Berättelsen om Embursia, kapitel 1 & 2

Embursia kapitel 1

Det var en gång en flicka som bodde i en stad med sin pappa. Hon hette Axiana. Hennes mamma blev spårlöst försvunen när hon var 3 år gammal. Hon drömde alltid samma dröm att bli en boxningsmästare. Alla trodde att hennes mamma var död. Hon vann alltid alla boxningstävlingar med bara ett slag. En dag sa hennes pappa Artix att de skulle flytta till en ny stad. Hon hade flyttat på alla grejer förutom den största boxningspokalen. Där var det en gammal lapp det stog:

Hej Axiana! Alla tror att jag tyvärr är död men jag är i en annan värld som hetter Embursia. Om du vill komma hit så måste du gå till kyrkan. Jag vet att du inte har vart där på åtta år men det finns en spegel där. Prick kl 00:00 på natten så ska du säga framför spegeln:

– Embursia! Embursia! Embursia! tre gånger sen så är du här …

Av: Soe

***************

Embursia kapitel 2

Axiana gjorde det … Sen var hon i Embursia. Men det var slitet, bränt och övergiven. Inte som hon hade trot, hon trodde att det skulle vara blommor och bär. Hon vände sig om och där var det en pojke med vingar som sa:

– Jag vet att du är här för att träffa din mamma men hon är i fängelset. Kung Dage fångade henne! Du måste vinna alla tävlingar för att få vägvisaren till kung Dages kungarike.
Pojken med vingarna heter Oonox.
Hennes första motståndare var Mish. Mish var jättesnabb, man såg henne knapt. Mish slog knytnäven rakt i Axianas mage. Mish tog äran och röt och kolla upp mot publiken. Men sen kom Axiana bakifrån och tog en hård smäll i huvuden. Mish föll som vinden.
– Vinnaren äääääärr Axianaaaaaaa, skrek domaren.
– Två motståndare kvar, bara två, sa Oonox.
– Du Axiana, din mamma undrade om du visste vad hon hette, sa Oonox.
– Hon heter Roxy tror jag, sa Axiana.
– Neh, nära men hon heter Wroxin, sa Oonox.
Hennes andra motståndare var Gronten. När han kom så somnade alla. Axiana kände hur sömnig hon blev … Godnatt …

Av: Soe

Lämna en kommentar