och ta del av informationen där.

I måndags, första dagen efter vår 100-fest, bestämde sig våra ettor för att de vill ha en 200-dagars fest också. Därför har vi denna vecka har fortsatt att räkna skoldagarna, nu får vi tänka 100 + 1, 100 + 2 osv. Det längtas redan till nästa fest!

Denna vecka har vi haft en läsvecka. Det är en gammal tradition på Stocksätterskolan att vi har en läsvecka varje vårtermin. Det är en omtyckt vecka då vi lägger extra mycket tid på att läsa böcker. Alla som vill har fått tagit med sig en filt och en kudde till skolan så de kan göra det extra mysigt vid lässtunderna. Det har byggts kojor och suttits under bänkarna och sedan har det förstås lästs många böcker. Idag fick alla som ville klä ut sig till någon som finns med i en bok, det var trevligt. Vi fortsätter med ännu en läsvecka nästa vecka.

 

Tips: Nu när det är snö ute kan det vara roligt för era barn att ta med sig en pulka eller liknande till skolan att åka med på när det är rast, det är dock ett krav att man även har en hjälm på sig för att få åka. Om pulka skickas med så kom ihåg att även skicka med en hjälm.

Avslutningsvis en liten anekdot: Förra veckan jobbade vi ju mycket med siffran 100 eftersom vi hade vår 100-dagarsfest och därför är alla ettor mycket observanta på talet 100. Under en lektion igår fick en flicka syn på att det står 100% på blyertspennan och hon visade stolt upp sin upptäckt. Det startade en liten diskussion bland några elever varför det stod just 100% på pennan. Då utbrister tjejen: Jag vet! Det betyder att pennan är fullt laddad med 100%!

Detta händer nästa vecka:

 • På tisdag och onsdag är det idrott, se till att ombyte och badlakan packas med.
 • På tisdag är det läxhjälp för den som vill kl.13.45-14.15 i Åsas klassrum.
 • På onsdag ska ettorna få göra klart sina tovade låtsasdjur då vi har en timmes slöjdworkshop.
 • På torsdag ska läxan lämnas in. OBS: ingen ny läxa delas ut eftersom det är sportlov veckan efter.
 • På torsdag avslutar vi våra läsveckor med en gosedjursdag. Ettorna har efterfrågat en sådan dag och vi tycker att det passar bra att ha den som ett avslut för läsveckorna. Alla elever som vill får ta med sig ett gosedjur hemifrån denna torsdag.
 • På fredag åker hela skolan till Kvarntorp på en härlig friluftsdag. Vi har samma skoltider som vanligt. Det är dock mycket viktigt att alla är varmt klädda för att kunna vara ute hela dagen, att alla har med något att åka på i backen t ex en pulka, snowracer eller slalomskidor + en hjälm samt lite extra matsäck om man vill (skolan bjuder på grillad korv, frukt och festis). Läs mer om detta på vår blogg i veckan som kommer!

 

Ha en riktigt trevlig helg!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 5

Hallå igen!

Den här veckan har innehållit väldigt mycket fokus på 100, eftersom vi på fredag har vår 100-fest. Då har eleverna gått 100 dagar i skolan! De är 100 dagar smartare! Det kommer vi att fira på flera olika sätt. Följ bloggen så kommer ni att få se hur dagen blev!

Vi har under veckan övat på 100-kompisar och att räkna till 100 på både svenska och engelska. Vi har också pratat om rekordålder i världen. Vi har tittat på en kort film om världens nu äldsta människa, Violet Brown från Jamaica som är 117 år. Sen har vi förstås lyssnat och tittat på Dagny Carlsson, 106 år i maj, som bl a är bloggerska och känd från TV. Vilken härlig människa hon är! Vi har också pratat om hur det kan kännas att bli gammal. Sen har vi gjort om oss själva för att se hur vi skulle se ut som gamla! Kommer på bloggen snart!

Nästa vecka är det läsvecka. Då kommer vi att ha extra fokus på läsning och böcker. Vi kommer förutom att läsa en hel del också lära oss mer om några kända författare. Om man vill får man ta med sig en liten filt och en kudde till lässtunderna. Det är för att man kan göra det extra mysigt under lässtunderna som vi kommer att ha i klassrummet. Allt förvaras sedan i klassrummet under läsveckan.

Våra ettor kommer att ha två lektioner under vecka 6 och 7 där de får prova på syslöjd. Det är det statliga projektet ”Skapande skola” som bekostar och arrangerar slöjdworkshops för förskoleklass och ettorna. Det kommer att bli spännande!

 Glöm inte att skolan är stängd på måndag!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 6:

 • OBS! På måndag är skolan stängd. Det är en kompetensutvecklingsdag för lärarna.
 • Vi har läsvecka från tisdag v.6 till tisdag v.7. Det betyder att vi har extra många läsaktiviteter under den här perioden.
 •  Idrott på tisdag och onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 •  Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.

*********************************************************************

Vecka 4

Hej på er!

Här kommer veckans brev till er. Nu har nästan all snö smält bort från skolgården, men det leks i resterna av de stora snödrivorna som ännu finns kvar. Det är många av våra ettor som kommer in blöta efter rasterna så se till att det finns lite ombyte i skolan.

Denna vecka har eleverna fått börja med att skriva till bilder på svenskan. Alla har fått en egen skrivbok som de klistrar in en bild i och sedan skriver till. De får försöka att skriva på egen hand med stöd av oss vuxna och vi påminner dem om att börja med stor bokstav, avsluta med en punkt och ha mellanrum mellan orden. Alla verkade tycka att detta var en mycket rolig uppgift.

Vi hade en kompisrast denna vecka, det är mycket populärt. När vi har kompisrast lottar vi en elev ur varje klass som ska vara med varandra på rasten. Det är spännande att se vem som får vara med vem och roligt att få leka med någon som man kanske inte vanligtvis är så mycket med.

Nu förbereder vi oss för vår 100-dagarsfest som vi ska ha nästa vecka! Vi gör girlanger med 100 ringar och 100-hattar.

Två superroliga saker denna vecka var dels skridsko- och pulkaåkningen i tisdags och dels body precussion i går, båda finns/kommer snart att finnas att se filmer ifrån på bloggen.

Tips: Ikväll är det disco på Långängen kl.18.00, Gunilla kommer att vara där hela kvällen. För mer information läs blogginlägget om detta.  Välkomna dit alla discosugna barn!

Detta händer nästa vecka:

 • På måndag kväll hoppas vi att Alléskolans aula fylls med er föräldrar då vi har den stora förmånen att få lyssna till Maria Dufvas föreläsning om barn och internet. Det börjar kl.18.00 och håller på i ca två timmar. Välkomna!
 • På tisdag och onsdag är det idrott, se till att ombyte och badlakan skickas med.
 • På fredag har våra fantastiska förstaklassare gått 100 dagar i skolan och då ska vi fira detta med en 100-fest! De som vill får klä upp sig lite finare än vanligt eftersom det är en kalasdag.

 

Må väl!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 3

Hej!

Den här veckan har vi arbetat lite extra med bokstaven Ff. I fredags gjorde alla en bilduppgift där man skulle rita en färgglad fisk och sedan klippa isär den för att slutligen limma bitarna på ett papper. Vi har också lästränat varje dag. I matematiken har vi jobbat vidare med bl a att räkna pengar och övat subtraktion och addition. Vi börjar att närma oss slutet på Vektor. Det är inte så många dagar kvar.

I torsdags var vi ute på förmiddagen och åkte skridskor och pulka. Vi hade en del att låna ut så de flesta som ville fick prova på. Det hade snöat en del så vi fick skotta isen. Vi hade hjälp av Göte och Fionas pappa Aslan. Sen kom också Kevins mamma Katrin. Tack så mycket för hjälpen! Vi hade en jätterolig förmiddag!

Vi har börjat att titta närmare på jordklotet, dess färger och världsdelar.

Vi saknar svar från ganska många om föreläsningen den 29 januari i Alleskolans aula med Maria Dufva.

På torsdag nästa vecka kommer det en grupp från Brasilien till oss på Stocksätterskolan. De lär ut body percussion i ett samarbete med Musikhögskolan i Örebro. Det är kommunen som bekostar det. Body percussion handlar om att använda kroppen som instrument. Kolla länken nedan!

Läs om body percussion

På måndag börjar en ny elev i Gunillas grupp. Han heter Zid och är inflyttad från Täby. Välkommen till oss!

Trevlig helg!                                                                                                                                                                                                                                                                  Hälsningar Gunilla och Åsa

Detta händer vecka 4:

 • På tisdag åker vi skridskor och pulka på idrotten. Glöm ej ta med ev skridskor, hjälm och pulka. Vi har lite att låna ut. Glöm ej hjälm!
 • Idrott på onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.
 • Elevrådet träffas på onsdag kl.8:45.
 • På torsdag ska alla elever på Stocksätterskolan få prova på ”body percussion”.

 

*********************************************************************

Vecka 2

Gott nytt år!

Då är vi igång igen efter lovet. Det är härligt att träffa alla härliga ettor igen! Vi har så mycket roligt att se fram emot den här terminen. Härligt med lite kyligare luft!

Från och med den här veckan kommer nu läxan att både innehålla en svenska och en matematikdel. Den innehåller en läsläxa som ska läsas hemma varje dag. Det är den kontinuerliga läsningen som är viktig. Vi läser i skolan varje dag men det räcker inte för att få ett bra läsflyt och läsförståelse. Men även om ditt barn inte har läsflyt så är texten en bra övning. Ni kan läsa den tillsammans och prata om innehållet. Om det är någon annan del i läxan som är svår, är det läxhjälp varje tisdag i Åsas klassrum mellan 13:45-14:15.

 

Göte Carlos är hos oss på Stocksätterskolan en hel del. Han är fantastisk med barnen och engagerar sig mycket just nu i att få till en bra is vid isrinken. Om vädret håller i sig så kan det bli skridskoåkning nästa vecka. Om ni vill att ert barn ska få åka skridskor så skicka gärna med hjälm och skridskor. Vi har lite att låna ut men har man egen utrustning så är det ju toppen! Vi funderar också på att passa på att åka någon eftermiddag nästa vecka om vädret håller i sig.

Glöm inte att lämna in svar om ni kommer eller inte på föreläsningen den 29 januari i Alleskolans aula med Maria Dufva. Tänk på att svarstalongen kan vara lite otydlig. Den första raden fyller man i om man kommer. Har man inte möjlighet att komma så är det på den andra raden man fyller i sitt barns namn.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

Detta händer vecka 3:

 • Idrott på tisdag och onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.
 • Trivselgruppen träffas på måndag kl.8:15.
 • Skridsko-åkning vid isrinken om vädret håller i sig.

 

*********************************************************************

Vecka 50

Hej på er alla föräldrar!

Här kommer terminens sista veckobrev! Nu har vi bara några skoldagar kvar av den här terminen innan det är dags för jullov. Ni kommer att få en lapp hemskickad om terminsavslutningen inom kort.

Det har varit en härlig julstämning hela veckan då vi startat varje dag med adventsmys i klasserna. Dessutom fick vi se treornas fina luciatåg i onsdags och i torsdags var det julbuffé som vi åt tillsammans med faddrarna. Dessutom har det ju varit snö ute hela veckan! Eftersom det har varit kramsnö så har det varit extra roligt med snön!

Denna vecka har det också varit simkoll som personalen i Alléhallen höll i. De är noga med att händer, armar, ben och fötter hålls rätt vid simning. Det är bra att alla får lära sig att göra rätt från början! De elever som inte bedömdes som godkända, kommer i vår att få en inbjudan till sommarsimskola. Alla elever var så nöjda när de kom tillbaka från Alléhallen. De älskar att bada!

I övrigt jobbar vi på i alla ämnen. Vi märker att våra elever tar åt sig nya kunskaper hela tiden och att de oftast är ivriga att jobba med sina uppgifter. Det är riktigt härliga ettor vi har!

I slutet av veckan hade vi besök av en flicka som heter Emma och kommer från Italien. Emma kan svenska för hennes mamma kommer från Hallsberg och nu när hon är på besök hos släkten så fick hon följa med och se hur det är att gå i en svensk skola. Det var jättetrevligt att lära känna Emma!

Kom ihåg: Skolan startar igen onsdagen den 10 januari kl.8.15 och vi slutar kl.13.45 helt enligt schemat.

Nästa vecka:

 • På måndag kl.18.00 är det familjeträff i skolan, Jul-Vänstay, tillsammans med Kulturskolan. Ettorna ska sjunga och spela. Ta med egen fikakorg till detta tillfälle, vi bjuder på kaffe, te och saft.
 • På tisdag är det ingen läxhjälp eftersom vi inte har delat ut någon ny läxa. Vi delar ut nästa läxa efter jullovet.
 • På tisdag och onsdag har ettorna idrott, packa med ombyte och badlakan.
 • På torsdag är det den sista skoldagen för denna termin. Vi startar dagen i klassrummet i vanlig tid men går sedan iväg till Adventskyrkan och ser på julspelet som skolans elever i åk 3 – 6 bjuder på. Ingen skollunch serveras till skolbarnen, men de som går på fritids äter givetvis mat. Skoldagen slutar ca.10.00.

 

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett gnistrande Gott Nytt År!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 49

Hej på er!

Då är vi framme vid de sista veckorna av terminen. Det har gått otroligt fort!

Det här var den sista veckan för våra två VFU-studenter, Linda och Kristin. De har varit som extra lärare i klasserna och vi kommer att sakna dem! De bjöd båda på lite gott i klassrummet innan de slutade.

I torsdags var vi inbjudna på Julvandring till församlingsgården vid Adventskyrkan. Det var som vanligt spännande och lärorikt! Ett bildspel finns på bloggen.

Vi fick samlas med alla skådespelare framför stallet!

I matematik jobbar vi en del nu med sambandet mellan subtraktion och addition. Eleverna ska lära sig att man kan kontrollera att man räknat rätt genom att använda addition, t ex 7-2=5 (5+2=7).

Vi har jobbat med bokstaven U den här veckan. Det märker ni också på den sista läxan som ska lämnas tillbaka senast den 14 december. U finns med i många jul-ord! När vårterminen börjat kommer vi att starta med två läxor i veckan, både matematik och svenska. Vi fortsätter så klart med läxhjälpen på tisdagar.

På måndag börjar det en ny elev i ettan, Hon heter Freweni och ska gå i Åsas grupp. Vi hälsar henne välkommen!

Höstterminen slutar den 21 december. Det är en kort skoldag eftersom eleverna slutar ca 10:00. Mer information av julavslutningen kommer ni att få på papper!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa                                                                                                                                                                                                                                             Detta händer vecka 50:

 • På tisdag är det simkontroll för alla ettor. Vi går ner till Alléhallen i två grupper på förmiddagen. Åsas grupp går först. Viktigt att komma i tid på morgonen. Ta med badkläder och badlakan.
 • Idrott på tisdag och onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • På onsdag har treorna luciaspel för alla på skolan.
 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.
 • På torsdag träffas Trivselgruppen kl. 8:15 och Elevrådet kl. 10:00.

*********************************************************************

Vecka 48

Hejsan!

Tänk att det har blivit december nu! Terminen rusar mot sitt slut! Idag har vi haft vårt första adventsmys med öppning av tre kalendrar, tända ljus och vintersagor. Det var mycket uppskattat! Nu fortsätter vi med att starta skoldagarna på detta vis fram till jullovet.

 

Denna vecka har vi börjat med religion. Vi kommer att tala om varför vi firar jul i Sverige och eleverna kommer att få lära sig berättelsen om Jesu födelse på fler olika vis, genom att göra ett eget häfte, gå en julvandring, se film samt se skolans julspel på skolavslutningsdagen.

Vi hade det sista uppdraget i NTA denna vecka då eleverna fick använda all sin inlärda kunskap om att balansera och väga för att klara av uppdraget.  De jobbade parvis och de fick fem svarta burkar med olika antal stenkulor i som de skulle med hjälp av en balansvåg och sex lösa kulor komma fram till hur många kulor det var i varje burk. Det var klurigt men möjligt!

I övrigt jobbar vi på med matte och svenska och vi ser hur våra fantastiska ettor tar till sig nya kunskaper hela tiden. Fantastiskt!

Tips: Gå till Hembygdsgården imorgon, lördag den 2 december, och kom i julstämning! Det är öppet mellan kl.14-17 och där kan du köpa lotter, bröd och hantverk mm. Läs mer om det på bloggen.

Kom ihåg! Alla elever behöver ha extrakläder i sina lådor i kapprummet den här årstiden. De kommer ofta in blöta efter rasterna.

Detta händer nästa vecka:

 • Sista veckan som vi har våra lärarstudenter, Kristin & Linda, i våra klasser. Synd! Vi hade gärna haft dem kvar länge!
 • På tisdag är det läxhjälp för de som vill efter skolan.
 • På tisdag och onsdag är det idrott för ettorna, skicka med ombyte och badlakan.
 • På torsdag ska vi på julvandring i församlingshemmet. Åsas klass ska gå kl.8.15 så det är jätteviktigt att alla kommer till skolan i tid. Gunillas klass går vid 9-tiden.
 • Läxan ska lämnas in på torsdag och en ny delas ut på fredag.

Ha en trevlig adventshelg!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 47

Hallå!

Vilken härlig snö-vecka vi har haft. Allt blir så mycket roligare när skolgården är snöklädd! Tyvärr försvann det mesta i torsdags men vi får hoppas att det snart kommer mer! Vi längtar efter att få ha en ute-dag med pulkaåkande! Tänk på att det är bra med lite extra kläder i dessa tider!

Ettorna har verkligen jobbat på bra den här veckan. Vi har gnuggat matematik, svenska och engelska. Nästa vecka är det dags för det sista NTA-uppdraget.

Det är fantastiskt att ha två lärarstudenter i grupperna. Vi tackar alltid ja till det eftersom det gör att vi finns fler pedagoger runt eleverna!

Tillverkning av adventskalender. Elmedina sätter fast stjärnan.

Den här veckan har vi gjort klart våra egentillverkade adventskalendrar. Vi kommer att öppna en ”kula” varje morgon med start den 1 december på en fin gran som eleverna har målat och pyntat. Vi brukar ha lite ”jultema” på våra samlingar i december där vi bl a läser lite julberättelser! Det gör de mörka morgnarna lite mysigare. Vi kommer också öppna en lucka varje morgon i en ”Snällkalender” som vi fått av Sandra och Gustav (Charlies mamma och pappa).

Vi börjar bli klara med utvecklingssamtalen nu. Glöm inte bort att gå in på Edwise och ta del av ditt barns framåtsyftande planering som skrevs under samtalen.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

Detta händer vecka 46:

 • På måndag ska ettorna (och förskoleklasserna) se bio-film i Alléskolans aula. Det är genom projektet ”Skapande skola”. Filmen heter ”Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen”. Vi åker buss så vi slipper att gå! Lyxigt!
 • Idrott på tisdag och onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.
 • På fredag är det städråd kl. 9:00.

*********************************************************************

Vecka 46

Hej allesammans!

Nu har alla våra ettor antingen fått egna läskort eller läseböcker. Vi ska försöka att läsa så ofta som det är möjligt med dem. Vi tycker också att det är jättebra om ni både läser för och med era barn hemma.

Vi jobbar på med Vektor, 30 aktiva minuter per dag. Det är fantastiskt så mycket matte de lär sig genom denna app! De allra flesta tycker att det är roligt att jobba med den varje dag, några blir lite trötta efter ett tag och vi får heja på dem. Alla är dock väldigt nöjda när de får göra ett kryss, eller sätta ett klistermärke, på den karta som följer med spelet och som för dem vidare till nästa steg.

Denna vecka har vi börjat tillverka en julkalender till varje klass. Det ska bli en julgran med kulor som går att öppna där alla elever har gjort varsin lucka. Vi kommer att göra klart kalendern nästa vecka och vi tror att de kommer att bli jättefina. Vi har även fått varsin adventskalender till båda ettorna av Charlie och hans familj. Det är en Snällkalender där man får ett snällt uppdrag att göra varje dag. Jättetrevligt! Tack så mycket Charlie med familj!

Den här veckan har det varit pappavecka i ettan! Vi har haft besök av flera pappor och även en morfar! Jättekul! Ni är alltid välkomna hit!

 

Detta händer nästa vecka:

 • På tisdag är det idrott, se till om byte och badlakan kommer med till skolan.
 • På tisdag är det läxhjälp efter skolan för den som vill.
 • På onsdag går Åsas klass och badar i Alléhallen. Se till att badkläder, badlakan och en plastkasse skickas med. Inga idrottskläder behövs för Gunillas klass denna dag.
 • Läxmappen lämnas in senast på torsdag.

Med vänliga hälsningar

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 45

Hej igen!

Ny vecka och vi är igång efter elevernas höstlov. Nu är det knappt 6 veckor kvar till jullovet! Det är otroligt hur snabbt tiden går!

Vi har fått en ny kille till ettan. Han heter Kevin och han har gått i skolan i Pålsboda innan han han började hos oss. Kevin går i Gunillas klass. Vi hälsar honom välkommen och hoppas att han ska trivas på Stocksätterskolan!

I måndags började vi med en ny matematik-app som heter Vektor. Den anpassar sig efter elevernas kunskapsutveckling och övar bl a tallinje, geometriska figurer, arbetsminne, addition och subtraktion. Mer information om Vektor finns på bloggen.

I onsdags hade ettorna en rast tillsammans med sina faddrar i årskurs 4. Vi gick tillsammans till Spontanidrottsplatsen. Där var vi tillsammans hela rasten. Fyrorna hade även några frågor till ettorna, det var att ta reda på favoritmat och favoritfärg. Det var en  jättetrevlig stund på Spontan och såklart finns det en film från den här förmiddagen på bloggen!

Vi har börjat att genomföra ett bedömningsmaterial som ska testa elevernas kunskaper i svenska. Resultatet kommer vi att prata om på utvecklingssamtalen som vi har startat med nu. Inför samtalen är det bra att ni går in på Edwise och tittar på ert barns omdömen och framåtsyftande planering. Snabblänk finns på bloggen under ”Länkar”.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

Detta händer vecka 46:

 • Idrott på tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.
 • Onsdag är det bad för Gunillas ettor. Glöm ej badkläder och badlakan. OBS: Ingen idrott för Åsas ettor den här onsdagen. (Vi byter nästa vecka)

*********************************************************************

Vecka 43

Hej!

Vilken konsert-vecka vi har haft! I tisdags var det två konserter som våra ettor deltog i, först på skolans storsamling på förmiddagen och sedan på kvällen på Rädda Barnen konserten. De var jätteduktiga vid båda tillfällena! I Adventskyrkan skötte de sig föredömligt då de satt framme på scenen under hela konserten och de var jätteduktiga att sjunga också. Tänk så mycket ettorna lär sig av detta; att vara på en scen framför publik, att våga sjunga för andra, stärkt självkänsla och känslan att ha bidragit till en bra konsert. För att citera en förälder ur publiken så var konserten magisk. Tack till alla som kom med sina barn och var med som publik!

Under veckan har vi talat om FN och barnens rättigheter detta med start på FN-dagen i tisdags. De har varit många givande samtal om viktiga saker. Trivselgruppen hade satt upp en stor bild på ett träd i tisdags. Alla barn på skolan fick sedan klippa ut en hand och sätta upp den på detta vänskapens träd. Vackert! Vi har dessutom haft två kompisraster då vi har lottat en elev ur varje etta som skulle vara tillsammans på rasten. Det var spännande! Vi vill att de ska vara med varandra i båda klasserna, att de inte glömmer bort kompisarna i den andra gruppen.

Idag fick de elever som ville klä ut sig. Det blev en trevlig dag med bl a pyssel och film på schemat. Vi tittade på Lilla spöket Laban och åt chokladögon.

 

Läxa! Vi har inte delat ut någon ny läxa denna fredag eftersom vi vill att barnen ska få känna sig lediga under lovet. Ny läxa delas ut på fredagen efter höstlovet.

Tips! Ikväll är det disco på Långängskolan kl. 18.00-19.30 som deras sexor fixar. Gunilla är där som ”vakt” under kvällen. Läs deras inbjudan på bloggen. Välkomna alla som är discosugna!

Detta händer nästa vecka:
H Ö S T L O V ! Alla har fått med sig ett häfte hem med tips på vad man kan hitta på att göra på lovet. Om detta höstlovsprogram inte kom med hem så kan ni hitta det på kommunens hemsida: hallsberg.se

 

Detta händer vecka 45:

 • Vi får två lärarstudenter till oss. De heter Linda och Kristin och de ska vara med oss vecka 45-49. Välkomna!
 • Vi kör igång med utvecklingssamtalen. Se till att ta med lapparna som ni har fyll i inför samtalet till detta möte.
 • På tisdag och onsdag är det idrott, skicka med idrottskläder och badlakan.
 • På fredag delas ny läxa ut.

 

Ha ett riktigt trevligt höstlov!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 42

Hej igen!

Nu är vi framme i vecka 42! Det har varit lite kyligt den här veckan men det har ändå varit friskt och skönt att vara ute. På bloggen finns två filmer från några av barnens rastaktiviteter.

Nu är det bara en vecka kvar innan våra ettor får sitt första lov. Vecka 44 är ju en höstlovsvecka. Ni har fått hem ett program från Hallsbergs kommun på aktiviteter att välja mellan.

Efter höstlovet kör vi igång med utvecklingssamtalen. Glöm inte att gå in på Edwise och ansöka om ett vårdnadshavarkonto. När du sedan har fått inloggningsuppgifter på mailen kan du gå in och titta på ditt barns omdömen. Det ska göras innan samtalet. Mer info finns såklart på bloggen. Inför samtalet kommer ni att få hem frågor att svara på hemma. Dessa frågor ska sedan tas med till utvecklingssamtalet.

Det går löss i ettan! Det är väldigt viktigt att man kollar sitt barn noga. Gärna varje dag under en period. Det är viktigt att upptäcka lössen tidigt så att man minskar risk för spridning.

Den här veckan har vi övat extra på bokstaven Rr. Eleverna har också skrivit vad de vill bli när de blir stora, i ”Boken om mig”. I matematik just nu jobbar vi med tallinje, mattesagor, dela upp tal och addition. Nästa steg nu är att börja öva på subtraktion.

Ni kommer snart att få hem ett papper med information om nya frånvarorutiner. För att vi ska kunna vara säkra på att alla har tagit del av informationen så vill vi att båda vårdnadshavarna skriver under och skickar med en del av blanketten tillbaka till skolan.

Tillsammans med kulturskolan övar våra ettor på sånger som kommer att framföras i Adventskyrkan på tisdag. Vi ses väl då`?

På fredag nästa vecka ska vi ha en rolig aktivitet tillsammans på Stocksätterskolan. Efter som det snart är Halloween och höstlov så får de elever som vill klä ut sig. Inga ansiktsmasker är tillåtna! Det ska bara vara en kul grej! Man klär ut sig om man vill och till vad man vill och det behöver inte vara mycket!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

Detta händer vecka 43:

 • Konsert för världens barn i Adventskyrkan, tis 24/10. Samling 16:45 för barnen. Konserten börjar 18:00.
 • Idrott på tisdag och onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.
 • På tisdag är det FN-dagen. Det kommer vi att belysa lite extra på Stocksätterskolan. Trivselgruppen ska ha en aktivitet för alla och det kommer att vara en storsamling i idrottssalen kl. 9:00.

*********************************************************************

Vecka 41

Hej på er!

Då har ännu en höstvecka klarats av. Det har varit några riktigt regniga dagar då eleverna kommit in blöta från topp till tå. Torkskåpen har gått varma! Tänk på att det behöver finas regnkläder, stövlar och extrakläder i skolan.

Denna vecka har vi börjat jobba med stavelsekort i svenskan. Eleverna har då fått para ihop två stavelser så att dessa bildar ett ord och sedan skrivit upp ordet i sitt skrivhäfte. De tyckte att uppgiften var rolig och de hittade många ord.

Nytt i matematiken denna vecka har varit att eleverna har fått jobba med räknehändelser. Eleverna har fått spelat upp räknehändelser utklädda till kaniner och katter, de har fått hittat på egna räknehändelser som de har berättat den för en kompis och vi har även sett på några räknehändelsefilmer.

På NTA:n jobbar vi med att balansera och väga. Denna vecka byggde eleverna parvis ihop balansvågar. Med hjälp av dessa vågar fick de sedan väga två föremål och se vilket som var tyngst. De dokumenterade sedan sina undersökningar på ett papper.

Idag hade vi en gemensam sångövning med tvåorna med skolans musiklärare Edvina. Vi ska ha en gemensam storsamling om en och en halv vecka för skolans alla elever och då ska ettorna och tvåorna sjunga en sång tillsammans. Övningen gick bra! Vi har även hunnit med att påbörja en bilduppgift med flugsvampar på eftermiddagen. Nu ligger svamparnas hattar och fötter på tork och nästa vecka slutför vi dessa bilder. Det kommer att bli riktigt fint tror vi.

Boka in detta datum! Idag skickade vi hem en inbjudan till konserten den 24/10 för världens barn där våra ettor ska medverka med sin sång. Hoppas att ni allesammans har möjlighet att komma!

Detta händer nästa vecka:

 • På tisdag är det läxhjälp efter skolan för de elever som vill få lite extrahjälp.
 • På tisdag och onsdag är det idrott som vanligt. Idrottskläder och badlakan behöver finnas med till skolan.
 • På fredag den 20 oktober ordnar sexorna med disco i Stocksätterskolans gympasal kl. 17.30-19.30. Inträde 20 kr och sedan finns det godis att köpa för den som vill.

 

Hösthälsningar

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 40

Hallå!!

Vi börjar med att tacka för senast! Det var väldigt trevligt att träffa så många föräldrar i måndags på Ekens föräldramöte. Vi vet att det är flera av er som har barn i andra klasser och som därför deltog i andra klassrum. Vi håller på och skriver minnesanteckningar som snart kommer att läggas ut på bloggen. Även förväntansdokumentet hamnar där!

I svenskan jobbar vi lite extra med bokstaven Oo. Vi har också övat stavelseläsning och att skriva tvåstaviga ord. Vi har skrivit i Boken om mig och gjort en utvärdering av veckan i utvärderingsboken.

På engelskan har vi tränat hälsningsfraser, djur och väderord. Vi har också övat färger och djur i appen Fun English.

Den här veckan har Kulturskolan delat upp eleverna i lite mindre grupper för att kunna ge barnen ännu mer stöd när de övar på sina instrument.

Vi har fortsatt att prata om hösten och hur djur och växter förbereder sig för vintern. Det har också jobbats en del med svampar. Vi har tittat på olika sorter och övat oss på svampens delar.

 

Trivselgruppen (Emil och Soe från ettorna) har träffats den här veckan och snickrat ihop ”walkboards” till varje klass som kan användas på rasterna. Trivselgruppen består av 12 elever som tillsammans ska göra roliga saker eller händelser till alla elever. Det kan vara att t ex baka något, tillverka rastleksaker eller förbereda för skolans alla hjärtans dag-firande.

Yousif och Soe testar walkboardsen!

 

Vi skulle behöva toarullar till nästa veckas bilduppgift! Det vore toppen om ni kunde skicka med det ni får ihop till skolan under nästa vecka och senast till fredag!

Trevlig helg!                                                                                                                                                                                                                                                                    Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 41:

 • Idrott på tisdag och onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.

*********************************************************************

Vecka 39

Hejsan!

Tänk att nu har era raringar till barn gått 29 dagar i skolan! Det betyder att vi ”bara” har 71 dagar kvar till vår 100-dagars fest! Fantastiskt! Nedräkningen till den kommande festen är en spännande start på varje skoldag.

Denna vecka började en ny elev i Åsas etta. Hon heter Yorsaleim och har nyss flyttat till Sverige. Vi hälsar henne välkommen och hoppas att hon ska trivas hos oss!

I måndags, när det var äpplets dag, jobbade vi med äpplets delar. Alla ritade ett halvt äpple och satte ut följande namn på bilden: skal, skaft, kärnor, fruktkött och foder. Vi talade även om att äpplena mognar på hösten.

I onsdags gick vi till Återvinningscentralen och tittade på hur våra sopor ska sorteras och vi fick även veta vad som händer med skräpet. De försöker återvinna så mycket som möjligt. Alla elever fick ett klistermärke och ett häfte med information om kommunens sophantering. Tack till Titti som tog sig tid att guida oss!

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven L i svenskan. Vi har också jobbat med språkbiten då vi stavelse-läser tvåstaviga ord, som t ex haka och bada, och sedan skriver dem. Vi har även en bok som vi kallar för ”Boken om mig” där eleverna varje vecka får en uppgift att skriva och sedan rita en bild till. Denna vecka fick alla skriva sin favoritmat och favoritdryck.

På matten jobbar vi mycket med begreppen fler och färre. Vi har även lärt oss om tecknen < (är minde än), > (är större än) och = (är lika med). Vi talar om dessa nya tecken och säger att de är som en fågelnäbb som alltid vill gapa mot det största.

Veckans bästa var tisdagens konsert med våra fina ettor. Denna gång både sjöng de fina sånger och dessutom spelade de på både fioler och tvärflöjter. Det var jätteduktiga! Roligt att så många av er föräldrar och även syskon kom och tittade och fikade med oss. En film från kvällen ligger på vår blogg.

Veckans mysigaste! Idag hade vi fadderpromenad. Fyrorna kom och hämtade våra ettor och de gick sedan ut på en promenad där de fick prata med varandra om olika saker som stod på lappar uppsatta i spåret. Detta var mycket uppskattat av alla!

Information! I samband med årets Skoljogg kom det in 1313kr i kontanter till Clowner utan gränser förutom de pengar som Swishades in, dessa pengar kan vi tyvärr inte se hur mycket det blev. Tack till alla givare!

Tips! Om ni går in på vår blogg via mobil eller platta kan det ibland vara svårt att klicka på vår meny. Om du då vänder mobilen eller plattan på sidan fungerar det!

Passa på! Fira Internationella barndagen imorgon och på söndag:

Detta händer nästa vecka:

 • På måndag är det föräldramöte här på Eken. Det är mingel då man kan köpa fika av våra sexor kl.17.30-18.00 och sedan kör föräldramötet igång i något av våra klassrum kl.18.00. Varmt välkomna!
 • På tisdag är det idrott som vanligt, idrottskläder och badlakan behöver packas med.
 • Efter skolan på tisdag erbjuder vi läxhjälp för den som vill kl.13.45-14.15.
 • På onsdag är det simskola för Åsas grupp. Ta med badkläder, badlakan och plastkasse. Tänk på att de kan bli lite sena beroende på hur lång tid det tar att gå tillbaka! Obs: Ingen idrott för Gunillas grupp denna onsdag.
 • På torsdag ska läxan lämnas in.

Må väl!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 38

Hej på er!

Den här veckan har varit fullspäckad av arbete! Vi arbetar med hösten i NO och pratar bl a om hur människor, djur och växter förbereder sig inför kallare väder och den stundande vintern. Det finns många olika sätt att skydda sig mot kylan. I fredags gjorde vi också höstbilder som kommer att kunna ses på det stundande föräldramötet, den 2 oktober. Info på bloggen och separat lapp skickades med hem i dag, fredag.

I matematiken har vi jobbat med bl a mönster och tallinjer. Vi övar också på siffrorna och hur de skrivs. Vi har också övat på begreppen fler-färre.

I svenskan övar eleverna sig i att höra bokstavsljuden och känna igen bokstäverna. Vi kommer att berätta mer om hur vi övar läsning och skrivning på föräldramötet.

Det rådde en viss förvirring angående läxan den här veckan. Det stod att man skulle ringa in 12 stycken g men tydligen hade det smygit sig in ett g till! Huvudsaken var att de hittade 12 eller 13 stycken!

Vi har engelska en gång i veckan. Just nu övar vi bl a hälsningsfraser, djurord och enkla presentationer. Vi tränar med ramsor, korta filmer och pratövningar. Gå in på engelska bloggen för att se mer hur jag jobbar med ämnet! Jag uppmanar även eleverna att öva sig hemma genom att besöka bloggen. Där finns även länkar till bra sidor på nätet!

På onsdag nästa vecka ska vi göra ett studiebesök på återvinningscentralen och lära oss mer om återvinning och vad som händer med det som man lämnar in där!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

Detta händer vecka 39:

 • Idrott på tisdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Läxhjälpen på tisdag i Åsas klassrum kl. 13:45-14:15.
 • På tisdag kl. 18-19:30 är det dags för familjeträff med Kulturskolan. Vi träffas i matsalen. Glöm ej att skicka med svarstalongen tillbaka till oss så att vi vet hur många som kommer eftersom Kulturskolan ska bjuda på lite fika.
 • På onsdag är det simskola för Gunillas grupp. Ta med badkläder och badlakan. Tänk på att de kan bli lite sena beroende på hur lång tid det tar att gå tillbaka! Obs: Ingen idrott för Åsas grupp denna onsdag. (v. 40 byter vi)

*********************************************************************

Vecka 37

Hej på er alla!

Den här veckan har alla elever fått nya böcker i både svenska och matematik, förskoleklassens arbete har vi nu lagt bakom oss. Det kändes bra att ”värma upp” med de arbetsböcker som eleverna redan kände till för att nu gå över till ettans arbete. Det har jobbats flitigt! I matten har vi jobbat med talen 0-10 samt med tallinjen och i svenskan har vi jobbat med bokstaven S.

Vi har börjat med NTA, NTA = natur och teknik till alla. Vi jobbar med temat Balansera och väga. På denna veckas lektion undersökte vi olika sätt att balansera. Detta gjorde vi med hjälp av pappersfjärilar som eleverna hade klippt ut. Dessa fjärilar balanserade eleverna sedan på blyertspennor. Se film på detta från bloggen.

Det var Skoljogg i onsdags och tillsammans sprang och gick vi i ettan hela 18 mil! Bra jobbat! Dessutom kom det in pengar till Clowner utan gränser. Tack för ert bidrag!

Idag har vi städat skolgården och skogen från skräp. Det blev många påsar fyllda med sånt som har kastats i naturen. Vi önskar att ingen skräpar ner! På idrotten denna vecka har de talat om vad Allemansrätten är och den säger att man får vara i vår natur men inte förstöra den.

Hastigt och lustigt fick vi förfrågan att ta emot prao-elever från Transtenskolan. Det gjorde vi gärna, speciellt med tanke på att det är våra gamla elever som dök upp. Vi har haft fyra tjejer som varit hos oss och några av dem har även varit i trean. Tjejerna heter Hsi Mu Soe (Soes storasyster), Nan (Hein Wais storasyster), Alva och Paula och de går alla i åttan. De har varit med oss i slutet av skolveckan, torsdag och fredag. Tack för er insats!

Hela veckan har Ingrid vikarierat för Åsa och det har gått jättebra! Tack Ingrid för att du kom! Nästa vecka är Åsa på plats igen.

Viktigtiga datum! Tisdagen den 26 september kl.18.00 har vi vår första storsamling för detta läsår tillsammans med Kulturskolan, vi kommer att vara i Ekens ljusgård. Ni föräldrar, syskon och andra släktingar är välkomna hit för att lyssna på era skönsjungande barn. Efter konserten fika tillsammans, Kulturskolan bjuder. Mer information kommer inom kort på bloggen.

Ett datum till att notera är torsdagen den 5 oktober. Då är det dags för höstterminens föräldramöte. Det hela börjar med mingel från kl.17.30 och sedan startar vi mötet kl.18.00 i ett av våra klassrum. Ett papper med mer information skickas hem i nästa vecka och läggs även ut på vår blogg.

Detta händer nästa vecka:

 • Det är idrott som vanligt på tisdag och onsdag. Kom ihåg ombyteskläder och badlakan! Det är fler stycken elever ur ettan som varje idrottslektion har glömt att ta med sig detta så vi ber er föräldrar att ni påminner och ser till att detta skickas med.
 • På tisdag kl.13.45-14.15 är det läxhjälp för den som vill hs hjälp från oss här på skolan. Detta är ett erbjudande och det är helt frivilligt.
 • På torsdag ska läxan senast vara inlämnad och på fredag delas det ut en ny.

 

Må väl!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 36

Hallå!

Nu är vi inne i september månad! Tre veckor har redan gått!

Det har varit flera regniga dagar den här veckan. Vi går alltid ut på rasten, även om det är dåligt väder. De flesta har regnkläder och stövlar. Kolla gärna så att ditt barn har rätt kläder efter väder och nu finns också en låda till varje plats i kapprummet för extrakläder.

De första läxorna har delats ut. Eleverna har varit väldigt duktiga med att göra och lämna in läxorna i tid. Det är bra att få in rutinerna redan nu i början. Vi kommer att varva mellan svenska och matematikläxa. Ny läxa delas ut på fredag och ska lämnas tillbaka senast torsdag veckan därpå.

Vi har fått ett nytt kassaskåp till alla lärplattorna i årskurs 1. Det står i Åsas klassrum men nära Gunillas dörr så att vi lätt kan hämta och lämna våra lärplattor utan att störa varandra. Det känns jättebra och gör det smidigare i arbetet. Nu väntar vi på hörlurar till alla. Det blir bra att man har egna att ansvara för.

Det här var också sista veckan med matte-boken. Alla har inte hunnit jobba klart allt men den kommer att skickas med hem ändå så småningom. Vi har nya matte-böcker som ligger och väntar som är för årskurs 1.

Vi har övat på de sista bokstäverna som är kvar: Å, Ä och Ö. Nu går vi vidare med repetition av alla bokstäver. Samtidigt har vi börjat med läsövningar. Vi kommer berätta mer om hur vi arbetar med bl. a. läsinlärning och läxor på föräldramötet som kommer här i höst. Så fort det är klart med datum lägger vi ut det på bloggen.

Den här veckan har vi pratat mer om återvinning och vart våra sopor tar vägen.

I torsdags hade vi en väldigt trevlig utflykt till Örebro. Vi fick vi en guidad tur genom delar av Open Art och ett besök i Konsthallen. Vi fikade på Järntorget innan vi gick tillbaka till tåget. Vädret visade sig från sin bästa sida. Skönt att slippa regn! Tack alla föräldrar som ställde upp och skjutsade till och från järnvägsstationen. Vi har så klart dokumenterat dagen och det finns snart att se på bloggen!

Hälsningar Gunilla och Åsa

Detta händer vecka 37:

 • Åsa har semester hela veckan. Vikarie är Ingrid Olofsdotter Eriksson.
 • Idrott på tisdag och onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • På onsdag är det Skoljoggen, Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar. Alla elever på skolan tar sig runt elljusspåret så många varv de hinner på en timme. De kan byta om innan. Start är kl. 9:15 med uppvärmning. Man kan också skänka en springslant. I år går alla pengarna som Skoljoggen i Sverige får in, till Clowner utan gränser som jobbar för att sprida skratt och hopp till barn på flykt i Syrien. Mer information ligger på bloggen.

*********************************************************************

Vecka 35

Hejsan!

Nu har era barn gått nio dagar i skolan! Varje morgon vänder vi på ett sifferkort för att hålla reda på hur många dagar de har gått i skolan. Detta gör vi för att hålla koll på när vi har varit här i hundra dagar och då kommer vi att ha ett 100-dagarskalas! Alla längtar jättemycket och nu är det bara 91 skoldagar kvar till kalaset!

Denna vecka har vi fortsatt arbetet med att avsluta våra böcker som vi ej hann klart med i förskoleklassen, en bokstavsbok och en matematikbok. I bokstavsboken har vi jobbat med bokstäverna U, V, W, X samt Y och i matteboken har det varit blandade övningar på det som vi har tränat på tidigare plus en ny sak; att använda en linjal.

Vi har talat om vad vi gör när vi har klassråd och hur ett elevråd går till och vi har även tittat på en film om detta. Ordet demokrati och lite enkelt vad det betyder har vi också talat om.

På NO:n har vi talat om vad vi gör av vårt skräp, om återvinning och vad som händer med de saker som vi stoppar i olika containers. Vi har sett på några filmer om återvinning och då har vi bland annat fått följa Bengt som jobbar med att köra sopbil.

Idag startade Kulturskolan sina musiklektioner i klassen och Carina fanns med. Denna termin är det Sofia och Isak som leder dessa lektioner. De sjunger med våra elever och de kommer även att låta alla i ettan få lära sig att spela på några instrument. Spännande!

Första läxan är inlämnad och en ny har just delats ut. Det är bara glada miner då våra ettor får sina läxor och det är så härligt att se! Våra läxor delas egentligen ut på fredagar men eftersom det denna fredag är en studiedag så fick eleverna med sig läxan hem redan på torsdagen. Läxan ska vara tillbakalämnad senast nästa torsdag.

Information! Dörrarna in till kapprummet öppnas kl.08.10 och först då behöver elever som kommer direkt hemifrån vara vid skolan. Det finns en vuxen ute från kl.08.00 men innan det är barn som kommer tidigt ute helt själva, skolan har inte börjat och ingen personal finns på plats ute.

Kom ihåg! Alla elever måste ha inneskor i skolan! Det finns många skäl till det bland annat därför att glas ofta går sönder i matsalen och även för att golven i kapprummen blir väldigt blöta när det regnar eller snöar. Alla elever behöver även ha regnkläder och gummistövlar eftersom vi går ut alla dagar oavsett väder.

Detta händer nästa vecka:

 • På tisdag startar vi med vår läxhjälp kl.14.45-15.15 för de elever som vill ha extrahjälp med läxan. Vi är i Åsas klassrum på dessa lektioner. Se till att läxan kommer med till skolan om ditt barn ska vara med på läxhjälpen. Läxhjälpen är helt frivillig.
 • På tisdag och onsdag är det idrott och då ska idrottskläder och badlakan packas med.
 • På torsdag ska vi åka till Örebro och gå en guidad visning på konstutställningen Open Art. Skoldagen startar kl.7.45 denna dag! Läs mer om detta på bloggen!
 • På torsdag ska läxan senast vara inlämnad.
 • På fredag är det omfotografering för de elever som missade skolfotograferingen. Det är även fotografering för de elever som ska vara med i något av de olika råd som vi har på skolan (elevråd, matråd, städråd eller trivselgruppen).

Trevlig helg!

Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 34

Hej på er!

Nu är vi igång! Första veckan i ettan är gjord. Eleverna har varit väldigt duktiga och jobbat flitigt. Det är långa dagar men de har kämpat på bra!

Det var jättetrevligt att så många föräldrar hälsade på den första dagen. Ni är alltid välkomna till skolan och vara med oss under skoldagen!

Det har varit ute-idrott denna vecka. Eleverna har kört brändboll, hinderbana och astrakan.

Edvina har varit inne och presenterat sig för eleverna. Hon kommer att ha musik med ettorna på måndagar.

Kulturskolan börjar sitt arbete med ettorna på torsdag nästa vecka. De kommer sedan att vara med oss tisdagar och torsdagar.

Vi är glada över att vi har 31 lärplattor i ettan. Det ger oss bättre möjligheter att få till bra lärande och utmanande uppgifter. Vi har pratat om vilka regler som gäller med lärplattorna och vad som händer om man inte följer dessa.

Vi kommer att dela ut läxor på fredagar och sedan ska dessa lämnas tillbaka senast torsdagen veckan därpå. Första läxan delar vi ut denna vecka. Hur vi tänker och jobbar kring läxorna kommer vi att berätta mer om på föräldramötet senare i höst. Vi kommer också att börja med läxhjälp på tisdagar mellan klockan 13:45-14:15. Det börjar vi med v.36.

Vi har övat på bokstäver som är kvar att gå igenom. Den här veckan är det Q, R, S och T. Eleverna har också arbetet med begreppen lika mycket, mer och mindre. Alla elever har börjat att göra en bok som heter ”Boken om mig”. På första sidan har man gjort ett självporträtt och skrivit några meningar om sig själv. Sen har vi pratat om hur vi jobbar i klassrummet och vad man gör när man är klar.

Även om vi har delat in barnen i två grupper/klasser så gör vi saker tillsammans. Dessutom har vi de flesta raster tillsammans! På fredagseftermiddagar planerar vi att gå ut tillsammans och ha en gemensam utelektion. Om man vill kan man ta med sig en lätt matsäck men vi har också frukt med oss att dela ut.

Hälsningar Gunilla och Åsa

Detta händer vecka 35:

 • Idrott på tisdag och onsdag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • På tisdag är Gunilla på utbildning och då jobbar Eva Medin för henne.
 • Fredag den 1 september är det ingen skola. Det är en utbildningsdag för oss lärare.

*********************************************************************

Vecka 23

Hejsan på er!

Detta är det sista veckobrevet för läsåret! Oj, så fort det gick! Snart är era barn förstaklassare, men först väntar en sommar. Vi kommer att skicka ut ett papper i nästa vecka där det står om vilka gruppindelningarna det blir och vilka klassrum vi kommer att få när de börjar i ettan. Eftersom båda klasserna kommer att jobba nära varandra så är dessa indelningar inte så dramatiska, de känner alla varandra vilket är en fantastisk fördel. Mer information i denna fråga kommer alltså om några dagar.

Denna vecka har varit kort, bara tre dagar, men vi har ändå hunnit med en hel del. På vår utedag fick eleverna rösta om vilken plats de ville att vi skulle gå till. I sann demokratisk anda blev det Spontan som vann och vi gick dit och hade en härlig stund. Det kommer en film från detta här på bloggen inom kort.

Vi har haft lekgrupper och vi har även haft mycket utelek dessa dagar. När vi är ute är det väldigt populärt att spela gaga-boll och att bygga kojor i skogen. Dessutom har eleverna jobbat vidare med Matte-flex och vi har jobbat med bokstaven O. Vi har också sjungit Idas sommarvisa så ofta som vi haft tillfälle för att träna inför skolavslutningen.

Idag var det Stocksätterskolans årliga Olympiad så vi var ute i regnet i princip hela dagen. Det var skolans sexor som ordnade dagens aktiviteter med olika tävlingar så som t ex basket, stövelkast, fotboll, gagaboll mm. Klassen var uppdelad i två lag som tävlade mot varandra, det röda laget och det svarta laget. Några killar ur sexan var med oss efter lunch vilket var mycket uppskattat av våra förskoleklassbarn. Alla kämpade på fint under dagen och gjorde sitt bästa.

 

Detta händer nästa vecka:

 • På måndag startar skoldagen kl.8.00 och vi ger oss av på utflykt till Askersund. Det är viktigt med kläder efter väder då vi är ute hela dagen och att alla tar med sig en ryggsäck att bära matsäcken i. Vi får med pannkaka, sylt, frukt och festis från skolan men man kan packa med lite matsäck hemifrån om man vill och eventuellt även en glasspeng. Läs mer om dagen på den hemskickade lappen eller på bloggen.
 • På tisdag är det inte den ordinarie personalen på fritids eftersom de är till Jönköping på studiebesök. Därför kommer fritidsbarnen att ha ett gäng lärare på fritids denna dag.
 • På onsdag är det idrott som vanligt, packa med idrottskläder och badlakan.
 • På torsdag den 15 juni är det skolavslutning. Vi startar dagen kl.8.15 som vanligt och sedan tågar vi med hela skolan till hembygdsgården kl.8.30. Ni är alla välkomna att vara med på skolavslutningen och höra förskoleklassen sjunga och se dem dela ut rosor till sexorna. Om det regnar denna dag så är vi i idrottssalen på avslutningen och då får inte ni föräldrar plats att deltaga, endast sexornas föräldrar får i sådana fall vara med. Vi hoppas givetvis på sol! Skoldagen slutar ca kl.10.00, ingen skollunch serveras. Barn som går på fritids äter givetvis lunch. Alla har fått med en lapp hem med mer information om skolavslutningen.

 

Ha en riktigt fin helg!
Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 22

Hej på er!

Nu är det bara två veckor kvar av terminen. Sedan väntar det första sommarlovet för våra förskoleklasselever!

Den här veckan har vi arbetat med nya bokstäver och ma-flex som vanligt. De har också tränat på ordningstalen: första, andra, tredje….

På utedagen i torsdags tittade vi på vad som hänt i skogen sedan det blev varmare. Vi hittade nya blommor som t ex liljekonvaljer, skogsstjärna och smultronblommor. Vi upptäckte också att trädens blad blivit större. Sommaren har kommit!

Det plockades en hel del harsyra också! Tim hittade några riktigt stora löv!

 

 

 

Emilia, Fiona och Elmedina har

börjat bygga en midsommarstång!

 

 

 

Eftersom det regnade i onsdags så blev det inneidrott. De spelade bl a kompisbrännboll.

Vi har planerat in en liten ”klassresa” innan skolavslutningen. Måndagen den 12 juni tänkte vi ta länsbussen till trevliga Askersund. Mer information om den här dagen kommer!

Hälsningar Åsa, Carina och Gunilla

 

 Detta händer vecka 23:

 • Måndag och Tisdag är lediga skoldagar.
 • Ute-idrott på onsdag. Medtag idrottskläder och badlakan.
 • Utedag på torsdag. Man kan skicka med frukt, smörgås och något att dricka om man vill. Skolan bjuder på frukt.
 • På fredag är det skolans Olympiad som 6:orna anordnar varje år. De gör iordning olika stationer där man ska lösa uppgifter så bra som möjligt.

*********************************************************************

Vecka 21

Hej alla glada föräldrar!

Här kommer ett kort veckobrev efter en ovanligt kort skolvecka.

Veckan kan summeras med ett ord: PARTY! För det är precis detta vi har haft dessa tre skoldagar. I måndags städades det och fixades inför tisdagens party. Så i tisdags var det dags för en riktigt festlig dag i tisdags med Talangjakt och invigning. Flaggan var hissad, ballonger hängde runt ingångarna, karusellen snurrade, såpbubblorna var stora och magnifika, solen sken från en klarblå himmel, konfettin regnade och vi bjöds på ett härligt program från scenen. Det var väldigt trevligt att träffa er som kom och var med under dessa festligheter! Idag fortsatte kalasandet då vi firade att Åsas engelskablogg vann fina priser i Webbstjärnans tävling. Därför bjöds alla på Eken på tårta! Mums! Några av förskoleklassens elever fick dessutom sluta tidigt som en kompensation för tisdagens förlängda skoldag, övriga var kvar i skolan och njöt av det soliga vädret på skolan.

 

Detta händer nästa vecka:

 • På måndag är Åsa och Gunilla på utbildning om programmering. Cissi vikarierar för dem.
 • På onsdag är det idrott. Från och med denna vecka är det uteidrott för klassen så packa med ombyte för detta.
 • På torsdag har vi utedag. Smörgås och frukt kan packas med för den som vill. Alla får frukt av skolan.

 

Ha en riktigt fin långhelg!
Åsa, Carina & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 20

Hej på er!

Nu är vi inne i slutet av maj månad. Äntligen har värmen kommit och dessutom samtidigt som vi har fått nya kåsor med upphängningskrokar. De gamla försvann i flytten!? Nu blir det lättare att fylla på med vatten i värmen!

I måndags var det finalen i Webbstjärnans tävling. Vår engelska-blogg var nominerad och inbjuden. Det var i Stockholm i deras lokaler vid Hammarby kaj. William var representant från förskoleklassen och fick följa med tillsammans med 4 elever ur 2:an och 3:an. Vi hade en härlig dag tillsammans. Det gick fantastiskt bra och piece-of-cake vann två priser! Läs mer och se film och bilder från den här dagen på engelska bloggen! Det här kommer naturligtvis att firas på Eken ganska snart……

Den här veckan har vi jobbat med Måndagsboken och matte-flex. Vi har också börjat att titta på Saltkråkan, som bygger på böcker av Astrid Lindgren.

Vi pratat en hel del den här veckan om hur man är en bra kompis och att man ska visa hänsyn mot andra.

Zohair har fyllt år den här veckan så vi har firat honom och ritat födelsedagsteckningar.

Vi har tränat med Kulturskolan de två sista gångerna det här läsåret. Vi övade inför invigningen på tisdag. Men vi kan också berätta att projektet El Sistema kommer att fortsätta även nästa läsår! Sofia kommer dessutom att hjälpa oss att öva in två sånger till skolavslutningen. Det är vi glada för!

Nästa vecka är en kort vecka med bara 3 skoldagar.

 Hälsningar Åsa, Carina och Gunilla

 

Detta händer vecka 21:

 • Tisdag förmiddag är det Talangjakten på Stocksätterskolan. Den börjar 8:30 i idrottssalen.
 • Det är invigning av Stocksätterskolans nyrustade lokaler på tisdag mellan 13-15 med många olika aktiviteter. Ni har fått information om det tidigare. Men information finns på bloggen.
 • Idrott på onsdag. Medtag idrottskläder och badlakan.

*********************************************************************

Vecka 19

Hej på er alla!

Efter en helg med sommarvärme på lördagen svepte de kalla nordanvindarna in över Hallsberg. Vi har haft både snö, hagel och minusgrader i början av skolveckan. Nu hoppas vi att solen ska komma och värma oss till helgen och i nästa vecka, det vore toppen.

Den här veckan har inte Kulturskolan varit hos oss och då har det pysslats fjärilar och jobbats extra med lärplattorna och bokstäver istället. På idrotten var det bollar som var i fokus denna vecka. De tränade på att kasta och fånga bollar och de körde även kon-boll.

I torsdags gick vi till biblioteket. En bibliotekarie läste först ur en bok och sedan berättade hon hur böckerna är placerade i hyllorna. Vi bjöds på frukt och saft innan det var dags för alla elever att titta runt bland böckerna. De som ville fick låna med sig två böcker hem. När våra elever kom till lånedisken fick alla varsin bok, Barnens andra bok, som de får behålla. Det var jättemysigt! Ni föräldrar ansvarar för att de lånade böcker lämnas tillbaka till biblioteket. Det går att lämna tillbaka böckerna även om biblioteket är stängt då de har ett inkast till höger om dörren där ni kan stoppa in böckerna. Böckerna ska vara tillbakalämnade senast den 6 juli.

I torsdags hade vi en tjej på besök i klassen som heter Jenna och hon går på Långängskolan. Jenna ska troligtvis börja hos oss efter sommarlovet. Det var trevligt att få träffa henne och nu hoppas vi att vi ses igen när höstterminen startar.

Kom ihåg! Det är invigning för vår ombyggda skola tisdagen den 23 maj kl.13.00-15.00. Ni är alla välkomna att vara med! Det blir underhållning av olika slag, hemlig gäst, tipspromenad med fina priser mm. Alla har fått en lapp medskickad hem där ni ska även ska fylla i en talong om eventuell kompensation i ledighet onsdagen efter festen. Denna information finns också utlagd på vår blogg.

Nytt i förskoleklassen: Nästa vecka är den sista veckan då våra elever får visa upp saker i samlingen, sedan slutar vi med det. Det är många som tar med grejer och vill visa sina kompisar och det tar mycket tid. Ibland blir det konflikter p g a grejer som tas med så nu fasar vi ut detta och avslutar nästa fredag med dessa uppvisningar.

 

Detta händer nästa vecka:

 • På måndag är Åsa och ett gäng elever som hon undervisar i engelska, däribland vår William från förskoleklassen, med på Webbstjärnans prisutdelning i Stockholm. Åsas blogg Pice-of-cake är ett av de femton nominerade bidragen i deras tävling. Heja, heja, ropar vi!
 • På onsdag är det idrott, packa med idrottskläder och badlakan.
 • På torsdag har vi utedag, den som vill kan packa med en smörgås eller en frukt. Skolan bjuder på frukt till alla som vill ha.

Ha det så bra!

Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 18

Hallå!

Den här veckan har vi verkligen haft bra väder med värme och sol. Vi har varit ute ganska mycket. Skogen lockar och det finns mycket roligt att göra där. Det sprakas också fotboll och även frisbee är kul!

En eftermiddag byggde Abudi, Mohammad, Zohair, Yaman och Gustavs ett sten-konstverk!

I matematiken har vi jobbat i boken och på lärplattorna med matte-flex. Kulturskolan har varit här som vanligt och eleverna övar nya sånger till fredagens konsert.

På utedagen i torsdags hade vi tänkt att gå till parken men eleverna önskade att få gå till Spontan igen så det fick det bli! Vi tog med saker från förrådet t ex cyklar, bollar och hopprep. Det var soligt men en del kalla vindar.

I fredags delade vi ut inloggningsuppgifter till en enkät från kommunen om skolans verksamhet som ni föräldrar skulle besvara. Det var personliga inloggningsuppgifter och tyvärr fick nog några av er fel lapp hemskickat. Om ni har fått fel namn så ta med tillbaka till skolan så får vi lösa det. Vi önskar att så många som möjligt svarar på enkäten. Det är viktigt för oss och för kommunen att få in så många svar som möjligt så att vi har information att jobba efter!

Den 23 maj kommer Stocksätterskolan att ha invigning av de nyrustade lokalerna på Rönnen och Eken. Den dagen kommer därför att bli en förlängd skoldag till kl. 15:00 för alla elever. Ni föräldrar är såklart välkomna att vara med på invigningen. Den är mellan 13:00 – 15:00. Lapp med mer information skickas hem med eleverna på fredag.

Vi ser fram emot sångframträdandet på Kuben imorgon!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 19:

 • Kulturskolan kommer till oss som vanligt på tisdag och torsdag.
 • På tisdag är det Fritidshemmens dag och de har aktiviteter vid Spontanidrottsplatsen från kl. 13:30 för fritidsbarnen.
 • Idrott på onsdag. Medtag idrottskläder och badlakan.
 • På torsdag blir det ingen vanlig utedag eftersom vi ska gå till Hallsbergs bibliotek. Där kommer vi att få höra lite bokprat och sedan får man låna böcker.

*********************************************************************

Vecka 17

Hejsan!

Så är ännu en månad till ända och maj ligger framför oss fylld med många trevligheter. Tiden rusar fram och varmare tider väntar oss förhoppningsvis, nu är vi trötta på morgonfrost, snö och hagel.

Veckans bästa dag var helt klart tisdagen då förskoleklassen sjöng för de gamla på Verners backe. De var jätteduktiga och framträdandet blev mycket uppskattat. Sedan blev vi bjudna på fika. Mumsigt! Det finns en film på bloggen från denna samling. På kvällen var det dags för ännu ett uppträdande för er föräldrar och det är alltid lika trevligt vid dessa stunder. Det var den sista storsamlingen för detta läsår. Tack till alla som kom! Film från storsamlingen kommer inom kort här på bloggen.

De som inte hade gjort klart sina vitsippor som vi började pyssla i förra veckan gjorde klart dem denna vecka. Det blev så vackert i våra fönster då vitsipporna hängde där, nu har de flesta tagit med sig sin sippa hem så nu får ni njuta av dem.

Den här veckan har klassen fått lära sig vad orden kondition (ork/träning), puls (hjärtslag) och andning (lungorna) betyder då de talat om detta på idrotten. De har gjorde experiment genom att röra sig mycket och genom att ta det lugnt och känna efter vad som hände med pulsen. De körde även matt-träff och hade fritt en stund då eleverna själva fick välja vad de ville göra.

Igår när vi hade utedag gick vi ner till spontan och roade oss i det fina vårvädret. Vi hade med fotbollar så några ägnade sig åt det medan andra klättrade i klätterställningen eller rullade i backarna. Vissa låg och mös och småpratade i gräset. Det blev en härlig stund i solskenet för oss alla!

Nu har vår VFU-praktikant Hanna gjort sin sista dag hos oss i förskoleklassen. De här fem veckorna gick fort! Idag fick hon teckningar från alla i klassen samt supermånga kramar. Vi tackar för den här tiden och önskar Hanna lycka till i fortsättningen! Kram och tack!

Viktigt! Idag har alla elever fått med sig ett informationsblad från kommunens Bildningsnämnd. Det genomförs just nu en enkätundersökning i kommunen där elever (årskurs 3-9), lärare och ni föräldrar får svara på frågor om skolans verksamhet. På lappen finns den webbadress ni ska gå in på samt ett personligt användarnamn och ett lösenord som behövs för att nå enkäten.

Detta händer nästa vecka:

 • På måndag är det ingen skola eller fritids, alla är lediga.
 • På tisdag får de elever som vill vara med på skolans Talangjakt börja anmäla sig, anmälan kan göras t o m den 16 maj. Om det blir fler än 16 som anmäler sig så lottas det vilka som får vara med på showen den 23 maj.
 • På onsdag är det idrott, skicka med idrottskläder och badlakan.
 • På torsdag har vi utedag så kläder efter väder och om man vill kan man skicka med en smörgås eller en frukt, skolan bjuder alla som vill på frukt.
 • På fredag har vi en förlängd skoldag, vi slutar kl.15.15 vid Kuben (gamla brandstationen/gamla Childrens Upptäckarhuset som ligger vid Coop). Det är Kulturskolan som bjuder in till Kulturskolekalas och förskoleklassen ska framträda på scenen kl.15.00. Vi skjutsar dit alla förskoleklassbarn och vi hoppas att så många som möjligt av er kommer dit och lyssnar samt hämtar era barn på plats. Se till att ni tydligt talar om för en vuxen att ni tar med er ert barn så att vi vet var alla tar vägen. De som är på fritids längre än till kl.15.15 skjutsar vi tillbaka till fritids efteråt. Alla kommer att få hem en lapp i början av nästa vecka där ni ska fylla i om ni hämtar ert barn eller om det ska till fritids, denna lapp är det jätteviktigt att ni fyller i och skickar med tillbaka till skolan!

 

Varma vårhälsningar

Åsa, Carina & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 16

Hej svejs!

Hallå!

Då är vi tillbaka efter påsklovet! Vi har haft varierande väder under veckan. Det började riktigt kallt men slutade med solsken och vitsippor i blom! Bilden är tagen i fredags. Några elever från årskurs 3 lärde ett gäng från förskoleklassen hur man binder ihop vitsippor. Det gjorde bl a Fiona och Klara.

Vi har fått två nya elever, Eldana kommer från Fredriksbergs skola i Vretstorp och Yaman som kommer från mottagningsenheten på Långängsskolan. Välkomna till oss!

I tisdags gick vi till Spontan på eftermiddagen och lekte där. Ett stort gäng spelade fotboll på konstgräset, några klättrade och många hittade andra roliga sätt att fördriva tiden på.

Den här veckan har grupp 2 varit till Alléhallen på simträning. Nu blir det inga fler tillfällen på skoltid den här terminen. Men eleverna kommer att få gå och öva och visa upp sina kunskaper när de börjat i årskurs 1. I slutet av det skolåret blir också de elever som behöver öva lite mer, erbjudna sommarsimskola.

Veckans bokstav är Jj.

Begrepp som vi över denna vecka är fler och färre. Prata gärna hemma om vad begreppen står för. Speciellt färre är ett svårt ord att lära sig betydelsen av.

På utedagen i torsdags gick vi till parken. På vägen dit tittade vi på vitsippor. Det var en kall förmiddag så vi kunde konstatera att blommor drar ihop sig när det är kyligt och vecklar ut sig när solen värmer. På eftermiddagen ritade alla en vitsippa.

I fredags firade vi Alicia och Ibrahim som har fyllt år. På eftermiddagen började barnen att göra stora vitsippor att hänga upp i fönstret. Det fortsätter vi med nästa vecka.

Glöm inte bort att meddela oss om ni kommer på tisdag kväll när vi har sånguppvisning med Kulturskolan.

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

Detta händer vecka 17:

 • Kulturskolan kommer till oss som vanligt på tisdag och torsdag. Men det blir lite annorlunda eftersom vi ska till Verners backe kl. 10:00 på förmiddagen för att sjunga för de äldre på boendet.
 • Träff med Kulturskolan på kvällen kl. 18:00. Inbjudan har ni fått i den svarta boken.
 • Idrott på onsdag. Medtag idrottskläder och badlakan.
 • På torsdag är det utedag = kläder efter väder samt en frukt eller en smörgås om man vill, skolan bjuder på frukt i annat fall.
 • På torsdag och fredag har Carina och Åsa semester. Frida Jansson och Cecilia Eriksson jobbar istället.

*********************************************************************

 

Vecka 14

Hej på er alla!

Så har en vecka som gått i påskens tecken nått sitt slut och övergår passande nog i påsklov. Vi har denna vecka talat om varför vi firar påsk i Sverige och vi har även talat om olika traditioner runt denna helg. Igår serverades det påskbord till lunch och det bjöds på efterrätt. Det har också påskpysslats en hel del som ni kanske har märkt. Kycklingar och ägg har målats, klippts och limmats. Dessutom har alla fått plantera gräs i en liten låda och gjort en garnkyckling som står i gräset. Nu kan ni alla pynta ert hem fint till påsk!

Halva klassen var till badhuset i onsdags och den andra halvan får gå iväg efter lovet till Alléhallen. Det blir det sista badtillfället i förskoleklassen, sedan blir det vanlig idrott i skolan terminen ut. Det gick bra i badhuset även denna gång hälsar Gabi och Felix.

På utedagen gick vi och tittade på blå- och vitsippor, vårens fina blommor. Det finns massor av dem precis i skolans närområde. Klassen ritade också blåsippor och fick lära sig lite fakta om blomman.

Denna bloggsida är som ni vet med i en tävling hos Webbstjärnan. Den 20 mars startade årets tävling då de som har hand om tävlingen går in på alla tävlande bloggsidor och gallrar bort sidor tills de har utsett årets vinnare. De har gjort de två första gallringarna nu och glädjande nog är vår blogg fortfarande med i tävlingen. Jätteroligt!

Det börjar en ny flicka i förskoleklassen efter påsklovet. Hon heter Eldana och har bott i Vretstorp innan hon kom till oss. Vi hälsar henne varmt välkommen och hoppas att hon ska trivas hos oss!

 

Detta händer nästa vecka:

P Å S K L O V ! Fritids har öppet som vanligt utom de röda dagarna, Långfredagen och Annandag påsk.

 

Detta händer v.16:

 • På måndag är det Annandag påsk och då är både skolan och fritids stängda.
 • På onsdag går idrottsgrupp 2 till badhuset. De som går är alltså Charlie, Emilia, Naeb, Norasia, Klara, William, Milkias, Nizam, Gustavs, Soe, Agnes, Hein Wai, Ibrahim, Agheid och Eldana. Packa ner badkläder, badlakan och plastkassen. Ingen idrott för övriga.
 • På torsdag är det utedag som vanligt. Den som vill kan packa med en frukt eller smörgås hemifrån, skolan bjuder på frukt till alla som vill ha. Kläder efter väder!

 

Vi önskar er alla en riktigt trevlig påsk!

Åsa, Carina & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 13

Hallå!

Hela Stocksätterskolan har haft läsvecka. Även i förskoleklass har vi haft läsning i fokus. Det har varit högläsning men även kompisläsning när några i gruppen läst för kamraterna. Idag fredag avslutade vi läsveckan med en pyjamasdag där de som ville kom till skolan med pyjamas på. Det är en idé som bygger på ett förslag från elevrådet. Vi passade också på att läsa godnattsagor den här dagen!

Eftersom det har varit lite vårväder och sol den här veckan så har vi haft lite längre utelek.

Den här veckan har vår vfu-student från Örebro Universitet börjat hos oss, Hanna. Hon kommer att vara med oss de kommande 5 veckorna. Ni kommer att få en presentation av Hanna på bloggen lite senare.

Det har arbetats med matematik, både i boken och på lärplattorna. I svenskan har vi jobbat med bokstaven Jj. Eleverna har också haft engelska där vi sjungit, räknat och övat på djurord.

Den här veckan har grupp 2 varit till Alléhallen på simträning. Det blir simning en gång till för varje grupp den här terminen. Det är nästa vecka och veckan efter påsklovet.

Igår åkte vi buss till Örebro. Vi var först till konserthuset där vi fick lära oss om olika instrument, om noter, om hur en dirigent jobbar och vi fick även lyssna på när Svenska Kammarorkestern övade. Det var magiskt! Efter det gick vi förbi slottet och vidare till Örebro Läns Museum och såg utställningen ”Fågel, fisk eller mittemellan”. På denna utställning fick vi se på Karl Axel Pehrsons fantasifulla målningar. Det var en fantastisk dag! En liten film från utflykten kommer inom kort här på bloggen!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 14:

 • Kulturskolan kommer till oss som vanligt på tisdag och torsdag.
 • Gunilla och Åsa är på utbildning onsdag och torsdag. Cecilia Eriksson vikarierar.
 • Bad på onsdag igen för idrottsgrupp 1. Det är: Orwa, Mohanad, Rasmus, Lo, Elmedina, Arvid, Fiona, Yousif, Kevin, Edin, Tim, Emil, Abudi, Zohair och Mohammad. Ta med badkläder och badlakan. Den andra gruppen behöver inte ta med sig idrottskläder. Grupp 2 har bad vecka 16.
 • På torsdag är det utedag = kläder efter väder samt en frukt eller en smörgås om man vill, skolan bjuder på frukt i annat fall.

*********************************************************************

Vecka 12

Hej!

Vi har haft ännu en trevlig vecka då vi både har hunnit med att Rocka Sockor och vi har också fått två nya klasskompisar. I onsdags började Mohammad och i torsdags började Zohair. Vi hälsar båda killarna varmt välkomna till oss och hoppas att de ska trivas!

Vi jobbar på med bokstäver och siffror med både lärplattor och i böcker. Alla har en egen mattebok och en egen bokstavsbok. Dessutom skriver alla egna böcker där de ritar bilden och skriver enkla meningar till sina bilder. Detta är mycket uppskattat.

I onsdags var halva klassen och badade i Alléhallen. Gabi hälsar att det gick jättebra! Alla kämpade på och gjorde sitt bästa. Nästa vecka får de som inte gick och badade den här veckan gå.

Igår på utedagen var vi nere på spontan. Det blev en härlig stund i vårsolen!

Örebroresa! På torsdag ska vi åka på en resa till Örebro med Heléne och Sofia från Kulturskolan. Vi börjar dagen kl.8.15 precis som vanligt, men dagen blir något längre då vi räknar med att komma tillbaka till skolan ca kl.14.00. Det är viktigt att alla kommer i tid då bussen avgår från skolan kl.8.30. Vi åker sedan till Örebro konserthus där vi får lära oss om de olika instrumenten som de använder där och vi får givetvis också höra hur de låter. Efter detta besök äter vi vår matsäck. Vi får med smörgås, frukt, festis och nyponsoppa från skolan. Om någon vill packa med lite extra matsäck hemifrån så går det bra. Vi vill dock inte att ni packar med godis, snacks eller läsk till vår utflykt. Efter att vi ätit går vi till Örebro Läns Museum och blir guidade runt på utställningen ”Fågel, fisk eller mittemellan”. Sedan blir vi hämtade med buss kl.13.30 och åker tillbaka till skolan. Vi beräknar alltså att vara tillbaka ca.kl.14.00.

Läsvecka! Nästa vecka har vi en läsvecka på hela skolan. Vi kommer att ägna mycket tid åt böcker på olika vis. Det kommer att bli högläsning, sitta och titta i böcker, kompisar som läser för andra med mera. Veckan kommer att avslutas med en pyjamasdag då fokus ligger på godnattsagor. Alla ska alltså ha på sig en pyjamas eller ett nattlinne under fredagens skoldag. Festligt!

 

Detta händer nästa vecka:

 • Vår praktikant Hanna börjar sin praktiktid hos oss på måndag. Hon kommer sedan att vara med oss v.13-17. Välkommen Hanna!
 • Det är bad på onsdag för idrottsgrupp 1. Det är: Charlie, Emilia, Naeb, Norasia, Klara, William, Milkias, Nizam, Gustavs, Soe, Agnes, Hein Wai, Ibrahim, Agheid, Zohair och Mohammad. Ta med badkläder, badlakan och plastkasse. Övriga har ingen idrott denna dag.
 • På torsdag åker vi med buss till Örebrokonserthus. Skoldagen slutar ca. kl.14.00.
 • På fredag har vi pyjamasdag på skolan som en avslutning på vår läsvecka. Denna dag ska man alltså ha sin pyjamas/nattlinne på sig när man åker till skolan. Lite tokigt och mycket kul!

 

Ha en fantastisk helg!

Kom ihåg att släcka ljusen på lördag kl.20.30-21.30 och var med på Earth Hour!

Åsa, Carina & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 11

Hej alla föräldrar!

Tack för i tisdags! Det var en jättetrevlig kväll tillsammans. Kul att ni bjöd på er själva och sjöng för barnen! Det var uppskattat! Nu träffas vi en gång till denna termin, den 25 april kl. 18.00.

Den här veckan har vi jobbat med att sortera i matematiken. Vi har också arbetat med en ny bokstav, Hh.

Veckans höjdpunkt var så klart när Gustav Fridolin besökte oss i onsdags. Han fick se filmen där några av förskoleklasseleverna ställde frågor till honom. Några hann han svara på. Men Gustav lovade att svara på resten om vi mailade dessa till honom. Det gör vi! Filmer från besöket finns här på bloggen och på Stocksätterskolans blogg.

Som en del av arbetet med Kulturskolan ska vi få besöka Örebro Konserthus. Den 30/3 ska vi åka buss till Örebro där vi ska få se och lyssna på när Svenska Kammarorkestern spelar. Det blir också någon ytterligare aktivitet i Örebro.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

Detta händer vecka 12:

 •  Vi förbereder oss för Earth hour på lördag, 25/3 mellan klockan 20:30-21:30. Stocksätterskolan är anmäld och deltar i världens största miljömanifestation.
 • Vi rockar sockorna på tisdag den 21/3 och har då olika strumpor på oss för att fira olikheter och att alla är lika mycket värda.
 • Kulturskolan kommer till oss som vanligt på tisdag och torsdag. Ev kommer Nerikes Allehanda vid ett av tillfällena och gör ett reportage.
 • Det är bad på onsdag för idrottsgrupp 1. Det är: Orwa, Mohanad, Rasmus, Lo, Elmedina, Arvid, Fiona, Yousif, Kevin, Edin, Tim, Emil och Abudi. Ta med badkläder och badlakan. Den andra gruppen behöver inte ta med sig idrottskläder. Grupp 2 har bad vecka 13.
 • På torsdag är det utedag = kläder efter väder samt en frukt eller en smörgås om man vill, skolan bjuder på frukt i annat fall.

*********************************************************************

Vecka  10

Hej på er!

Den här veckan startade med att en journalist från LänsPosten, Göran Lindhé, kom och besökte oss i förskoleklassen. Han ville veta mer om vår fina blogg och intervjuade både barn och personal. Reportaget var med i gårdagens upplaga av LänsPosten. Trevligt!

Vi fick också besök av Hanna Karlsson i måndags. Hanna läser till förskollärare och hon ska göra praktik hos oss under veckorna 13-17. Det blir trevligt att ha henne hos oss. Välkommen Hanna!

Vi har jobbat med att sortera i matten. Sortera kan man göra på många olika sätt och det gällde för eleverna att komma på ett system så som att t ex sortera efter färg, form eller storlek.

På torsdagen gick vi till Verners backe för att åka pulka. Det var vinterns första pulkautflykt för oss. Vi kände att det var bäst att passa på medans det finns lite snö, att ta tillfället i akt. När vi skulle gå iväg till backen regnade det och plusgraderna tärde hårt på den lilla sön som fanns men vi travade ändå glada iväg. Sedan skulle ni ha varit med och sett en rolig syn! När vi kom fram hoppade nämligen alla på sina pulkor och åkmadrasser och kastade sig nedför den knappt snötäckta backen och det tog tvärstopp för alla. Det var det sämsta tänkbara föret! Tack och lov att barn är uppfinningsrika! De löste problemet genom att de drog varandra ner för backen. Glada och genomblöta gick vi sedan tillbaka till skolan. Givetvis kommer det ut en film på bloggen inom kort från denna utedag!

Något riktigt kul:

Med kort varsel har vi fått reda på att utbildningsminister Gustav Fridolin kommer till Hallsberg på onsdag. Han besöker två skolor, Alléskolan och Stocksätterskolan. Gustav kommer att vara på Stocksätter kl.13.30-14.20. Han är intresserad att ta del av de satsningar som gjorts på skolan med tanke på ombyggnationen, hur vi arbetar med nyanlända elever och digitalisering. Under besöket vill Gustav göra ett besök i någon klass och även träffa några elever. Eftersom det finns klasser som slutar kl.13.45, liksom vi gör, förlänger vi skoldagen till kl.14.00 så att han kan se hur vår verksamhet fungerar.

 

En påminnelse:

Fortfarande saknar elever inneskor. I måndags hade fler fönsterrutor slagits sönder när vi kom och det var glas på golven, i onsdags gick det sönder fyra tallrikar och ett glas medan vi åt skollunch och i båda fallen blir det förstås problematiskt utan inneskor. Dessutom är det ofta blött på golven i kapprummen så här års. Alla behöver alltså ha något på fötterna så se till att ert barn har ett par inneskor i skolan.

 

Detta händer nästa vecka:

 • På tisdag är det dags för en storträff med Kulturskolan kl.18.00. Våra fantastiska förskoleklassbarn sjunger först och sedan bjuder Kulturskolan på en lättare förtäring.
 • På onsdag slutar vi kl.14.00 p g a att vi får besök av utbildningsminister Gustav Fridolin.
 • På onsdag är det idrott, packa med idrottskläder och badlakan.
 • På torsdag har vi utedag. Kläder efter väder och en liten matsäck om man vill. Skolan bjuder på frukt till alla som vill.
 • På fredag är Gunilla ledig.

 

Ha en riktigt trevlig melodifestivalshelg!

Åsa, Carina & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 9

Hej alla föräldrar!

Nu är vi igång igen efter sportlovet! Vi har en fullspäckad vår framför oss med många roliga och spännande saker som kommer att hända!

Gabi har gett oss en ny planering för idrottslektionerna fram till påsklovet. Det ligger inne på bloggen nu under ”Ämnen” och ”Idrott”.  Där ser ni också att det är simskola om några veckor.

Vi har tränat på på geometriska figurer i bl a matteboken. Det är triangel, rektangel och kvadrat. Den här veckan har vi också pratat och tränat på bokstaven Gg så Gunilla är nöjd!

I torsdags hade vi P4 Örebro på besök hos oss i förskoleklass. De ville veta hur vi jobbar med klassbloggen med yngre elever. De hade hört att vi deltar i Webbstjärnans bloggtävling så de hörde själva av sig till oss och ville komma med kort varsel! Vi lottade vilka elever som fick vara med på besöket från radion. Sedan kontaktade vi deras föräldrar för att få ett ok. Sedan kommer också Läns Posten till oss på måndag och vill göra ett reportage om bloggen! Kul tycker vi! Naturligtvis låter vi några andra elever få chansen att bli intervjuade. Vi kontaktar även de föräldrar vars barn som blir lottade!

Det var invigning av Ekens nya lokaler i torsdags. Alla elever på Eken samlades i ljusgården. Förskoleklassen uppträdde med några trevliga sånger och sedan presenterade Elevrådet vilka regler som eleverna tillsammans kommit fram till ska gälla för Ekens nya lokaler. Film från invigningen kommer så småningom på bloggen….

I fredags var vi till Bergöö-våningen och hämtade vårt pris från tävlingen i december som vi vann! Vi gick dit och hem. När vi kom dit fick vi fika, saft, bulle och rulltårta med grädde! Mums! Sen fick vi sjunga tillsammans med Kurt! Vi blev lite sena till maten så vi åt lunch i vårt klassrum!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

.Detta händer vecka 10:

 • Kulturskolan kommer till oss som vanligt på tisdag och torsdag.
 • Det är idrott på onsdag. Idrottskläder och badlakan ska packas ner i väskan.
 • På torsdag är det utedag = kläder efter väder samt en frukt eller en smörgås om man vill, skolan bjuder på frukt i annat fall.

*********************************************************************

Vecka 7

Hej på er!

Denna vecka har varit extra festlig på något vis. Vi har haft många trevliga saker som har hänt. Veckan startade med att vi fick besök av en gycklargrupp som hette Trix. Vi fick träffa dem två dagar. Den första dagen visade de hur man gör när man jonglerar med olika saker, snurrar på tallrikar, trixar med diabolo mm. När de hade visat hur det går till och berättat vad man ska tänka på fick alla barn testa. Det var mång fina trix som gjordes av förskoleklassens barn. Den andra dagen lektes det mattelekar. Det var roligt att jobba med siffror på deras lekfulla sätt. En film där ni kan se lite från dessa två tillfällen kommer ut på bloggen inom kort.

På tisdagen firade vi Alla hjärtans dag. I förskoleklassen gjordes det fina kort med hjärtan på och i skolans korridorer fanns det både kramrutor och säg-snälla-saker-rutor. Skolan var smyckad med hjärtan på alla bord i matsalen och på väggarna hängde hjärtan med visdomsord. Det blev en kärleksfylld dag! Tack till skolans trivselgrupp som ordnade detta!

Idag har vi haft en gosedjursdag. Mysigt med så många gosedjur på besök! Alla har fått måla av sitt gosedjur och så blev det gosedjursdisco i slutet av dagen. Under hela dagen har vi haft hörselkontroll på alla barnen. De fick gå fyra och fyra till skolsyster Helene. Det tog hela dagen att genomföra denna undersökning med alla barn.

Den här veckan har vi dessutom haft flera föräldrar på besök i förskoleklassen. Det tycker vi att är jättetrevligt! Ni är alltid välkomna att hälsa på oss!

Viktigt! Ni har alla fått hem en lapp med inloggningsuppgifter till Skolinspektionens föräldraenkät. Tiden för när man kan svara på enkäten har förlängts då svarsfrekvensen varit för låg. Ni kan därför svara på enkäten till och med fredagen den 3 mars.

 

Detta händer nästa vecka:

S P O R T L O V ! Skolan är stängd hela veckan men fritids har öppet.

 

Detta händer v.9:

 • Det är idrott på onsdag = skicka med idrottskläder och badlakan.
 • Vi har utedag på torsdag. Kläder efter väder! Den som vill får ta med en smörgås eller en frukt hemifrån, men skolan har frukt att bjuda på till alla barn som vill ha.
 • Vi har en storsamling på torsdag för alla barn på Eken och då ska förskoleklassen sjunga.
 • På fredagen går vi till Bergöövåningen och tar emot priset från tävlingen ”Decemberkonstverk”. Vi blir bjudna på fika, blir runtguidade och får prispengar, 500 kronor, till klassen.

 

Vi önskar att ni alla får en riktigt fin sportlovsvecka!

Åsa, Carina & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 6

Hej igen!

En ny vecka i förskoleklass är till ända! Vi har hunnit med en hel del i kylan! Men vi hoppas på mer snö så att vi kan åka pulka!

Tack alla ni som kom i tisdags! Det var en jättetrevlig kväll. Film kommer snart in på bloggen!

Vi har haft högläsning. Vi läste en bok som hette ”Super Charlie och monsterbacillerna”. Bokstaven den här veckan är F. Vi har också gjort en övning på Smartboarden där bokstäverna i ett namn på någon i klassen hamnat i oordning. Uppgiften var att sätta bokstäverna i rätt ordning.

I tisdags hade vi det stora nöjet att få lyssna på elever ur tvåan som spelade en fiol och cellokonsert för oss. Film om det finns på bloggen!

Vi har också haft matematik den här veckan. Barnen arbetade med logiska block som är geometriska figurer i olika färger och storlekar. Man får träna på att lägga dessa i olika bestämda mönster och ibland rita av.

På utedagen gick vi till lekparken vid Verners backe. Det är ganska kallt nu och vi går ut i alla väder. En del barn har för kalla kläder och då blir utestunderna inte så roliga. Tänk på att ert barn har kläder efter väder alla dagar i förskoleklass.

Nu verkar det som om det har lugnat ner sig med förkylningar mm. Vi har inte haft lika många borta den här veckan. Men det går löss i flera grupper, även i förskoleklass. Viktigt att alla är noga med att kolla och kamma hår! Gå in på lusfri.nu för att få tips på hur man på bästa sätt förhindrar spridning.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 4:

 •  På måndag och tisdag får vi besök av gycklargruppen Trix som kommer att visa oss cirkuskonster. Det skulle ha varit vecka 6 men blev flyttad.
 • Kulturskolan kommer till oss en gång den här veckan, på torsdag.
 • På onsdag är det idrott som vanligt.
 • Ingen utedag på torsdag. Vi gör annat i stället!
 • På fredag är det Gosedjursdag! Den som vill får ta med sig ett gosedjur till skolan. Vi kommer att ha lite mys och gosedjursdisco!
 • Sportlov v.8. Barnen är lediga från skolan.

*********************************************************************

Vecka 5

Hej hopp!

Tänk en sådan mild vinter vi har! Vi har inte kunnat åka pulka på någon på våra utedagar och det är ju för tråkigt! I går var det lite pudersnö på marken när vi var ute men det var ju inget att åka pulka på. Vi får hoppas att vi hinner få någon vintervecka innan våren kommer.

Denna vecka startade med att vi hade en riktigt trevlig lässtund då de barn som kan läsa fick sätta sig med några av de som inte kan läsa än med en bok. Några läste böcker och andra fantiserade ihop sagor till bilder. Några satt och tittade på bokstäver och tränade namnen på dem. Det finns en film om detta tillfälle på bloggen. Vi har också läst böcker som alla kunnat se uppförstorade på vår Smartboard vilket har varit mycket uppskattat. En av böckerna hette Riddaren Åsa och på vår blogg finns det en film utlagd där just denna bok rappas och sjungs. I veckan har vi även jobbat med våra ”måndagsböcker” där eleverna själva ritar och skriver en berättelse. Det var flera som blev klara med sin bok och då läste vi upp dem för klassen. Jättetrevligt!

På utedagen gick vi på en promenad där vi tränade på att ”titta vänster, titta höger, titta vänster igen och sedan gå över” vid övergångsställena. Vi har även sett på en film om detta i veckan och den finns givetvis på bloggen. Vi tittade också på en del vägmärken såsom tillexempel här-går-man, cykel- och gångbana och varning för byggtrafik när vi gick på promenaden.

 

Detta händer nästa vecka:

 • På tisdag och onsdag får vi besök av gycklargruppen Trix som kommer att visa oss cirkuskonster. Det ska bli jättespännande!
 • På tisdag får ni ta med er fikakorgen och komma till skolan kl.18.00 så ska vi återigen få höra på era barns vackra sånger tillsammans med Kulturskolan. Temat för sångerna är djur. Välkomna! Anmäl er till denna träff så att vi vet hur många det är som kommer.
 • På onsdag är det idrott = packa ner idrottskläder och badlakan.
 • På torsdag är det utedag = kläder efter väder och om man vill kan man packa ner en smörgås eller en frukt. Vi tar med frukt till alla barn som vill ha.

 

Med vänliga hälsningar!

Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 4

Hejsan!

Vi har haft många sjuka barn i förskoleklassen denna vecka. Det har varit ca 9 barn borta varje dag. Det verkar gå både feber och magsjuka. Vi önskar att när ditt barn kräks ska det då få vara hemma två dygn efter sista kräkningen så att inte fler blir smittade. Om ditt barn har feber är det bra om de får ha minst en feberfri dag hemma innan de kommer tillbaka till skolan. Nu hoppas vi att vi får en friskare barnaskara nästa vecka och vi skickar krya-på-er-hälsningar till alla som är hemma och är sjuka.

Den här veckan har vi börjat med att jobba med siffrorna, vi har hunnit med 1 och 2. Vi visar hur siffrorna skrivs, uppifrån och ner, och vi talar om vad de betyder. Alla har jobbat med arbetspapper med detta. Vi kommer att fortsätta med de övriga siffrorna de närmaste veckorna.

I onsdags var klassen och åkte skridskor. Alla som inte hade egna skridskor fick låna. Det var många som åkte för första gången och det åktes både på skridskorna och på knäna. Trots att det blev några vurpor var det god stämning och bra kämparanda. Gabi tyckte att det gick riktigt bra och alla elever verkade så nöjda när de kom tillbaka till skolan.

På utedagen var vi vid vindskyddet. Det lektes i skogen och på de stora stenarna. Några elever gjorde sopkvastar av blåbärsris och ormbunkar som de sedan använde till att sopa bort alla torra löv ur vindskyddet. Film från detta kommer inom kort på bloggen.

Viktigt! Alla elever har fått med sig ett papper hem idag som kommer från Skolinspektionen och som är till er vårdnadshavare. Skolinspektionen vill att ni deltar i en webbenkätundersökning. Ni har fått en kod med på pappret som ni behöver för att komma in på enkäten. Dessa frågor kan ni svara på från och med idag och fram till den 17 februari. Det finns en direktlänk i den vänstra spalten på vår blogg.

Bra att känna till: Vi kommer att ha terminens första föräldrakväll med Kulturskolan tisdagen den 7 februari kl.18.00. Denna gång tänkte vi att alla packar sin egen fikakorg och tar med sig sitt eget fika. En inbjudan  med mer information kommer ut inom kort.

En vädjan: Vi är så glada för vårt nyrustade Eken och vi vill vara rädda om allt det nya och fina. Därför ber vi alla att respektera våra skofria zoner såsom t ex Ljusgården där inga ytterskor får användas. Skyltar finns uppsatta där skoförbud råder.

En påminnelse: Alla elever behöver ha med sig inneskor till skolan. Om ditt barn inte har det så se till att skicka med ett par.

Detta händer nästa vecka:

 • På onsdag är det idrott som vanligt, skicka med idrottskläder och badlakan.
 • På torsdag har vi utedag. De som vill kan ha med sig en frukt eller en smörgås. Kläder efter väder!
 • På fredag är både skola och fritids stängda! All personal har kompetensutbildning.

 

Må väl!

Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 3

Hallå alla föräldrar!

Då är vi inne i vecka 3, snart är januari slut. I måndags delade vi in eleverna i 3 grupper. De fick jobba med bokstaven D, öva sig på begreppen längre-kortare, lika-olika och träna på smartboardens rit- och skrivfunktioner. Smartboarden kan fungera som en stor dataskärm men också som en vanlig whiteboard. Det finns också olika klipp in-funktioner och övningar som går att använda sig av i alla ämnen. Vi har också gjort en rim-memoryövning på Smartboarden och övat oss på att skriva bokstäver.

Milkias övar bokstäver på smartboarden.

Den här veckan har vi firat tre 7-åringar, grattis Kevin, Alicia och Nizam!

På idrotten i onsdags var det konditionsträning. Gabi hade gjort en bana som man fick ta sig igenom. De testade också pulsen och pratade om kondition som var veckans nyckelord.

På utedagen gick vi till Spontan. Där var det fri lek. Barnen lekte bl a ”Under höken alla vingar”, lekte i brandbilen, var i klätterställningen och gled på isen.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

Detta händer vecka 4:

 •  Kulturskolan kommer till oss som vanligt på tisdag och torsdag.
 • På onsdag förmiddag ska vi gå till ishallen och åka skridskor på idrotten. Ta med hjälm och skridskor i en påse. Gabi ser till att både skridskor och hjälmar körs ner till ishallen så att barnen slipper bära tung packning. Vi går både ner och tillbaka så en frukt är bra att ha med sig. Vi har naturligtvis frukt om man inte har med sig. Det finns också både skridskor och hjälm att låna om man inte har.
 • På torsdag är det utedag = kläder efter väder samt en frukt eller en smörgås om man vill, skolan bjuder på frukt i annat fall.
 • Åsa är på utbildning tisdag till fredag och då vikarierar Cecilia Eriksson.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Vecka 2

Hallå på er alla föräldrar!

Då är vi igång med vårterminen 2017. Det är härligt att vara igång igen och dessutom i våra nyrustade lokaler.  Allt är inte riktigt på plats och vi håller på att bo in oss i rummen. Följ gärna Stocksätterskolans ombyggnad på Instagram. Vi heter ”Stocksatterskolan”.

Det känns toppen att få börja terminen i fräscha lokaler! Vi har ett eget kapprum där eleverna har fått nya platser. Nu kan ni skicka med lite extrakläder i en påse, det behövs! Inneskor är självklart på våra nya golv!

Vi i förskoleklass har också fått en egen flyttbar Smartboard som vi kommer att använda mycket i vår verksamhet. Det känns jätteinspirerande!

Det har börjat en ny elev i förskoleklass, som heter Agheid. Vi hälsar honom välkommen till oss!

Gabi har gett oss planering för idrottslektionerna fram till sportlovet. Det ligger inne på bloggen nu under ”Ämnen” och ”Idrott”.

Vi har tränat på begreppen kort-lång-längre-kortare och lika/olika. Det har vi också övat på i ma-boken. Den här veckan har vi också pratat och tränat på bokstaven Cc.

I fredags gjorde vi en bilduppgift med vattenfärg och kladdkrita.

Vi informerar redan nu om att vi ska gå till ishallen och åka skridskor onsdagen den 25 januari. Vi har ett begränsat antal skridskor att låna ut (för er som inte har eller inte hinner skaffa). Viktigt att ta med hjälm! (Vi har även några lånehjälmar)

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 3:

 •  Kulturskolan kommer till oss som vanligt på tisdag och torsdag.
 • Det är idrott på onsdag. Idrottskläder och badlakan ska packas ner i väskan.
 • På torsdag är det utedag = kläder efter väder samt en frukt eller en smörgås om man vill, skolan bjuder på frukt i annat fall.

 

*********************************************************************

 

Vecka 50

Hejsan!

Ja, då återstår endast en vecka på den här terminen! Halva förskoleklassåret är avklarat och nu är det bara några dagar kvar till julledigheten.

Den här veckan har vi bakat lussebullar och tränat inför luciatåget. Vi har även fått se treornas fina luciatåg på luciadagen. Om ni vill se detta luciatåg kan ni gå in på skolans hemsida och se en film från det på stocksätterskolan.se Dessutom hade vi vårt eget luciafirande igår. Det blev ett väldigt fint luciatåg och ni var många som kom och tittade. Efteråt mumsades det på lussebullar och pepparkakor, se gärna på filmen från kvällen på bloggen.

img_8569

I veckan har det varit jullunch med faddrarna en dag och en annan dag kom faddrarna till oss och läste upp sina egenhändigt skrivna julsagor. Mysigt!

Bland alla trevligheter denna vecka var ju även dagens utflykt till Askersund där vi fick titta på ”Skorstensjul”. Jättetrevligt alltsammans!

VIKTIGT! Se till att ni tar hem alla kläder och skor från era barns hyllor senast på torsdag den 22 december, allt på Rönnen ska tömmas på jullovet. Efter jullovet har vi flyttat in i de nyrustade lokalerna på Eken. Kläder som inte hämtas skänks bort.

Detta händer nästa vecka:

 • På tisdag ska vi gå på en storsamling i gympasalen tillsammans med alla övriga klasser på skolan.
 • Det blir ingen idrott på onsdag för vi ska julpyssla den dagen. Inga idrottskläder behövs därför.
 • På torsdag är det terminsavslutning. Vi i förskoleklassen kommer att vara i skolan och se på film med mera. Det blir en kort skoldag, vi slutar nämligen redan kl.10.15. Ingen skollunch serveras för skolbarnen denna dag, de som går på fritids äter givetvis som vanligt. Alla elever har fått med sig en lapp hem idag med mer information om detta.

 

Vi önskar er en riktigt trevlig helg!

Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

 

Vecka 49

Hallå på er!

En ny vecka är till ända. Tyvärr har det mesta av snön smält bort. Men barnen har lekt och haft roligt i snöresterna som funnits kvar. Vi hoppas på ny snö! Det har också spelats innebandy på is och grusunderlag!?

I måndags bakade vi pepparkakor och åt pepparkaksdeg. Bilder finns på bloggen! Alla pepparkakor har sparats och kommer att förtäras på luciakvällen.

fil-2016-12-09-07-41-04

 

 

På idrotten var det hopprep och fotboll. Gabi gick igenom reglerna med t ex straff, frispark och passningsspel och sedan delades barnen in i lag och spelade mot varandra.

 

 

fil-2016-12-09-07-41-35Vi har fortsatt att arbeta med bokstaven B. Barnen har också tränat sig i att se och leta efter likheter och olikheter i bilder.

I fredags firade vi Gustavs med ljus och sång och fruktsallad. Nu har vi bara ett födelsedagsbarn kvar det här året. Det är Emilia och henne firar vi nästa vecka. Sen är det 7-åringar som vi sjunger för!

På utedagen i torsdags gick vi till Hallsbergs hembygdsgård.

 

 

Det skulle ha varit hörselkontroll av alla sexåringar idag, fredag men skolsköterskan Helene är tyvärr sjuk så det blev inställt. Vi meddelar när nytt datum är klart.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 50:

 

 • På måndag ska vi baka lussebullar.
 • Det är idrott på onsdag som vanligt. Idrottskläder och badlakan ska packas ner i väskan.
 • Ingen utedag på torsdag. Vi ska istället ha genrep inför kvällen med Kulturskolan.
 • Den 15/12 är det Luciaspel med Kulturskolan i matsalen kl. 18:00. Samling 17:45. OBS: Ingång vid matsalen! Ni som har egna kläder-glöm dem inte!
 • På fredag ska vi på teater på nya Sjöängen i Askersund. Vi ska få se pjäsen Skorstensjul som är ett samarbete mellan Lerbäcks teater, Svenska kammarorkestern och elever från Örebro kulturskola. Bussen går från Stocksäterskolan kl.11:25. Vi åker tillbaka kl. 13:30. Det betyder att vi kommer tillbaka ca 14:15. Skoldagen blir alltså längre den här dagen. Det rör främst de barn som blir hämtade efter skoldagens slut.

 

*********************************************************************

Vecka v.48

Hej hopp!

Då är december här med snö och adventstiden har precis påbörjats. På morgnarna har vi därför lite extra mysigt. Vi öppnar vår adventskalender som innehåller 24 miniböcker, dessa små böcker innehåller julberättelsen. Vi har dessutom gjort  en gemensam kalender i matsalen. Den gemensamma kalendern består av teckningar målade av skolans elever där en ny teckning visas varje dag. Igår var det Alicias julbild som var den första luckan i skolans kalender. Två av bilderna i den gemensamma kalendern har barn i förskoleklassen gjort, vi lottade två av de vinterteckningar som förskoleklasseleverna ritade.

Denna vecka har vi jobbat i smågrupper. Vi har jobbat med svenska, engelska och matte vid dessa tillfällen. På svenskan jobbades det med bokstaven Bb, i engelskan fortsatte de att jobba med siffror, färger och lite djur och på matten lektes det en lek om lägesord och tittades det på film om detta.

På idrotten fick klassen jobba hårt i en  hinderbana och de talade också om de motoriska grundformerna; gå, springa, hoppa, klättra, stödja, krypa, kasta och fånga. Gabi säger att förskoleklassbarnen är så duktiga på idrotten och att det går väldigt bra på dessa lektioner. Vi vill dock påminna om att badlakan ska skickas med varje onsdag eftersom alla duschar efter avslutad lektion.

Idag hade vi besök av Cecilia från Folktandvården. Hon berättade att det är viktigt att ta hand om de nya tänderna som kommer efter att man har tappat en mjölktand för dessa tänder ska de ha tills de blir gubbar och gummor. Hon lekte två lekar med oss, vi fick trolla och sedan fick alla känna på de två blå påsarna som trollades fram och gissa vad som fans i dem. Innan Cecilia gick delade hon ut tandborstar till alla och hon överöstes av kramar. Tack Cecilia!

Så till en mycket rolig nyhet: Vi vann tävlingen i Bergööhuset! Vårt bidrag fick 134 röster och det var mer än dubbelt så mycket som tvåan fick. Jättekul! I januari kommer vi att gå till Bergöövåningen och ta emot priset, fika och få en rundvandring i Bergöövåningen. Tack till alla som röstade på vårt decemberkonstverk!

 

Detta händer nästavecka:

 • På måndag bakar vi pepparkakor.
 • På onsdag är det idrott. Komihåg idrottskläder och badlakan!
 • På torsdag har vi utedag. Kläder efter väder och om man vill kan man ta med en frukt eller en smörgås hemifrån, vi tar med frukt till alla som vill ha.
 • På fredag är det hörselkontroll för samtliga förskoleklassbarn. Det är även fadderdag. Treorna kommer att läsa julberättelser som de har skrivit själva för våra elever.

 

Ha en riktigt skön helg!

Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

’Vecka 47

Hallå på er!

fil-2016-11-25-13-56-18Ny vecka och den har gått lika fort som vanligt. I måndags började eleverna arbetet med vårt bidrag till årets jultävling som Föreningen Karin Bergöö Larssons vänner bjuder in till varje år. Årets tema är ”December”, vad man kommer att tänka på när man hör det ordet. Vi tävlar i åldersklassen F-3. En vinnare utses och den klassen får 500 kr. vi har alla tre vunnit flera gånger med våra tidigare klasser så vi har lite ära att försvara! Pengarna är ett skönt bidrag till klasskassan. Vårt bidrag behöver röster från er föräldrar och släktingar för att vinna! På skyltsöndagen nu på söndag (27/11) kan man lämna sin röst i Bergöö-huset (uppför trappan). GÅ OCH RÖSTA!

 

Den här veckan har barnen tränat på att lägga tangram-mönster. De har också arbetat i par med att konstruera en enkel klosskonstruktion som kompisen sedan byggde genom att höra en muntlig instruktion. Genom de här övningarna har barnen tränat på samarbetet mellan öga och hand och lägesbegrepp.

På idrotten med Gabi pratade de om vad puls är och kände på skillnaden mellan vilopuls och arbetspuls. Sedan fick barnen välja aktivitet och då blev det redskapsbana och hajen. Gabi kommer att göra en film från idrottslektionerna som kommer in på bloggen innan jullovet.

Utedagen i torsdags tillbringades i skogen bakom Charlies hus. Barnen klättrade i träd, hittade en gammal koja och lekte med pinnar.

Milkias har fyllt år och firades i fredags.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 48:

 • Det är idrott på onsdag som vanligt. Idrottskläder och badlakan ska packas ner i väskan.
 • På torsdag är det utedag = kläder efter väder samt en frukt eller en smörgås om man vill, skolan bjuder på frukt i annat fall.
 • På fredag får vi besök från Folktandvården.

*********************************************************************

Veckobrev v.46

Hej på Er!

Förra veckans snö har töat bort och det är blött och lerigt ute. Vi går ut i alla väder och våra fina förskoleklassbarn hittar alltid på något att göra. Somliga spelar fotboll, andra hoppar långhopprep, vissa gillar att gunga och sedan är det några som leker vid stenarna. Det är full fart på rasterna. Härligt!

Den här veckan har det varit många sjuka i förskoleklassen, som mest sju barn och en vuxen. På tisdagens kvällskonsert med Kulturskolan var det just så många som var borta. Tråkigt att de missade denna trevliga kväll … Hur som helst sjöng barn, och även föräldrar och syskon, väldigt bra! Sedan fick vi äta av en fantastisk kakbuffé som barn och föräldrar hade fixat. Mums! Det var en mycket lyckad kväll! Tack till alla inblandade! Det finns en film från kvällen utlagd på bloggen. Nästa träff är flyttad till torsdagen den 15 december kl.18.00. Då kommer ni att få se på ett fint luciatåg. Den gången är det barnen i förskoleklassen som bjuder på egenhändigt bakat fikabröd. Vi längtar redan till denna träff!

Något som har varit lite extra speciellt denna vecka är att alla elever har fått varsin matematikbok. Den heter Favorit matematik och i den får vi följa ekorren Kurre och skatan Sally. Det första vi har jobbat med i matteboken är lägesbegrepp, alltså ord som beskriver var något finns ex: över, under, bredvid, på, inuti, bakom, till höger, till vänster osv. Vi har läst en berättelse, lekt en lek och jobbat en sida i boken. Detta jobb verkade alla gilla. Kul!

Idag träffade förskoleklassen sina faddrar i trean. Treorna läste för våra förskoleklasselever och de spelade spel tillsammans. Det var en fin avslutning på veckan!

img_0421 img_0428

Detta händer nästa vecka:

 • På måndag ska vi pyssla och göra ett gemensamt konstverk som ska visa vad vi känner när vi tänker på månaden december. Detta decemberkonstverk kommer att vara med i årets jultävling som äger rum i Bergööhuset på skyltsöndagen den 27 november, då får ni alla hjälpa till och gå dit och rösta på klassens bidrag.
 • På tisdag är Gunilla borta på utbildning, Hasse Tellgren vikarierar.
 • På onsdag är det idrott som vanligt. Idrottskläder och badlakan ska packas ner i väskan.
 • På torsdag har vi utedag. Kläder efter väder och om någon vill kan en frukt eller en smörgås packas med.

Må väl!

Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 45

Hallå på er!

Det är redan fredag och vi är igång igen efter höstlovet. Det är kallare nu och vi är ute varje dag i alla väder. Tänk på att ert barn har med sig varma kläder, vantar och vinterskor.

Nu har alla barn som gått i förskola på den norra sidan varit och hälsat på i sina gamla förskolor.

Vi har hunnit med en hel del under veckan. Kulturskolan har varit hos oss som vanligt. Vi är redo för en ny föreställning på tisdag! Hoppas att vi blir lika många som sist! Det var jättetrevligt. Inbjudan har ni redan fått med er. Vi saknar en del tillbakalappar så skicka med ert barn så fort ni kan!

fil-2016-11-11-07-58-01

 

Nu när snön har lagt sig på skolgården så går det att åka pulka på kullen. Vi har inga lånepulkor i förskoleklass. Däremot kan vi få låna pulkor av fritids när vi i vinter ska ha utedagar. Men om ditt barn vill åka på rasterna får man ta med sig egen bob/stjärtlapp/pulka. Tänk på hjälm!

Det var simskola i onsdags för halva klassen. Nästa onsdag är det dags för den andra halvan.

 

I fredags fyllde Rasmus 6 år. Det bakades och fikades traditionsenligt och alla hade gjort en teckning till Rasmus.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 45:

 • Tisdag kl. 18.00 träffas vi tillsammans med barnen och Kulturskolan på samma ställe som förra gången. Se separat lapp som ni fått med hem.
 •  På onsdag är det bad i Alléhallen för den andra halvan av förskoleklassen. Det är dessa barn som är i idrottsgrupp 2 som ska bada: Charlie, Emilia, Naeb, Norasia, Hein Wai, Nizam, Agnes, William, Milkias, Klara, Soe, Ibrahim och Gustavs. Badkläder, badlakan och plastkasse ska skickas med dessa barn. Förmodligen kommer de tillbaka från badet något sent. De barn som badade förra veckan är kvar i förskoleklass och behöver inte ta med idrottskläder.
 • På torsdag är det utedag = kläder efter väder samt en frukt eller en smörgås om man vill, skolan bjuder på frukt i annat fall.
 • På fredag kl.18.00-20.00 är det disco på Långängsskolan. Det är klass 9A på Transtenskolan som står för discot. Den tiden är det för förskoleklassen – år 3. Discot är i gymnastiksalen på Långängsskolan och det kostar 20 kr i inträde. På discot säljs godis, chips, dricka mm och ordnas lekar och tävlingar. Åsa kommer att vara med under kvällen eftersom det är hennes dotters klass som anordnar discot.
 • Nästa vecka får vi en ny elev. Han heter Abdulrahman. Vi hälsar honom välkommen!

*********************************************************************

Vecka 43

Hej på er alla föräldrar!

Då var det dags för höstlov! Hoppas att alla våra elever får njuta av ledigheten vare sig de är helt eller delvis lediga eller om veckan spenderas på fritids. Alla elever fick i förra veckan med sig ett litet gult häfte med tips på olika aktiviteter som finns att göra i kommunen under höstlovsveckan. Titta i det för att få många bra evenemangstips till de lediga dagarna!

I måndags var det FN-dagen. Då talade vi om barnkonventionen och jobbade extra mycket med artikeln som säger att alla barn har rätt att gå i skolan. Alla våra förskoleklasselever fick fundera kring hur man ska göra för att alla barn ska få gå i skolan. Vi spelade in i en film med barnens funderingar kring detta som vi ska delta i en tävling med. Vi lägger givetvis även ut filmen här på vår blogg. Tävlingen arrangeras av FN-förbundet i Sverige. I samband att det var FN-dagen fick alla elever på Stocksätter måla en pusselbit var som sedan sattes upp som ett stort gemensamt pussel i korridoren. Det blev fint!

Denna vecka har vi jobbat med hur man ska skriva siffror och bokstäver rätt med hjälp av en app på våra ipads. Det var uppskattat! Vi har också jobbat vidare med höstens löv och tränat på begreppen störst, minst och likadana. Alla ska få göra varsin bordstablett med rim på, några har blivit klara med dessa och fått tagit med sin tablett hem. De som ännu inte blivit klara fortsätter med arbetet med dessa efter lovet.

Veckan avslutades med maskeraddisco! Det var förstås väldigt festligt. Vi hade extra mysigt då och åt både glass, popcorn och såg på film. Se en film om detta på bloggen.

img_0169

 

Detta händer nästa vecka:

HÖSTLOV! Skolan är stängd men fritids har öppet alla dagar utom på måndagen då personalen är på utbildning.

Detta händer v. 45:

 • På onsdag är det bad i Alléhallen för halva förskoleklassen. Det är dessa barn som är i idrottsgrupp 1 som ska bada: Orwa, Mohanad, Rasmus, Lo, Elmedina, Arvid, Fiona, Yousif, Kevin, Edin, Tim, Alicia och Emil. Badkläder, badlakan och plastkasse ska skickas med dessa barn. Förmodligen kommer de tillbaka från badet något sent, förra gången var klockan nästan 14. Alla övriga är kvar i förskoleklassen och har vare sig idrott eller bad denna vecka, de får bad v. 46 istället.
 • På torsdag är det utedag = kläder efter väder samt en frukt eller en smörgås om man vill, skolan bjuder på frukt i annat fall.
 • På fredag kl.17.30-19.30 ordnar skolans sexor disco för de som går i förskoleklassen – år 3. Discot är i gymnastiksalen och det kostar 20 kr i inträde. På discot säljs godsaker och ordnas lekar.

 

Vi önskar er alla ett trevligt höstlov!

Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 42

 Hej igen!

 En ny vecka har passerat och dagarna går fort. Vi har väldigt trevligt tillsammans!

 Vi har haft det vi kallar grupper den här veckan. I tre grupper har vi matematik, engelska och svenska. Barnen fick öva 10-kompisar, att räkna till 10 på engelska och rimma på svenska. Det kommer snart att läggas ut en film på bloggen om 10-kompisarna och ett inlägg från engelska-gruppen.

fil-2016-10-20-15-03-29 Eftersom det är höst så övar vi på de vanligaste löven. Den här veckan har vi pratat om och ritat lönn och björk. I torsdags när det var utedag gick vi till stora lekparken. Där hade barnen kul i lövhögarna. De kastade löv så att det blev lövregn, byggde kojor och gömde sig i lövhögarna. Det finns en ny film från den här härliga höstdagen på bloggen!

I onsdags besökte vi Alléhallen. Det var vattenlek och träning med Gabi i vattnet. Sen fick vi känna på regn både dit och tillbaka….

 Barnen har övat sig i matematik och matematiska begrepp i en app som heter Räknetornet. Den är fortfarande gratis så passa på att ladda ner den hemma om ni vill.

 Trevlig helg!

 Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 Detta händer vecka 43:

 * Ingen Kulturskola tisdag och torsdag.

 * Idrott på onsdag. Ta med idrottskläder och badlakan.

 *Utedag på torsdag. Kläder efter väder och en enkel matsäck, frukt eller smörgås kan packas med.

 *Åsa är ledig torsdag och fredag. Cecilia Eriksson vikarierar.

 *Vecka 44 är det höstlov. Barnen är lediga.

 *(Det är simträning igen onsdag v.45. Då blir det i halvklass.)

*********************************************************************

Vecka 41

Hej!

Nu har höstkylan kommit och träden har fått fina färger. Det är kallt varje morgon så det behövs vantar och mössor för att inte frysa.

Denna vecka har vi gjort igelkottar av de kastanjer som vi plockade på förra veckans utedag. Några hann även med att göra andra kastanjedjur så som till exempel, katter och apor. Igelkottarna fick sedan bo på ett lövtäckt bord.

På utedagen tittade vi på tre olika sorters löv; lönnlöv, rönnlöv och björklöv. Alla fick sedan måla ett lönnlöv med höstfärger. Efter att vi tittat på löv på utedagen var vi på spontan och lekte. Det var många som ville leka brandkår eftersom vi hade haft en brandövning precis innan vi gick ut.

Men veckans höjdare var ändå konserten som förskoleklassens barn bjöd på i tisdagskväll. De sjöng så bra och det kom jättemånga mammor, pappor, syskon och andra släktingar. Ljusgården blev proppfull av publik och Kulturskolans Heléne och Sofia fick barnen med sig i sång och rörelse. Efter konserten bjöds det på gott fika och trevlig gemenskap. Vi längtar redan till nästa gång! Se filmen från konserten på bloggen.

Detta händer nästa vecka:

 • På onsdag är det bad för förskoleklassen. Inga idrottskläder ska då packas med utan istället ska badkläder, badlakan och plastkasse stoppas ner i väskan. Badet blir efter lunchen och fram till slutet av dagen. Eventuellt kommer de tillbaka lite sent efter badet.
 • På torsdag har vi utedag. Kläder efter väder!

 

Varma hösthälsningar!

Carina, Åsa & Gunilla

 

*********************************************************************

Vecka 40

Hej alla föräldrar!

Nu är vi inne i oktober. Det är lite kyligare i luften men vi har haft solsken de flesta dagarna den här veckan. Hösten visar sig från sin bästa sida! Det gungas, hoppas med hopprep, spelas bollspel och leks en hel del varje rast.

I torsdags hade vi genrep tillsammans med Kulturskolan inför tisdagen nästa vecka när vi träffas tillsammans med er föräldrar. Det ska bli jättekul att träffa er igen!

På utedagen i torsdags gick vi och plockade kastanjer vid en lekpark på Lokvägen. De kommer att användas till ett pysselarbete nästa vecka! Det plockas förresten en hel del kastanjer runt skolgården. Det märker ni kanske i era barns väskor!?

I torsdags hade vi får första träff med förskoleklassens faddrar i 3:e klass. Vi har ett faddersystem här på Stocksätterskolan och det är för att man ska lära känna fler av de äldre barnen och känna sig tryggare på skolan. De äldre barnen får känna ansvar och vara goda förebilder. Det var en promenad i spåret med frågor längs vägen. Alla hade minst en fadder. Det var lära-känna-frågor som t ex Vad är ditt favoritdjur? Vad gillar du att göra på fritiden? Bilder från fadderpromenaden kommer på bloggen.

fil-2016-10-07-15-33-27 fil-2016-10-07-15-34-51

Edins fadder heter Oskar. Viktoria är fadder till Fiona.

 

I fredags firade vi Yousif som har fyllt år. Två elever bakade och sedan hade vi en fikastund tillsammans och sjöng för födelsedagsbarnet.

Trevlig helg!

Hälsningar Åsa, Gunilla och Carina

 

Det händer nästa vecka:

 * Tisdag och torsdag är Kulturskolan hos oss.

 *Tisdag kl. 18:00 träffas vi tillsammans med Kulturskolan i Förskoleklassens lokaler. Se information i kontaktboken.

 *Onsdag är det som vanligt idrott på förmiddagen.

 *Torsdag är det utedag. Tänk på kläder efter väder. Ni kan också om ni vill skicka med en liten lätt matsäck (t ex smörgås, frukt och vatten).

 

 *********************************************************************

 

Vecka 39

Hejsan allesammans!

Idag har vi haft besök av en kille som heter Ibrahim och som ska börja hos oss på måndag. Ibrahim kommer från Syrien och han flyttade till Sverige i somras. Vi hälsar honom varmt välkommen till oss!

Vår skolsköterska Helene Särnbrink kom också till oss idag och hälsade på alla förskoleklassbarn inför de stundande hälsosamtalen. Hon berättade att alla föräldrar kommer att få ett kuvert hemskickat med posten med kallelser till dessa samtal.

I måndags ritade alla ett varsitt spindelnät med en spindel i, vi har talat en hel del om spindlar de sista veckorna. Vi har också pratat om igelkotten och nyckelpigan. Vad gör de på hösten och vintern? På torsdagens utedag gick vi upp till parken och lekte. Cissi hade tagit med sig några små gosedjur (två igelkottar, en nyckelpiga, en ekorre och en älg) som hon och barnen turades om att gömma bland höstlöven. Det var ganska svårt att hitta de gömda djuren eftersom deras färger liknade löven som låg på marken. Det var en rolig lek!

 

Något som vi märkte när vi skulle gå iväg på vår utedag var att många saknade regnkläder och gummistövlar. Det var en blöt dag och de barn som inte hade ordentliga kläder blev blöta och kalla. Se till att det finns bra utekläder i skolan, vi går ut varje dag.

Vi har börjat boka in tider för höstens utvecklingssamtal. Samtalen kommer vi i första hand att ha under veckorna 41-42 men om vi inte får in alla under denna tidsperiod fortsätter vi någon vecka till. Några av er föräldrar har vi redan bokat in tider med när vi har träffats, andra har fått lappar med sig hem att boka in tider på och några kommer inom kort att bli kontaktade. Om ni inte har hört något från oss i slutet av nästa vecka kan ni ta kontakt med oss för tidsbokning.

14489538_10207539068259227_877808231_o

Detta händer nästa vecka:

 • Carina är ledig på måndag, Cecilia Eriksson vikarierar.
 • På måndag börjar en ny elev i förskoleklassen, han heter Ibrahim. Välkommen Ibrahim!
 • Det är idrott på onsdag, komihåg att packa med idrottskläder och badlakan.
 • Vi har utedag på torsdag. Kläder efter väder och en enkel matsäck, frukt eller smörgås, kan packas med.

 

Våra bästa hälsningar!

Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 38

Hej alla föräldrar!

Nu har hösten börjat på riktigt! Det känns i luften! På utedagen gick vi till Parken och tittade på hasseln och barnen plockade bl a hasselnötter. En film från den här förmiddagen finns på bloggen!

Det var ju som ni vet föräldramöte i måndags. Det var trevligt att få träffa många av er föräldrar. För er som inte kunde närvara så finns det minnesanteckningar på bloggen om det som vi pratade om.

Vi har haft två födelsedagar, Yousif och Mohanad firades i fredags. Två elever bakade som vanligt. Det var Agnes och Hein Wai. De gjorde chokladbollar och sen sjöng vi för födelsedagsbarnen och fikade.

fil-2016-09-23-14-00-48

 

Den här veckan har temat varit leksaker. I måndags läste vi en dikt om en gammal trasig och sliten nallebjörn. Sen pratade vi om texten och gosedjur. Lite senare i veckan fick barnen göra några övningspapper där övningarna handlade om leksaker. I fredags avslutade vi med att alla fick ta med sig ett gosedjur till skolan som var med oss hela dagen. Vi tittade på en film om en stor nalle. Gunilla bjöd på godis som hon köpt i Ungern. Det var gott! Det kommer snart ett bildspel på bloggen om dagen!

Trevlig helg!

                                                 Hälsningar Åsa, Gunilla och Carina

 

Det händer nästa vecka:

 * Tisdag och Torsdag är Kulturskolan hos oss.

 *Torsdag är det utedag. Tänk på kläder efter väder. Ni kan också om ni vill skicka med en liten lätt matsäck (t ex smörgås, frukt och vatten).

 *Carina är ledig tis-fre och mån v. 40. Cecilia Eriksson vikarierar istället.

 *********************************************************************

 

Vecka 37

Hejsan!

Veckorna rullar på och vi märker att barnen i förskoleklassen lär känna varandra mer och mer. Det leks både inne och ute och nya vänskapsband knyts mellan dem. Vi jobbar jättemycket med att det ska bli en bra stämning i gruppen och att alla ska känna sig trygga med oss och med kompisarna. Det är ett härligt gäng som vi njuter att få vara med!

Denna vecka var det skoljoggen och klassen sprang och gick 9,25 mil tillsammans. Det var bra jobbat! De som ville var med samlade också in en ”springslant” och dessa pengar har nu skickats iväg, tillsammans med skolans övriga elevers insamlade pengar, till SOS Barnbyar. Tack för ert bidrag! Det finns en kort film från skoljoggen på bloggen för den som vill se lite från dagen.

För övrigt så jobbar vi på med bokstäver och siffror. Detta gör vi både genom att tala och skriva samt med hjälp av arbete vid våra ipads. Vi talar också om hösten och vad som händer i naturen nu.

Här några bilder från torsdagens utedag då vi gick till kolonilotterna. På bloggen kan ni se fler bilder från igår och höra Fiona berätta om detta.

 

Detta händer nästa vecka:

 • På måndag är det dags för föräldramöte kl.18.00. Vi träffas i matsalen och har en gemensam start för alla på Eken och sedan fortsätter vi hos oss i förskoleklassens lokaler. Sexorna säljer fika. Varmt välkomna!
 • På onsdag är det idrott som vanligt. Se till att idrottskläder och badlakan tas med.
 • På torsdag har vi utedag. Kläder efter väder! Om man vill kan man ta med en frukt eller smörgås hemifrån, vi har med frukt till alla som vill ha.

 

Ha det bra!

Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Vecka 36

Hej alla föräldrar!

Nu är den 3:e veckan för förskoleklassen till ända. Det är fantastiskt roligt att få lära känna era barn! Dagarna går fort!

Vädret har varit strålande så barnen har varit ute en hel del. Vid flera tillfällen i veckan delar vi in barnen i lekgrupper och olika rum för att de ska lära känna varandra och kunna leka med andra än de ”vanliga” kompisarna. Men naturligtvis är det fri lek också varje dag.

Vi har fortsatt arbeta i grupper. Under tisdagar och torsdagar när halva klassen träffar Kulturskolan så arbetar den andra halvan med Ipads. Den här veckan har vi övat på siffror, sortera och lättare svenska-övningar. De här stunderna är också tillfällen att öva samarbete eftersom man får jobba två och två på varje Ipad. Vi har 8 stycken till förskoleklass så det räcker inte till alla!

Det är alltid vi pedagoger som bestämmer vilka som ska arbeta tillsammans. Vi tycker att det är jätteviktigt att man ska kunna jobba med vem som helst. Det är bra träning för kommande skolår och när de så småningom ska skriva och arbeta med t ex klassbloggen där mycket handlar om samarbete och arbete i grupp.

Glöm inte att lämna in svarstalongen om föräldramötet den 19 september!

 

Trevlig helg!

Hälsningar Åsa, Gunilla och Carina

 

Det händer nästa vecka:

 *Skoljoggen på onsdag 14/9. Inga idrottskläder behövs. Mer information finns på bloggen.

 * Tisdag och Torsdag är Kulturskolan hos oss som vanligt. (De kommer på föräldramötet och ger er föräldrar mer information om projektet som era barn är deltagare i)

 *Torsdag är det utedag. Vi kommer att vara ute på förmiddagen så tänk på kläder efter väder. Ni kan också om ni vill skicka med en liten lätt matsäck (t ex smörgås, frukt och vatten).

 *Fredag 16/9 är alla elever lediga från skolan. Det är en kompetensutbildningsdag för personalen på skolan.

 

*********************************************************************

Vecka 35

Hej!

Denna vecka har vi följt vårt schema så klassen har haft idrott, kulturprojekt och utedag för första gången. På onsdagens idrott var klassen uppdelad i två grupper och alla fick byta om före idrotten och duscha efter. Klassen var också indelad i två grupper på kulturprojektet. En grupp i taget sjöng, klappade och gjorde olika rörelser till musik med personal från Kulturskolan och den andra gruppen tränade på bokstäver med hjälp av ipads. Allt detta var mycket uppskattat av barnen. På torsdagens utedag gick vi upp till parken och lekte där.

 

Vi har också jobbat i grupper med ramsor, matematik och engelska. Alla har dessutom fått påbörja arbetet med att göra en egen bok där de ritar en bild och sedan försöker de att skriva något ord eller en kort mening till bilden.

Barnen i förskoleklassen håller på att lära känna varandra, De flesta har lärt sig alla kompisarnas namn nu. Gruppkänslan kommer mer och mer och de börjar lära sig de rutiner vi har i Förskoleklassen. Vi tycker att det har varit två bra första veckor för oss alla och vi ser fram mot fortsättningen av terminen som vi just påbörjat!

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: INGET FÖRÄLDRAMÖTE! Föräldramötet är flyttat till måndagen den 19 september kl.18.00-19.30. Välkomna då istället! Ni får en lapp på detta inom kort där ni kan anmäla om ni kan komma eller inte.

Onsdag: Se till att ombyteskläder och badlakan kommer med till idrotten.

Torsdag: Utedag! Kläder efter väder behövs! Vi tar med frukt till alla i klassen men om det är någon som vill packa med sig en frukt eller smörgås hemifrån så går det bra.

Torsdag och fredag: Gunilla är ledig.

 

Må väl!

Carina, Åsa & Gunilla

*********************************************************************

Veckobrev v. 34

 

Hej alla föräldrar!

Det här är det första veckobrevet. Här berättar vi lite om vad vi gjort under veckan och vad som ska hända nästa vecka.

Vi startade läsåret med en storsamling i idrottssalen. Där sjöng vi och hade trevligt tillsammans. En pokemon dök visst upp!? Alla nya elever (och nya vuxna på skolan!) fick en liten nalle av Trivselgruppen. Efteråt fick alla barn glass.

Den har varit en jättetrevlig första vecka! Vi har lärt känna varandra lite mer och övat in nya namn. Vi har arbetat lite i grupper och det kommer vi att göra varje vecka.

Det är jätteviktigt att ni lämnar in lappen med kontaktuppgifter till oss så fort som möjligt. Vi behöver den för att få godkänt av er så att ert barn får vara med på bloggen. Just nu kan vi inte visa alla i klassen där och det är ju lite tråkigt. Vi har gjort en film från i torsdags när vi hade fotografering som ligger på bloggen. (saknar du ditt barn på filmen så vet du varför).

Det är många som har fyllt år i augusti. När man fyllt år får man en bok med teckningar från alla klasskamrater. Den här veckan har vi gjort böcker till Charlie, Elmedina, Tim och Soe. I fredags bakade Fiona och Gustavs till hela klassen. Det blev muffins och saft.

En liten påminnelse: Den svarta kontaktboken ska vara med ditt barn varje dag fram och tillbaka mellan hem och förskoleklass. Där kan ni meddela er till oss om det är något vi snabbt behöver få information om. Signera om ni läst det vi skriver in. All information som gäller hela förskoleklassen finns alltid uppdaterat på bloggen (stocksätter10.se).

Vi har fruktstund varje förmiddag. Det är Hallsbergs kommun som betalar frukten. Naturligtvis får ni skicka med egen frukt till ert barn om ni vill det.

Trevlig helg!

Hälsningar Åsa, Gunilla och Carina

 

Det händer nästa vecka:

 

 *Omfotografering på fredag 2/9

 *Idrott på onsdag. Skicka med idrottskläder och badhandduk.

 *På tisdag kommer Heléne och Sofia från Kulturskolan. De ska berätta om vad vi ska göra tillsammans på tisdagar och torsdagar under det här läsåret. På torsdag börjar musikprojektet i förskoleklass som ni kommer att få information om på föräldramötet 5/9. (Inbjudan kommer med barnen hem på måndag)

 *Torsdag (1/9) är det utedag. Vi kommer att vara ute på förmiddagen så tänk på kläder efter väder. Ni kan också om ni vill skicka med en liten lätt matsäck (t ex smörgås, frukt och vatten). Vi vill inte att man skickar med fika!